Chez Mazilique

The ultimate tiramisu

The best ever, am zis. Once I had this, now I can never go back.

Daca nu mi-ar fi o lene monstruoasa dublata de un chef sa ma uit la seriale tampitzele, as spune o poveste frumoasa despre cum am facut cel mai bun tiramisu pe care l-am mancat vreodata… dar asa trebuie sa va imaginati singuri. Guidelines: cremos, aromat, with the perfect amount of sweetness :x
Asa ca se aliniaza:

500g mascarpone
250g smantana dulce
75ml Marsala
5 linguri de zahar
300ml de cafea tare
200g de piscoturi
cam jumate de ciocolata, dupa chef
2 linguri de cacao

Intr-un bol se bate smantana. Personal, cu mixerul :) In altul am batut si branza mascarpone. Apoi le-am amestecat, am adaugat zaharul si vinul Marsala, si le-am mai tras o tura cu mixerul, pana ce consistenta a devenit mai groasa.
Acestea fiind zise, am pregatit un platou in care sa fac tortul. Intr-o farfurie adanca am turnat cafeaua, in care muiat/ rostogolit, pe rand, piscoturile, pe care apoi le-am aliniat pe platou. Din acest punct, ce a urmat e simplu – un rand de piscoturi, un strat de crema, un altul de ciocolata rasa in bucatii medii (imi plac texturile diferite in aceeasi prajitura). Am repetat schema pana n-am mai avut cu ce. Am pus capac cu cacao pudrata si am bagat la frigider asteptand cu greu cateva ore.
N-am mai impartzit cu nimeni. Mwahahahh :))

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Mazilique says:

    dar OMG ce bun e ;)
    …err.. a fost

  2. jane says:

    ma omori cu zile! arata extraordinar.

  3. farascapare says:

    *drool* *slurp* can i haz ?

  4. Mazilique says:

    @farascapare – next time esti pe lista ;)

  5. bluelle says:

    arata delicios.tot blogul arata delicios, am balit azi la toate posturile…yam yam yam.
    Cred ca doar blogul tau si Jamie Oliver ma fac sa imi doresc sa stiu sa gatesc.

  6. Mazilique says:

    @bluelle – pai nu e o chestie pe care o stii. experimentezi, inveti… try it ;)

  7. bluelle says:

    Mi-am facut curaj, mi-am luat mixer, mascarpone si ce mai trebuie…ma pun pe gatit tiramisu

  8. Mazilique says:

    succes. keep me posted ;)

  9. bluelle says:

    prima tentativa (ce e drept dupa alta reteta, una cu ou) : FAIL..partial si fiindca nu am citit cu atentie reteta
    a doua tentativa (dupa reteta de aici) pare sa fie reusita si asteapta cuminte in frigider .sper sa am o surpriza placuta maine dimineata :)

  10. bluelle says:

    a iesit yummy, multumesc pentru reteta si indicatii :) seems there is hope for me as a cook afterall

  11. Mazilique says:

    bravooo
    ma bucur :)

  12. Andra says:

    Am o petrecere in Ajun si m-am hotarat sa inlocuiesc banalul tort cu un tiramisu home made. Cum nu sunt mare bucatar, am si eu o intrebare care poate parea stupida: unde gasesc Marsala? In comert, la raionul de vinuri…? se poate inlocui cu altceva?
    Mersi

  13. Mazilique says:

    @andra – cam greu am gasit marsala in ultima vreme. cel mai simplu – inlocuieste cu rom ;)

  14. Andra says:

    Mersi frumos :) vin cu feedback in curand. reteta pare super simpla si arata fenomenal!

  15. Sophie says:

    plssss maine o sa fac si vreau sa te intreb ceva. Nu ai pus ou? vad k multe retete sunt cu galbenus de ou. a ta e geniala sper fara ou, pt k nu pare complicata. Si o sa cumpar rom, pt k nu am marsala. cat de mult sa pun?

  16. Mazilique says:

    pune vreo 50 de ml. fara ou!

  17. Sophie says:

    merciiiiii

  18. mirela says:

    pentru cate persoane crezi ca ajunge un Tiramisu facut din cantitatile date de tine?

  19. Mazilique says:

    depinde cat de pofticiosi sunt mesenii :))

    intre 4 si 10, i guess :))

  20. Lalika says:

    Mazi, multam fain de reteta asta geniala, am facut deja de 4 ori in ultimele 2 saptamani! Se face si usor, e si fara oua, si mai are si un gust bestial – numai avantaje (si calorii :( ). Thanks!

  21. Valentin says:

    buna, cateva intrebari pt un amator care vrea sa incerce reteta:
    1. ce inseamna “smantana dulce”? nu radeti, am spus ca sunt amator si nu glumeam…
    2. de unde cumperi vin marsala?

  22. Mazilique says:

    valentin – 1. smantana din aia din care faci frisca ;)
    2. nush unde se mai gaseste acum. dar iese interesant si cu rom ;)

  23. Laura says:

    Am facut de 3 ori acest tiramisu. Este fenomenal! La fel si cartofii copti cu usturoi aromat si multe alte retete de pe aici pe care le-am incercat! Te urmaresc de vreun an jumate’ deja:)

    Sa ai un an aromat, Mazi!

  24. Mazilique says:

    multumesc, laura! asa sa fie ;x

  25. Alexandra says:

    Mazi, de ce fara ou?…

  26. Mazilique says:

    @alexandra – pen’ ca nu-mi place modelul ala..

  27. Leez says:

    Arata nesimtit de delicios!!!

  28. andra says:

    am facut intocmai cum ai zis, fara marsala! salivat1 iesit bine! halit tot! muuuultu mazi!!!

  29. Mazilique says:

    bravo pisiiiica!

  30. Andreea says:

    stiu ca e un articol foarte oldie (si foarte goldie), vroiam doar sa iti spun ca e demential acest Tiramisu :)

    l-am facut ieri, primul meu Tiramisu. am inlocuit Marsala cu Bailey’s, in mare pentru ca nu aveam Marsala si pentru ca mi-a fost extrem de lene sa caut.

    m-am cufundat incet si sigur in blogul tau de vreo cateva seri incoa’ . am multe retete de incercat in urmatoarele saptamani.

    multumesc :)

Popular posts

Insta Moments

  • roses are red, dog is asleep, bacon
  • pampering opportunities at @mazilique_studio, via @introdsgn
  • This is what happens if you wash your hands 60-70 times a day
  • Whole roasted #cauliflower at the @mazilique_studio #testkitchen. Recipe in profile link
  • #avocado #toast with #smoked #salmon, #capers, #dill and #lemon. Recipe on the blog and link in profile
  • #avocado #toast with #cherrytomato and #balsamic #vinegar. Recipe on the blog and link in profile
  • 10 ideas for #avocado #toast on the blog. Recipe in profile link
  • Lumi. Siropul de sâmbătă seară
  • For the #love of #chocolate - #chocolatetruffles #recipe on the #blog (and at @mazilique_studio). link in profile