The ultimate tiramisu
05 May 2009, Cristina Mazilu
The best ever, am zis. Once I had this, now I can never go back.
Asa ca se aliniaza:
500g mascarpone
250g smantana dulce
75ml Marsala
5 linguri de zahar
75ml Marsala
5 linguri de zahar
300ml de cafea tare
200g de piscoturi
cam jumate de ciocolata, dupa chef
2 linguri de cacao
Intr-un bol se bate smantana. Personal, cu mixerul :) In altul am batut si branza mascarpone. Apoi le-am amestecat, am adaugat zaharul si vinul Marsala, si le-am mai tras o tura cu mixerul, pana ce consistenta a devenit mai groasa.
Acestea fiind zise, am pregatit un platou in care sa fac tortul. Intr-o farfurie adanca am turnat cafeaua, in care muiat/ rostogolit, pe rand, piscoturile, pe care apoi le-am aliniat pe platou. Din acest punct, ce a urmat e simplu – un rand de piscoturi, un strat de crema, un altul de ciocolata rasa in bucatii medii (imi plac texturile diferite in aceeasi prajitura). Am repetat schema pana n-am mai avut cu ce. Am pus capac cu cacao pudrata si am bagat la frigider asteptand cu greu cateva ore.

N-am mai impartzit cu nimeni. Mwahahahh :)) 
OMG cum arata!!
dar OMG ce bun e ;)
…err.. a fost
ma omori cu zile! arata extraordinar.
*drool* *slurp* can i haz ?
@farascapare – next time esti pe lista ;)
arata delicios.tot blogul arata delicios, am balit azi la toate posturile…yam yam yam.
Cred ca doar blogul tau si Jamie Oliver ma fac sa imi doresc sa stiu sa gatesc.
@bluelle – pai nu e o chestie pe care o stii. experimentezi, inveti… try it ;)
Mi-am facut curaj, mi-am luat mixer, mascarpone si ce mai trebuie…ma pun pe gatit tiramisu
succes. keep me posted ;)
prima tentativa (ce e drept dupa alta reteta, una cu ou) : FAIL..partial si fiindca nu am citit cu atentie reteta
a doua tentativa (dupa reteta de aici) pare sa fie reusita si asteapta cuminte in frigider .sper sa am o surpriza placuta maine dimineata :)
a iesit yummy, multumesc pentru reteta si indicatii :) seems there is hope for me as a cook afterall
bravooo
ma bucur :)
Am o petrecere in Ajun si m-am hotarat sa inlocuiesc banalul tort cu un tiramisu home made. Cum nu sunt mare bucatar, am si eu o intrebare care poate parea stupida: unde gasesc Marsala? In comert, la raionul de vinuri…? se poate inlocui cu altceva?
Mersi
@andra – cam greu am gasit marsala in ultima vreme. cel mai simplu – inlocuieste cu rom ;)
Mersi frumos :) vin cu feedback in curand. reteta pare super simpla si arata fenomenal!
plssss maine o sa fac si vreau sa te intreb ceva. Nu ai pus ou? vad k multe retete sunt cu galbenus de ou. a ta e geniala sper fara ou, pt k nu pare complicata. Si o sa cumpar rom, pt k nu am marsala. cat de mult sa pun?
pune vreo 50 de ml. fara ou!
merciiiiii
pentru cate persoane crezi ca ajunge un Tiramisu facut din cantitatile date de tine?
depinde cat de pofticiosi sunt mesenii :))
intre 4 si 10, i guess :))
Mazi, multam fain de reteta asta geniala, am facut deja de 4 ori in ultimele 2 saptamani! Se face si usor, e si fara oua, si mai are si un gust bestial – numai avantaje (si calorii :( ). Thanks!
buna, cateva intrebari pt un amator care vrea sa incerce reteta:
1. ce inseamna “smantana dulce”? nu radeti, am spus ca sunt amator si nu glumeam…
2. de unde cumperi vin marsala?
valentin – 1. smantana din aia din care faci frisca ;)
2. nush unde se mai gaseste acum. dar iese interesant si cu rom ;)
Am facut de 3 ori acest tiramisu. Este fenomenal! La fel si cartofii copti cu usturoi aromat si multe alte retete de pe aici pe care le-am incercat! Te urmaresc de vreun an jumate’ deja:)
Sa ai un an aromat, Mazi!
multumesc, laura! asa sa fie ;x
Mazi, de ce fara ou?…
@alexandra – pen’ ca nu-mi place modelul ala..
Arata nesimtit de delicios!!!
am facut intocmai cum ai zis, fara marsala! salivat1 iesit bine! halit tot! muuuultu mazi!!!
bravo pisiiiica!
stiu ca e un articol foarte oldie (si foarte goldie), vroiam doar sa iti spun ca e demential acest Tiramisu :)
l-am facut ieri, primul meu Tiramisu. am inlocuit Marsala cu Bailey’s, in mare pentru ca nu aveam Marsala si pentru ca mi-a fost extrem de lene sa caut.
m-am cufundat incet si sigur in blogul tau de vreo cateva seri incoa’ . am multe retete de incercat in urmatoarele saptamani.
multumesc :)