Perfect day

13 Feb 2007, Cristina Mazilu

Momentan, duminica e ziua mea preferata din saptamana. Am reusit sa ignor faptul ca a doua zi e luni and I’m just enjoying it.

Si zilele astea sunt perfecte pentru ca de dimineata simt cum pluteste lenea prin camera. Am schimbat draperiile gloomy cu perdele din voal de o culoare care in orice alte coniditii mi-ar intoarce retina pe dos – frez. In mod neasteptat, cand ma trezesc, chiar daca afara este ceata si ploua, ma fac sa ma simt de parca as sta in interiorul unei piersicute coapte :))

Din combina de sub pat de aude that cheesy-sweet-mellow music. O data pe saptamana nu ma grabesc nicaieri.

Cine a inventat conceptul de brunch era, in mod clar, my soultmate. Continental si English Breakfast nu e suficient, we like to mix it up. A lot.

Omleta – pufoasa in interior, croncanta in exterior, cu legume zemoase si crispy bacon. Muffins – cu bucatele de ciocolata, cu fulgi de migdale, cu gem si fructe confiate, cu mar si scortisoara, cu vanilie si rom. In loc de “painea cea de toate zilele” – kornspritz cu chimen, pentru chorizo si jamon, si paine cu stafide si coji de portocale pentru miere de salcam. Dar nu pur si simplu – miere amestecata cu fragi, intinsa peste o felie de paine usor prajita si unsa cu un strat subtire de unt. Vafe belgiene prafuite cu scortisoara si inecate in sirop de artar canadian. Clatite americane cu caramel si croissante cu ciocolata.

Yes, I could go on & on with smoothies that are just like a strawberry sunrise, with banana and orange. Au si vodca? Poate. So what? E duminica! I can have even a pink mojito daca vreau.

In mintea mea, duminica mai e si ziua de mers si piata si la muzeu. Dupa amiaza se umple la Muzeul Satului daca e frumos afara, la MTR daca e rost de targ sau la MNAC daca e chef. Apoi mers in piata si cumparat fructe colorate si un brat de lalele invelit in hartie.

Pe seara, daca in timpul saptamanii nu am reusit sa ma cert cu toti prietenii, mergem la o carciuma vesela sau intr-o cafenea cosy sa bem ciocolata calda si vin rosu (sau alb, sau bere, sau vodca-martini, sau cola light :P).

Back home, I can actually hear the Perfect Day tune.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (9)
 1. boo says:

  i love this post :)

 2. Mazilique says:

  then you are most welcomed for brunch :)

 3. monsoux says:

  Mazi, supranumita si Mazi Trage Clapa, de ce oare? iar mi-a tras-o. Cred ca din cauza ca e vineri si nu duminica…

 4. Mazilique says:

  pfff… shame on me
  promice I’ll make it up!

 5. monsoux says:

  … she made up for it, yes she did, taking me places and feeding me cakes :). Plus three appointments in row that she kept! wow!

 6. Mazilique says:

  Yes, indeed. Si mai am si o listutza magica cu lucruri frumoase “to do/ to go”

 7. andrei says:

  perfect day? cred ca ai o super zi din punct de vedere al parului.:D

 8. Mazilique says:

  yes, today is PĂRfect day :D

Comenteaza
Follow on Instagram