Somon cu rosii cherry la tigaie
06 Jan 2011, Cristina Mazilu
Cina din seara asta cred ca a fost gata in 10 minute. Bonus – sanatoasa, usoara, ba chiar si delicioasa.
Am incins tigaia GreenPan (my new friend, cred ca o sa povestesc mai pe larg despre asta cu alta ocazie), am pus in ea medalionul de somon presarat cu condimentele Hooked (un amestec de sare de mare, ceapa, usturoi, piper negru, fenicul, patrunjel, marar, lamaie) de la Nomu, am picurat un strop de ulei de masline in care am aruncat niste rosii cherry si cat treaba asta a stat pe foc (nu prea mult, ca nu vrei sa overcook the fish), am amestecat niste frunze cu putin ulei de masline si otet balsamic cu smochine de la Oliviers&Co. “Lovely”, dupa cum s-a pronuntat Iv.
Acum – cine zice ca n-are timp sa gateasca seara dupa ce ajunge acasa de la serviciu, sa ridice mana, ca poate arunc cu tigaia dupa el :))
Iv incepe sa devina pentru blogul tau ce era Alice pentru articolele lui Calvin Trillin. Lovely, indeed :)
iv, let’s eat :))
oare alice spala vasele?
Mazi, nu am intentzia sa te pun la punct – si, teoretic, sint de acord cu tine, potzi gati seara, cind vii de la lucru, o cina MINUNATA. DAR, din experientza mea si tu nu faci aici decit sa confirmi teoria mea, e nevoie sa ai bani. Desigur, potzi face intr-o seara o omletzica si in alta o mamaligutza, dar in the long run, cinele facute in viteza sint scumpe. Salata ta, roshiile cherry si somonul nu sint pentru buzunarul romanului standard.
Sorry ca am introdus o nota straina in acest locushor atit de agreabil, dar viatza e cum e. Sper sa nu ma banezi.
@vera – tu ai dreptate, in principiu, dar cred ca daca abuzam putin de imaginatie si incercam sa facem cumparaturi istetze, putem s-o scoatem la capat. chiar ma gandeam sa incep sa fac estimari pt costul unei portii, la fiecare post cu retzeta. sa vad daca-mi iese. asta a fost unu’ scump, indeed :-/
pai mazi nu e un roman standard, d’aia isi permite. oricum e cool, mai nasol pentru noi, astia, “standardizati”, dar uneori e ok sa visezi frumos :).
nu standard, dar oricum – avand in vedere ca mancarea e principalul meu “viciu”, cam asta e principala investitie lately.
AAA, ai luat-o pe doamna Green Pan? Le-am vazut si eu si vroiam wok-ul de la ei, dar n-am apucat inainte de sarbatori..
Cum e??
Nici eu nu stiu cum fac si tot mai “investesc” intr-un somon…pentru sushi :D Dar eu ador pestele, carne la mine inseamna peste…
In primul rand vreau sa iti spun ca pielea aceea galbena de la pulpa de pui (din capat) se curata inainte de a pune carnea la fiert.
Si in al doilea rand pe viitor curata mai bine pulpele caci banuiesc ca nu iti place sa mananci pene(daca te uiti atent nu ai curatat deloc pulpa si ai fiert-o cu tot cu pene- se vede clar in poza)
Ti-a cazut bine? Bleah