Pasta puttanesca

15 Feb 2011, Cristina Mazilu

Photobucket
Adica pastele domnisoarelor de o calitate indoielnica. Ceea ce nu spune nimic despre mine si Elena, cu care le-am impartzit.

Am pornit de la vesnica intrebare “ce naiba mai fac de mancare?” si am ajuns la acelasi raspuns – “when in doubt, boil some pasta”. Si se pare ca resturile de ingrediente pe care le mai aveam in frigider se potriveau la fix cu pastele puttanesca.
O conserva de rosii tocate, 3-4 catei de usturoi, o mana de masline ramase fara samburi, 3-4 fileuri de ansoa, o mana de capere si niste ardei iute uscat – totul pus pe foc si lasat la “infuzat”, pe foc mic :)
Photobucket

Cand sosul mai scade, you give it a taste si ajustezi sarea, piperul, ardeiul iute. N-am pus sare din prima, pentru ca fileurile de ansoa si capere sunt destul de sarate din start :)
Photobucket

In ultima faza, am trantit pastele fierte al dente in sos, am amestecat…
Photobucket

…si-am mai pus niste patrunjel proaspat on top, ca doar nu putea sa lipseasca din sfanta treime “usturoi-ardei iute-patrunjel” de care eu abuzez in exces :))
Photobucket

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (17)
  1. xxl says:

    Citind titlul, ma blocasem, dar imediat m-am linistit afland precizarea bucataresei :D

  2. Anonymous says:

    draga mea, tu, care le stii pe toate intr-ale artei culinare :-)) -spune-mi si mie, te rog, unde gasesc in Bucuresti Truffle Salt. Dar carne bio? any idea? merci mult.

  3. Mihaela says:

    Arata delicios, pastele reprezinta mancarea mea preferata, sa vedem cand incerc si reteta aceasta, pentru ca azi deja vreau sa fac reteta de clatite de mai devreme.

  4. Mazilique says:

    @anonim – sare cu trufe am vazut acu’ mai mult timp la gourmandise traiteur. nush daca mai au. carne bio – la biogood, i guess, dar e scumpa cu flacari :D

  5. File de ansoa sa nu fi pus si era corect din punct de vedere al asocierii alimentelor. Sau al disocierii, ma rog. Era Monti, cum ar veni.:)

  6. Mazilique says:

    ca sa fie monti, nu trebuia cu paste integrale? nu-s familiara cu dom’ michel, ca eu o ard low carbs si atat :)) nu in cazul asta, desigur… :p

  7. paste integrale era mai Monti, da, dar cel mai Monti si mai Monti era cu paste integrale si fara ansoa :))

  8. lynx says:

    eu sa spun drept, cand combin ceva cu gust bun ,vorba unui prieten , nu poate sa rezulte ( parca citesc dintr-un curs de mate ) decat ceva si mai gustos
    no, cam asta-i parerea mea, despre reteta ta

  9. andra says:

    mi-a facut si mie aseara, si nu pt ca sunt homeless, ci pt ca sunt prietena ei (sac sac) si au fost super delicioase!! multumesc, mazi!

  10. @simona inca mai e credibil montignac?:)

  11. Gabitza says:

    Dar de ce s-o fi numind puttanesca?

  12. Mazilique says:

    @gabita – pai se traduce cumva… “pastele curvei” :))) si are doua povesti – fie sunt numite asa pentru ca se fac repede, asa ca doamnele aveau timp sa le faca intre doua.. intalniri, fie se cheama asa pentru gustul picant, intepator etc.. :p

  13. Anonymous says:

    arata super:D…poti sa-mi spui si mie te rog unde gasesc cele mai bune muffins din Bucuresti???:*

  14. Smaranda says:

    asaaaa, cu mult, mult, mult sos! :)

  15. Mazilique says:

    cafe vienna, la marriott :)

  16. andressa says:

    Mmmmm, una din retele mele preferate! :D

Comenteaza
Follow on Instagram