Pui cu otet balsamic, portocale si rozmarin
29 Jan 2011, Cristina Mazilu
Tare simplu si rapid. Mai complicat a fost sa ma ridic de pe canapea :))
Aveam in frigider niste firisoare de pui de cand dezosasem un piept pentru alta poveste (pe care o s-o spun soonish). Le-am scos si le-am pus in tigaie cu un strop de ulei de masline. Cand s-au rumenit putin, am turnat niste otet balsamic, am stors juma de de portocala, am turnat putina supa de pui si am lasat treaba sa bulbuceasca cat timp mi-am jumulit rozmarinul de pe pervaz (care tot in tigaie a ajuns). Pe final am adaugat si-o lingura de unt. Sosul s-a mai inchegat si a devenit mai catifelat.
Intre timp pusesem intr-un castronel vreo trei linguri de cuscus. L-am acoperit cu restul de supa de pui fierbinte. Nu multa – doar cat sa-l cuprinda si sa-l depaseasca cu un deget. Am acoperit castronul, iar dupa cateva minute lichidul era absorbit. N-a mai trebuit decat sa-l amestec putin cu furculita.
Puiul l-am pus in farfurie cu niste bucatele de portocala peste care am turnat restul de sos plus inca niste ace de rozmarin. Cuscusul langa. Dupa cum se vede :)
puiul caruia i s-au alaturat si niste portocale e o adevarata delicatesa. am mancat odata ceva asemanator, a fost o revelatie!
yup, si eu am fost placut surprinsa :)
Yummy!
bine si supa de pui? de unde? ce ma tenteaza reteta dar chiar nu am chef sa fac o supa inainte :(
ok ar fi varianta la plic dar nu prea ma incanta :)
@natty – fa o supa de pui dintr-un cub organic (se gasesc la DM)
A fost delicios si intr-adevar usor de facut, cu tot cu supa de pui. A durat un pic mai mult din cauza supei, dar amestecul de arome a fost minunat. Acum mi-e greu sa ma gandesc la pui fara sa vad si o portocala alaturi :)
mazi, ce e aia DM, unde se gaseshte supa de pui in cub organic (ce frumos ai adus-o din condei…)?
multumesc – incerc asa!
mi-a zis si sor-mea ca ar fi aparut supe la plic organice la Cosul Verde (as in cluj :) dar la DM nu stiam ca au asa ceva – mersi de pont!
si-asa mi se terminase siropul de artar deci se impune o vizita!
eu din cand in cand, intru aici si-ti mai “fur” cate o reteta. Aceasta reteta de pui le-am facut-o fetelor mele, care sti cum sunt fetele mai fitoase cu mancarea. Cea mica de 8 ani a mancat doua portii atunci cand am facut, deci iti dai seama ce mult le-a placut. Am mai “furat” si reteta cu briose care aduce tare mult cu banana bread de aici; azi am mai facut o tura dupa ce ieri facusem una; prin urmare e la mare cautare si acea reteta.
Super bune!!!!
ma bucur tare! :)
super puiul, chiar si cu supa de cub, tocmai am mancat cu orez si legume. thank you for such an easy, great recipe!
@lumi – ma bucur! cu drag :)
Vreau sa incerc aceasta reteta, ca imi face face pofta de ceva timp… Dar am 3 intrebari(nelamuriri);
1.otetul balsamic, de care ? ?( vreun nume, pret,etc ) ca nu ma pricep deloc, iar in marketul meu erau mai multe tipuri de sticle…
2. orice punga pe care srie cus-cus se poate prepara astfel (prin “infuzie”), fara fierbere?
3. supa de pui din cub Knor?
Multumesc anticipat!
“crie cus-cus”….mes. anterior
Aha…. am vazut si cum e cu supa… cub organic… doar de la DM???
hai, ca-s culmea… prima data l-am mancat pe “r”, apoi pe “s”… SCRIE!!!
E CLAR, MI-E FOAME! TB SA FAC PUIUL ASTA!
@diana – foloseste si tu ce otet balsamic gasesti.
cat despre cus-cus, asa ar trebui sa fie. vezi sa fie maruntzel :)
cubul organic – doar la dm am vazut :)
Multumesc pentru raspuns, Mazilique!
Gata,deja iti infulec toate retetele:))Merge puiul asta cu apa in loc de supa si fara unt?,lipsesc momentan din bucatarie:P
@laura – nu cred ca iese sosul asa bine fara unt
Ahh,gata am dat fuga pana la magazin si am luat;)Super tasty:D
O incantare! Abia am descoperit blogul tau pentru care te felicit, sincer si m-am hotarat sa incerc aceasta reteta: e delicios, diferit si am reusit sa imi impresionez sotul:) Am impresia ca ar tb totusi sa mai lucrez la cantitati data viitoare caci am avut senzatia ca am pus cam mult otet balsamic!
@anonim – ma bucur ca ti-a placut blogul :-) ajusteaza dupa gust!