Toscana: Villa Vignamaggio

17 Oct 2014, Cristina Mazilu

Cea mai frumoasa dupa amiaza de septembrie am petrecut-o in gradinile vilei Vignamaggio din Greve di Chianti. Lumina aurie, prosecco bine frapat, Chianti (doh) decantat si aerat, aperitivo pe terasa, plimbare prin gradini, cules de ierburi aromatice, curatat de galbiori si usturoi pe veranda. Cum spuneam, a fost cea mai frumoasa.

villa_vignamaggio_toscana_chianti

Vignamaggio se intinde pe 160 de hectare aflate chiar in inima Chianti Classico (zona in care se intampla si vinul, desigur). O treime din ce inseamna mosia vilei e ocupata de vii pline cu Sangiovese, dar s-a mai gasit loc si pentru 11 hectare de livezi de maslini si alei de-a lungul carora stau aliniati chiparosi.

Villa_Vignamaggio_Chianti_Toscana-16Vila in sine este, asa cum povesteam,  o mica bijuterie renascentista, care si-a pastrat amenajarea foarte apropiata de cu cea originala. Constructia e una de secol XIV-lea, insa infatisarea actuala dateaza din secolul al XVI-lea.

Villa Vignamaggio, Greve, Italia 3

Villa Vignamaggio, Greve, Italia 5

Villa Vignamaggio, Greve, Italia 6

Villa_Vignamaggio_Chianti_Toscana-19

Villa_Vignamaggio_Chianti_Toscana-18

Villa_Vignamaggio_Chianti_Toscana-20Mai aproape de vremurile noastre, adica incepand cu anii ’30, renovarile care s-au facut au insemnat si extinderea si infrumusetarea gradinilor vilei, formand astfel un fel de parc imprejur.

Acum, gradinile sunt impartite in doua parti si sunt pline de flori, lamai si chiparosi (si pot fi vizitate, chiar daca nu esti cazat acolo – trebuie doar sa-ti rezervi un tur ghidat care costa 10 euro). Eu am dat o tura si-n gradina de legume si plante aromatice, de unde am cules ce ne trebuia pentru cina (dada, zilele viitoare vin si retetele ;-)

Villa_Vignamaggio_Chianti_Toscana-2

mazilique_cristina_mazilu_villa_vignamaggio_toscana_herb_garden_chianti

Cristina_Mazilu_Mazilique_Toscana_Chianti_Villa_Vignamaggio

Daca avem noroc de vreme buna si doar putin mai putina lene, luni povestesc si despre retetele pe care le-am pregatit with one hot looking italian chef.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (3)
 1. Lela says:

  R u pregnant dear or is just the dress???Pregnant or not….u r always such a beauty!!!!
  good day and fab. w-end!

 2. Elena says:

  Wow, e superb acolo and you look happy! Mi-am dorit sa ajung in Toscana de cand am citit Under the Tuscany Sun :)

 3. Diana says:

  da, asta e italia pe care abia astept si eu sa o vad…

Comenteaza
Follow on Instagram