[fake X’mas giveaway] 1000 de cocktailuri

02 Oct 2013, Cristina Mazilu
Scurt, ca ma grabesc, si pun pariu ca si voi: noul giveaway e din nou o carte, din nou de la Dor de Carte. Nu strambati din nas, ca e cu alcool si sigur o sa va placa. Are adunate 1000 de cocktailuri, cat sa va ajunga.

Si jocul de saptamana asta e tot unul usor – doar sa-mi spuneti mai jos, intr-un comentariu, care e cocktailul vostru preferat (daca e mai complicat de vodca + suc de whatever sau prosecco + Aperol, va rog sa-mi explicati si cum se pregateste; nu de alta, da’ s-ar putea sa-mi faceti pofta).

Play nice, drink responsably (in masura posibilitatilor, who am I to judge?), have fun.

Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!

Update

Avem si un castigator – e cel de mai jos :-) Astept un mail cu detalii de contact. Cheers!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (39)
  1. Chest0ne says:

    Easy (peasy): White Russian, cocktail-ul lui The Dude din The Big Lebowski. Vodka, kahlua şi frişcă lichidă. Se amestecă intr-un pahar tip tumbler, pe care-l iei cu tine peste tot şi încerci să nu-l verşi pe canapea.

    The Dude abides!

  2. denisa says:

    Cocktail de ananas cu sus de portocale( cate 150ml sirop de ananas, suc de portocale si zeama de lamaie).

  3. Alexandra says:

    Pai….nu e complicat, ca e Aperol Spritz, mai exact: trei parti prosecco D.O.P., doua parti Aperol, soda – putina, sa nu exageram :)- gheata si o felie de portocala. Usor de tinut minte, chiar si dupa ce ai baut deja cateva. :)

  4. Alexandraa says:

    Mojito clasic: 1/3 rom, 2/3 apa minearala, 1/2 lamaie, 1 lingura zahar, gheata pisata si desigur frunze de menta

  5. Carmen N. says:

    Pepene galben cu rom si lime si daca vreti non-alcoolic inlocuiti romul cu esenta de rom.

  6. Erin Ateito says:

    OLD FASHIONED

    50 mls Cutty Sark
    1 linguriță Jagermeister
    2 lingurițe melasa

  7. Gloria says:

    White Russian (vodca, kahlua, frisca lichida)!

  8. Oana I says:

    Hugo cu speranta ca vor mai fi cateva zile de Indian summer

  9. deea says:

    cuba libre:50 ml rom alb,lime,coca-cola..combinatia perfecta ptr orice anotimp..arunci ceva gheata intr-un pahar,adaugi romul..tai lime-ul in cubulete,storci in pahar si cola completeaza totul pana la umplere,,enjoy!

  10. Flama Laura says:

    Pepene galben cu rom si lime

  11. STROHpirinha

    4o ml rom STROH (dinala de 80 de grade, dar incredibil de aromat, il poti incerca si in dulciuri – yumyum)
    Portocala si lime taiate in bucati
    1 lingurita zahar brun
    200 ml Sprite sau 7up

    Storcesti in pahar portocala si lime-ul cu smecheria de facut Caipirinha, umpli paharul pe jumatate cu gheata tocata si apoi umpli paharul pana sus cu Sprite sau 7up

  12. Un Old Fashioned, practic bunicul si baza ideii de cocktail modern.
    In nici un caz abdominatia de mai sus.

    30 – 45 ml de bourbon sau rye (eu prefer a doua varianta)
    un cub de zahar, preferabil brun
    o lingurita de apa
    2 dashes Angostura bitter

    Se pune cubul pe fundul unui pahar, se adauga bitterul si apa, se zdrobeste pana toate trei se combina.

    Se adauga 3 cuburi bune de gheata si alcool deasupra. Se amesteca.

    Se poate garnisi cu o cireasa sau o fasie de coaja de portocala.

  13. Flor says:

    Nu stiu o reteta de cocktailuri, tare mult mi-ar placea o astfel de carte…da ce vreau sa iti spun e ca am descoperit cu enorma placere site-ul ,,dor de carte,, si acum rasfoiesc sa vad ce pot comanda….mi-e dor de un citit pe foi…la caldura unui ceai fierbinte….
    Eu una multumesc pt.site…
    Flor

  14. Irina says:

    Mie imi place Green Apple-ul non-alcoolic. Old fashioned nu?

  15. Daniela Diamandescu says:

    Ca tot a trecut vara…..margarita de pepene rosu: vreo 200 gr miez pepene rosu, fra samburi bagat binela bender cu gheata, sucul de a jumatate de lime, 20 ml contreau si 40 ml de tequila…..ametite toate ingredientele in blender, decorat pahar de margarita cu zahar si o felie de lime…turnat compozitia in pahar…savurat

  16. Cristiana Astefanoaiei says:

    Recent, am descoperit cocktailurile cu pepene galben, dar din cele 4 localuri in care le-am testat, am gasit si reteta destul de simpla cat sa fiu in stare sa o reproduc: 50 sau chiar 100 curajoasa de votca, o lingurita sirop de pepene galben (trisoare, da!) si sprite pana se umple paharul. Si e fericire :)

  17. Anonymous says:

    Pentru ca are mai mult de doua ingrediente romanesti, il voi denumi Romanian Sunset sau Mimosa After-dark [probabil exista varianta “oficiala” pe undeva prin carte].
    Se iau 2 flute pt sampanie.
    Se storc vreo 3-4 potrocale [depinde de sezon, dimensiuni, etc]. Se pastreaza jumatatile golite de suc de la o portocala.
    Se varsa o pelicula de zahar intr-o farfurie mica. Se freaca buza fiecarui pahar in interiorul unei jumatati de coaja pentru a plasa putina umiditate. Se apasa paharele cu buza in jos in zahar. Gata decorul!
    Se strecoara fresh-ul, se adauga un dash de apa plata romaneasca [recomand Carpatica] si se imparte intre cele 2 pahare, cu o palnie. Pe spatele unei lingurite se toarna visinata cu consistenta cremoasa vreo 20 ml [eu am avut din visine culese de mana mea si preparata de bunicul cu pastaie de vanilie si tot tacamul]. Restul paharului se umple cu spumant Zarea demisec, care se toarna, de asemenea, cu o palnie si cu multa atentie pentru a nu deranja visinata de pe fundul paharului.
    Se ciocnesc paharele pentru un stimul auditiv si se bea.

    Note:
    – nu recomand folosirea sucurilor “naturale” din cutii – fresh and only fresh
    – visinata trebuie sa fie mai groasa, nu doar alcool colorat
    – pentru o mica supriza alcoolica, se poate adauga o visina din visinata in fiecare pahar inainte de a turna fresh-ul

    Atentie:
    – recomand sa cumparati mai multe portocale, pentru va veti vrea sa repetati pasii pana la terminarea sticlei de spumant

    Alternative:
    – se poate inlocui Zarea cu un prosecco [Mazi, te si vad deja facand asta!]
    – pentru cei care nu pot bea sampanie/spumant/prosecco [your life must be sad, I feel for you] din diverse motive [alergii in primul rand, nu ma pot gandi la altceva] fizz-ul poate fi dat de o apa tonica [caz in care se mai adauga in plus un dash de apa plata la fresh] sau apa minerala cu bule [iar recomand Carpatica, pentru ca este pura si nu schimba gustul].

    Inspiratie vizuala [poza facuta de mine dupa cateva din astea]:
    https://lh4.googleusercontent.com/-1ij0zwV5aCA/Uk5VB4oWY5I/AAAAAAAABqg/rvQL1lh0NrI/s512/DSC_2014%25201%2520copy.jpg

    Mihaela Zara

  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  19. Mojito,perfect pentrul seriile de vara.
    60ml rom alb
    10gr zahar brun
    o jumatate lime
    menta 4-5 frunze
    gheata pisata
    apa minerala.

  20. Alien says:

    Jellyfish shots xD! I simply love these babies!

    Ingrediente
    1/2 shot Hiram Walker White Crème De Cacao
    1/2 shot Amaretto Liqueur
    Bailey’s Irish Cream Liqueur
    Grenadine Syrup and/or Maraschino cherry

    Mod de preparare:

    If you’re using the Maraschino cherry as well, now would be the right time to place it at the base of the shot glass. After you’ve done this, pour the White creme de cacao on top of it, filling half of the glass. Using a teaspoon as your support, layer Amaretto on top of it, and then Bailey’s on top of the Amaretto. Finally, pour four or five drops of Grenadine Syrup, to create the tentacles.

    Mie’mi place foarte mult, asa ca’l recomand tuturor. Asta, sau Passport to Hell… o:-) (A whole ‘nother different story :p.)

  21. Irina says:

    The alltimes favorite e Cosmopolitanul (vodka + triplu sec + lime + cranberry juice) :)

  22. Anonymous says:

    Salut,

    Iti urmaresc atent post-urile de pe blog de ceva vreme. Imi place cum scrii. Asta m-a determinat s-mi deschid si eu un Blog. Vreau sa intru si eu in comnunitatea voastra si o sa-mi postez zilnic opiniile. Am inceput deja. Acesta este Blog-ul meu: http://opinieseparata.blogspot.com
    Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
    Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
    Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: rainbowmediabucharest@yahoo.com
    Daca esti pe Facebook acum sunt si eu! mi-ar face mare placere sa ma adaugi la prieteni. Adresa mea de Facebook este: https://www.facebook.com/ionut.alin.3914
    Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!

    Cu stima,
    Ionut Alin.

  23. Ionut Alin says:

    Salut,

    Iti urmaresc atent post-urile de pe blog de ceva vreme. Imi place cum scrii. Asta m-a determinat s-mi deschid si eu un Blog. Vreau sa intru si eu in comnunitatea voastra si o sa-mi postez zilnic opiniile. Am inceput deja. Acesta este Blog-ul meu: http://opinieseparata.blogspot.com
    Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
    Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
    Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: rainbowmediabucharest@yahoo.com
    Daca esti pe Facebook acum sunt si eu! mi-ar face mare placere sa ma adaugi la prieteni. Adresa mea de Facebook este: https://www.facebook.com/ionut.alin.3914
    Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!

    Cu stima,
    Ionut Alin.

  24. merryjo says:

    I am a mojito addict all day long:)

  25. Ada says:

    Black russian: vodka si cafea

  26. Alina D. says:

    Cosmopolitan cocktail

    Ingrediente:
    – 20 ml vodka
    – 15 ml triplu sec
    – 10 ml suc lamaie
    – 5 ml suc afine
    – o feliuta portocala pentru ornament

    Intr-un shaker cu gheata pui vodka, triplu sec, sucul de lamaie, sucul de afine si amesteci bine.
    Torni bautura intr-un pahar de martini garnisit cu feliuta de portocala.

    Enjoy!

  27. Lux says:

    Tequila Sunrise. E simplă și bună mi se pare mie și o au în cam orice local în care am fost, deși într-unul singur pot spune că a fost absolut genială. Restul, comme ci comme ca. Tot o iubesc <3

  28. Adiana says:

    La mine e simplu: totul se invarte in jurul Vodkai, si daca mai adaug un mix fresh de busuioc, castravete, limonada si muuult suc de lime, iese o minunatie de cocktail care nu atinge nici pe departe pragul pe care eu il evit intotdeaua: colcktailul gretos! :) So, people, try it and enjoy it!

  29. Adela says:

    Mojito, cu muuuult zahar brun!

  30. Lorena says:

    Clasicul Aperol, merge oricand, oricum : 3 parti prosecco, doua aperol, gheata si felii de portocale, putina gheata

  31. AdMircea says:

    Troika ii zice (nume de trista tresarire pentru greci, portughezi sau ciprioti :)) si vine cam asa:
    1 parte amaretto
    1 parte vodka de piersici (da’merge chiar mai bine cu vodka normala fara farafaslacuri)
    jumatate de parte de gin (sloe gin zic ei – un soi de gin cu aroma de prune – tuica deci :) )
    jumatate de parte de suc de lamaie

    Se pun toate cele peste un pahar plin cu gheata si se bea cu nesimitire si fara opreliste.

  32. Mojito: lime, zahar brun, rom,apa minerala si gheata pisata. Ca o variatiune putem pune si o lingurita de piure de zmeura :)

  33. Ambrosia says:

    Clasicul Mojito si eu, chiar daca a venit toamna care imbie mai degraba la vin fiert si/sau cocktail-uri pe baza de cognac..sau cognac pur si simplu, cald si ci cateva boabe de cafea intr-insul.

    Asadar..50 ml (60, fie, pentru..”pofticiosi”) rom alb cubanez, apa minerala, 1/4 lamaie, 1 lime, 1 lingurita zahar brun, gheata pisata si, desigur, frunze de menta proaspata de pe balcon.

  34. Anonymous says:

    Mojito clar! :)

    Rusei Oana

  35. Am trimis datele de contact :)

Raspunde la Alexandra Biris
Follow on Instagram