Pasta puttanesca
15 Feb 2011, Cristina Mazilu
Adica pastele domnisoarelor de o calitate indoielnica. Ceea ce nu spune nimic despre mine si Elena, cu care le-am impartzit.
Am pornit de la vesnica intrebare “ce naiba mai fac de mancare?” si am ajuns la acelasi raspuns – “when in doubt, boil some pasta”. Si se pare ca resturile de ingrediente pe care le mai aveam in frigider se potriveau la fix cu pastele puttanesca.
O conserva de rosii tocate, 3-4 catei de usturoi, o mana de masline ramase fara samburi, 3-4 fileuri de ansoa, o mana de capere si niste ardei iute uscat – totul pus pe foc si lasat la “infuzat”, pe foc mic :)

Cand sosul mai scade, you give it a taste si ajustezi sarea, piperul, ardeiul iute. N-am pus sare din prima, pentru ca fileurile de ansoa si capere sunt destul de sarate din start :)
In ultima faza, am trantit pastele fierte al dente in sos, am amestecat…
…si-am mai pus niste patrunjel proaspat on top, ca doar nu putea sa lipseasca din sfanta treime “usturoi-ardei iute-patrunjel” de care eu abuzez in exces :))
Citind titlul, ma blocasem, dar imediat m-am linistit afland precizarea bucataresei :D
draga mea, tu, care le stii pe toate intr-ale artei culinare :-)) -spune-mi si mie, te rog, unde gasesc in Bucuresti Truffle Salt. Dar carne bio? any idea? merci mult.
Arata delicios, pastele reprezinta mancarea mea preferata, sa vedem cand incerc si reteta aceasta, pentru ca azi deja vreau sa fac reteta de clatite de mai devreme.
@anonim – sare cu trufe am vazut acu’ mai mult timp la gourmandise traiteur. nush daca mai au. carne bio – la biogood, i guess, dar e scumpa cu flacari :D
File de ansoa sa nu fi pus si era corect din punct de vedere al asocierii alimentelor. Sau al disocierii, ma rog. Era Monti, cum ar veni.:)
ca sa fie monti, nu trebuia cu paste integrale? nu-s familiara cu dom’ michel, ca eu o ard low carbs si atat :)) nu in cazul asta, desigur… :p
paste integrale era mai Monti, da, dar cel mai Monti si mai Monti era cu paste integrale si fara ansoa :))
eu sa spun drept, cand combin ceva cu gust bun ,vorba unui prieten , nu poate sa rezulte ( parca citesc dintr-un curs de mate ) decat ceva si mai gustos
no, cam asta-i parerea mea, despre reteta ta
mi-a facut si mie aseara, si nu pt ca sunt homeless, ci pt ca sunt prietena ei (sac sac) si au fost super delicioase!! multumesc, mazi!
oricand cu drag <3
@simona inca mai e credibil montignac?:)
Dar de ce s-o fi numind puttanesca?
@gabita – pai se traduce cumva… “pastele curvei” :))) si are doua povesti – fie sunt numite asa pentru ca se fac repede, asa ca doamnele aveau timp sa le faca intre doua.. intalniri, fie se cheama asa pentru gustul picant, intepator etc.. :p
arata super:D…poti sa-mi spui si mie te rog unde gasesc cele mai bune muffins din Bucuresti???:*
asaaaa, cu mult, mult, mult sos! :)
cafe vienna, la marriott :)
Mmmmm, una din retele mele preferate! :D