S.Pellegrino Young Chef 2016, cu 5 bucatari din Romania in semifinala

05 Jul 2016, Cristina Mazilu

In cateva zile, mai exact joi, pe 7 iulie, vom afla daca un bucatar roman va reprezenta Europa de Est la finala S.Pellegrino Young Chef 2016.

Joi, la Academia de Gastronomie din Metro Militari, va avea loc finala locala a competiei regionale, in care Romania este reprezentata de Nicolae Predescu, Filip Voicu Vlad-Mihail Burlacu, Bogdan Manea si Anca Elena Socoliuc. Alaturi de acestia vor concura si Ljubisa Pljevaljcic, Milan Tanczer, Rodrigo Sandor, Igor Belošević si Barnabás Hack.

Juriul acestei etape de concurs este format din Adrian Hadean din Romania, Tomas Kavcic din Slovenia si Modest Amaro din Polonia.

In regiunea Europei de Est, cheful mentor este Adrian Hadean, iar finalistul competiei regionale va beneficia de sustinerea lui, Adi urmand sa-l ajute la imbunatatirea preparatului cu care acesta va participa in finala mondiala.

Castigatorul va fi anuntat joi seara, in cadrul galei S. Pellegrino Young Chef, cand vom afla cine va reprezenta Europa de Est la finala mondiala care va avea loc Milano, din octombrie.

Prestigiosul concurs este dedicat tinerilor chefi sub 30 de ani, care sunt dispusi sa-si testeze cultura culinara, imaginatia in combinarea alimentelor, dar si creativitatea in desavarsirea estetica a farfuriei.

Peste 3000 de bucatari din peste 90 de tari s-au inregistrat pe platforma dedicata – FineDiningLovers.com, inscriind in concurs preparate reprezentative, in conformitate cu personalitatea lor gastronomica, cu gusturile si preferintele lor culinare. Dintre acestia, au fost selectati doar 10 semifinalisti pentru fiecare dintre cele 20 de regiuni geografice indexate in concurs.

Este pentru al doilea an in care Romania participa la eveniment, fiind gazda regiunii Europei de Est a S.Pellegrino Young Chef.

In marea finala din toamna, reprezentatii regiunilor vor fi jurizati de David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne si Roberta Sudbrack.

Urmareste hashtag-ul #SPYoungChef, pentru ca joi revin cu live updates de la competitie.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Florina says:

    Mult succes concurentilor! Sper ca vei scrie si aici rezultatele.

Comenteaza
Follow on Instagram