Motive pentru Londra in noiembrie – Dinner by Heston (7)

03 Nov 2013, Cristina Mazilu
Sursa foto

Heston Blumenthal, that is. Care a primit doua stele Michelin pentru carciuma asta, plus locul 7 in San Pellegrino Worlds Best 50 Restaurants.

Meniul e inspirat din istoria gastronomica britanica (secolele XIV-XIX), iar felurile de mancare se bazeaza pe cercetarile unor istorici care au rascolit British Library fix in acest scop. Abia astept sa vad ce-i cu parfait-ul de foie gras si ficat de pui sub forma de mandarina (?!), nu doar pentru ca-l lauda toata lumea si restaurantul vinde cam 900 de portii pe saptamana (yeah, you do the math), dar pentru ca oricum terina de foie gras e ceva ce-mi place de ma tavalesc pe jos (hence de fiecare data cand ajung la Baracca, in Cluj, comandam vreo trei). Plus, I heard that the tipsy cake is something to die for (si cand vreodata am refuzat eu ceva tispy?)

De restaurant se ocupa Ashley Palmer-Watts (cel care amesteca-n cratita, in poza de mai sus ;-), fost head chef la Fat Duck.

Facut rezervare. Can hardly wait. Cine a mai fost pe acolo? Impresii, recomandari?

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
 1. @zuzu – waaa, merci. i’m sooo gonna haress the waiters pana ma duc si pe mine-n bucatarie :D

 2. OO says:

  1.Duck & Waffle – cel mai “inalt” restaurant din Londra, etaj 40, amazing view. Si e deschis 24/7. Plus ca la etajul 40 ajungi cu un lift exterior care lasa pamantul in urma cu o viteza ametitoare.Prietenii mei imi spun ca si mancarea este buna, fiind vegetariana nu m-am putut atinge de 80% din meniu…oricum, experienta este spectaculoasa.

  2. La Shunga sa iti aloci cam o ora si jumatate, este destul de aglomerat iar ilustratiile sunt expuse pe perete asa ca inaintezi destul de greu…

  3.Ar mai fi si expozitia despre Isabella Blow de la Somerset House. Se deschide pe 20 noiembrie.

  Enjoy

 3. @OO – damn, ma intorc pe 17, nu mai prind Isabella Blow. But thanks for the other tips ;-)

 4. Anonymous says:

  si totusi, cum e sa fii baiat si sa te cheme ashley :))))))

  pra :p

 5. @pra – invidia-i mare ;-)))

 6. Anonymous says:

  asta cam asa e :))))))

  pra

Comenteaza
Follow on Instagram