The Smitten Kitchen Cookbook

29 Nov 2014, Cristina Mazilu

Pentru orice bucatar de placere, dar mai ales pentru cineva care cocheteaza cu food bloggingul, The Smitten Kitchen Cookbook, semnată de Deb Perelman, e o carte care isi gaseste foarte usor locul in bucatarie.

E plina de retete simple, dar cu rezultate spectaculoase (sau cel putin speciale), rapide si usor de pregatit. Adica daca Deb a reusit sa le pregateasca in minuscula ei bucatarie din  Manhattan (4 metri patrati!!!), oricine poate. Sau macar asa iti da senzatia ;-)

13smitten2-superJumbo

Deb in mica ei bucatarie Foto – www.nytimes.com

Modul relaxat in care ea combina ingredientele iti da increderea sa le incerci si la tine-n bucatarie – de la torturi pentru aniversarea cuiva drag, la tocane pe care le lasi sa fiarba incet pe aragaz in timp ce tu te uiti la cel mai recent episod din The Good Wife/ The Newsroom/ The Affair/ Homeland/ Scandal/ Modern Family (ma rog, v-ati prins cam ce program artistic execut in intimitatea propriei canapele :p)

Deci cartea are toate calitatile, pentru ca autoarea din spatele blogului de succes SmittenKitchen.com a inclus niste retete pretty much failproof, pe care te poti baza cand vine vorba de gatit acasa. (FYI, 85 din cele 105 de retete incluse in carte sunt vegetariene.) De la salate la garnituri, tarte sarate si prajituri pentru familie, de la clatite cu piersici si smantana la chifle de mic dejun cu cheddar, bourguignon de ciuperci si tort de clatite cu ciocolata si alune, retetele din carte acopera foarte bine toate mesele, pentru toate ocaziile, fie ca-i vorba de cina de marti seara sau de dinner party-ul pe care-l pregatesti cuiva drag.

__________

The Smitten Kitchen Cookbook, Random House Inc., octombrie 2012

142 lei, Books Express

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Anca Popa says:

    Dar pe cind o carte scrisa de tine ??? Astept cu interes. Evident tratata in maniera comica.

  2. Petras says:

    Increderea ca increderea, voia buna ca voie buna, dar daca tii sa pregatesti ceva special iubitului si nu-ti iese reteta precum in carte? Nu e mai sigur sa mergi pe ceva clasic?

Comenteaza
Follow on Instagram