Apartamentul IKEA: Casa noua (1)

20 Aug 2012, Cristina Mazilu

Saptamana viitoare la ora asta voi fi in casa noua. Luni, pe 27 august, ma mut intr-un alt apartament. Pe cat de mult urasc sa fac bagaje (ultima oara cand m-am mutat, in noiembrie 2009, am avut nevoie de un camion), pe atat de mult imi plac schimbarile. So I can hardly wait.

Un detaliu: in apartamentul nou voi sta doar o saptamana si toata treaba este un experiment IKEA, care imi lasa casa pe mana, sa ma joc cu ea. O primesc mobilata basic si apoi, with bits and pieces, trebuie sa o transform in a mea. Ceea ce nu va fi chiar asa de greu, avand in vedere ca de 5 ani ma antrenez pentru asta, cumparand in mod constant diverse jucarii de la IKEA – si cand spun jucarii, i mean vesela, rafturi, perdele, scaune, perne, pahare, tacamuri, oglinzi, mese, tavi de copt, oale, rame de tablouri, wok-uri, lampi, cutii, ghivece, becuri, umerase, prosoape, draperii, etajere, asternuturi. E de inteles de ce atunci cand veneau pe la mine, prietenii glumeau spunand ca merg la al doilea showroom IKEA (cu toate ca eu si Cookie inca ne disputam acest titlu ;)

Dupa ce eu voi incheia experimentul, va veni randul altor bloggeri sa isi puna amprenta asupra apartamentului. Nu e o noutate faptul ca felul in care iti decorezi casa iti reflecta personalitatea, asa ca abia astept sa vad ce vor face Cristina Bazavan, Andressa si Augustin Radu.

Cat despre mine, deja am pus ochii pe fotoliul de pe coperta catalogului IKEA 2013 (lansat saptamana trecuta) – il cheama Strandmon, e generatia mai tanara a fotoliului MK (lansat in 1951) si cred ca are potential sa devina my new favourite spot din casa, mai ales daca il plasez strategic intre un raft de biblioteca si un bar cart. Dar despre fanteziile mele cu mobilier cu aer vintage, putin mai tarziu.

Pana atunci, daca aveti sugestii cu ce ar trebui sa nu lipseasca din noul apartament, let me know intr-un comentariu (catalogul poate fi rasfoit si online, aici). Iar eu o sa incerc sa-mi sortez asap toate ideile, pentru ca altfel risc sa orchestrez un circ cu aer scandinav (ceea ce nu ar fi un lucru chiar rau, daca n-as avea deja unul la casa mea).

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (10)
  1. Sabrina says:

    Have fun!
    Si eu iubesc Ikea, dar n-am mai fost de ceva vreme pe la ei…

  2. andra says:

    deci incepand de saptamana viitoare sun la ikea cand vreau cu mazi! aha! :*

  3. @Andreea – i know, right?! :D
    @Sabrina – wilco
    @Andra – ia sa poftesti tu si la petrecerea de impachetat pentru mutare. bwahahah ;)

  4. Ana says:

    ce grozava experienta te asteapta!
    eu am fost vineri in ikea si nu am vazut nr de 2013 :((((
    eu sunt maniaca Ikea, de groaza cat de des gasesc sa imi mai iau una-alta de pe acolo :D

  5. d-nu' tata lu' mazi says:

    ptiu, copilas, ce emotie am, nu-mi venea sa cred, ca mai tragi o mutare;

    daaaa, am comis-o si eu cu prietenul IKEA si nu m-am lecuit
    presat de ‘indicatiile’ copilului ,era sa transform casa intr-o filiala IKEA, a trebuit sa ma impun ca parinte
    felicit inginerii, creatorii produselor, de fiecar data m-au ‘enervat’ cand am asamblat un produs, nu le-am gasit inca o hiba
    mai caut,

  6. Ana B says:

    Asta da experiment.Coincidenta ori ba, saptamana viitoate ma mut si eu la casa mea, adica mi-am cumparat apartament si-s tare fericita. Cat dureaza experimentul cu IKEA? Oricum dupa ce termini cu ei te invit si pe la mine poate-mi dai idei de amenajat bucataria.

  7. Anonymous says:

    da’ un bar cart unde gasim in romanica noastra? ca de cand imi tot caaaaut… anyone?

  8. @ana b – patru saptamani in total. fiecare dintre noi va sta cate o saptamana :-)
    @anonim – eu inca sunt in cautari..

  9. Florinash says:

    frate,daca intri in ikea,incepi sa urasti lemnele de acasa;
    totusi,fa-o cand ai bani

Comenteaza
Follow on Instagram