Chez Mazilique

Briose pentru micul dejun

Photobucket

Tare-mi mai place sa gatesc in weekend. Am ceva mai mult timp, pot experimenta, am mai multa rabdare si clar mai mult chef. Dovada sta porceala executata duminica (pozele incriminatoare sunt pe Facebook), care a inceput dimineata cu briose facute cu faina integrala, stafide, banane si seminte de in.

Intr-un bol am cernut 125g faina integrala, 125g de faina alba, am adaugat 2 lingurite de praf de copt, 100g de zahar brun, o mana de stafide si alta de seminte de in (merg si de floarea soarelui, dovleac sau ce mai gasiti prin casa :).
Photobucket

Am amestecat partea asta uscata si peste compozitie am turnat 100ml de ulei, 2 oua si 3 banane pasate. Nu mi-am mai batut capul cu mixerul – am omogenizat totul cu o lingura mare din metal. Daca vi se pare ca aluatul are cocoloase, nu va faceti griji si nu-l amestecati prea tare, ca altfel o sa iasa briosele prea tari si indesate :p

Photobucket

Acestea fiind zise, am taiat niste patratele de foaie de copt si le-am indesat in tava de briose. Evident ca puteam folosi hartii de muffins din alea normale, da’ parca era cazul sa mai schimbam modelul :) Am turnat compozitia-n tava si am dat la cuptorul incins la 180C vreo juma’ de ora.

Photobucket

Tare multumita am fost de rezultat. Briose pufoase, cu textura misto si nu prea dulci.

Photobucket

  1. George says:

    wow, no offense, dar par cele mai reusite de pana acum :D imi lasa gura apa… :((

  2. Mazilique says:

    pai nu-i nicio suparare. si mie mi-au placut tare :x

  3. vera says:

    Io atita am sa-tzi zic:
    in-ghe-tza-ta cu ia-urt!!!!!

    Pretty pleeeeeeaaaase!!!!!!!!!!!!!

  4. Mazilique says:

    maine la prima ora, ok? :)

  5. Anonymous says:

    de unde ai tava aia minunata???

  6. Mazilique says:

    de la ikea, veche de vreo 2 ani. nu se mai gaseste. it looks rough pentru ca muuulte briose au trecut prin ea.. :p

  7. vera says:

    Ok, merci. Ashtept. Da sa nu dea dracii sa ma momeshti degeaba…

  8. Mazilique says:

    @vera – e deja in drafts! :)

  9. vera says:

    mazi, esti o doamna, ce sa mai…

    Ar mai fi sa imi spui de unde iei cuburile bio de supa de pui (de la DM – who the f..k is DM?) si, pe moment, it’s ok.

    Si, doar asha, ca banuiesc ca stii, cind am intrat eu ieri, there were 28 drooling at the same time. Pretty impressive! Bravo!

  10. Mazilique says:

    @vera – scuze, mai devreme iti dadusem un link gresit :))
    uite ce-i dm – http://www.dm-drogeriemarkt.ro/

  11. Anca says:

    azi dimineata cand am vazut pozele am vrut sa zic ce tavi de veteran ai, cat pe ce sa nu le recunosc pe cele de la Ikea :)). Also I love flax seeds! Nu pot decat sa-mi imaginez cum miroseau proaspat scoase din cuptor mmmm mmmm!

  12. vera says:

    Merci, merci.
    Daca vezi ca m-am referit la chestia asta, in alta parte, sa stii ca inca nu vazusem ca ai inlocuit primul link, cel incorect.

  13. Diana T says:

    A vazut fetitza mea pozele cu frumuselele acelea de briose si m-a intrebat:” Mami, cand imi faci prajitura asta? Am reusit o amanare zicandu-i ca nu am seminte de in. M-a crezut, doar asta era si adevarul… pe jumatate… Tava de briose am(de la Metro, nou-noutza), o mana de stafide am, ulei si oua sunt, daaar e o problema: faina! Eu, una, conosc si folosesc doar faina de Dobrogea cu 000 pe ea, nu stiu daca-i integrala sau alba, ca nu m-a razbit niciodata curiozitatea sa aflu… Cat despre semintele de in, unde le gasesc? (si cam ce gust au?) sau iau, din start, de floarea soarelui pe care le stiu mult mai bine… Stiu ca pun multe intrebari deodata, dar eu sunt la ani lumina de a fi chef…

  14. Mazilique says:

    @diana – semintele de in le gasesti pe la plafaruri, la DM, probabil si prin hypermarketuri. au un gust usor vag, poate usor dulceag-nutty, dar important e ca-s ff sanatoase :) bun la digestie ;) cat despre faina – foloseste 000 plus una pe care scrie “macinis integral”, de ex. cred ca are si dobrogea asa :)

    stai linistita, nici eu nu-s chef :) sunt enthusiast home cook :)

  15. Diana T says:

    Multumesc pt raspuns!

    Eu nici macar “enthusiast home cook” nu sunt! Gatesc din necesitate, obligatie si, mai ales, din dorinta de a-mi hrani sanatos copiii. Blogul tau mai imi da si mie elan…

  16. Diana T says:

    Am facut briosele!!! Au iesit delecioase, iar fetita mea a fost fff incantata, mai ales ca a participat activ la procesul de preparare…Mi-au iesit exact ca in pozele tale(wow!), dar cred ca eu am pus mai putine seminte de in. Dar acum, pt ca am descoperit gustul lor(care da o nota aparte brioselor), le voi intrebuinta fara retinere… si in alte retete pe care sper sa le descopar…

    Insa, ca un Toma necredinciosul ce sunt, am doar o intrebare: cumva se poate inlocui uleiul cu unt (moale sau chiar topit)? Eu nu prea sunt adepta dulciurilor care au ulei in compozitie(imi cam zgaltaie fierea/bila cea pretentioasa)

  17. Mazilique says:

    untul topit should work ;)
    ma bucur ca ti-au placut!

  18. Diana T says:

    Multumesc pt raspuns! Multumesc pt reteta!

  19. Tudor says:

    Imi spune si mie cineva, dc in poza, sunt asa frumoase, crescute si cu forma de semisfera, iar mie nu-mi cresc asa?
    Am respectat reteta…si nu stiu ce si cum.
    Sper ca nu va surprinde….ca mai sunt si barbati ce gatesc….
    Acum, trebuie sa recunosc ca, lucram impreuna….

  20. Emily says:

    superbe ♥
    ador aceasta combinatie ;)
    o zi minunata draga mea!

  21. Anonymous says:

    foarte gustoase

  22. Valentina Manea says:

    Delicioase au iesit si cu o combinatie de susan alb si negru/negrilica, ca atat am avut in casa. Multumim pt idee, you kept us busy!

Popular posts

Insta Moments

Instagram has returned invalid data.