Cate ceva despre printesa de la Palatul Plictiselii

25 Nov 2007, Cristina Mazilu

Stranepoata a reginei Zapezilor eterne, printesa traieste singura, de-o viata, intr-un imens palat de gheata si cristale. Viseaza zile decupate in capitole, carora ea le-ar putea da titlu de fiecare data. Scrie ea insasi propria biografie, istoria fiecarei nopti si zile.

Febrila, dificila foarte, razgaiata, ea nu se da-ndarat de la a cere imposibilul: omat in toiul verii, umbra in desert, zmeura iarna – cel putin un sfert de kilogram. E o dulceata,-ntr-adevar. De-ti vine uneori s-o tragi de par sau s-o bati mar.

Lacrimile de printesa sunt cele mai cerute si cele mai de pret. Intrebuintate drept cerneala de indragostiti.

Nimic nu e mai dulce, n-aduce mai a ciocolata, decat sarutul de printesa. Rar. Imponderabil, gata sa-si ia zborul la cea mai slaba adiere. Fragil, nu sufera curentul. Sarutul printeselor are puterea sa preschimbe-n printi broastele raioase (dar uneori si invers).

Trucuri si viclesuguri pentru a trezi printesa din somn – sarutul pare a fi metoda ce mai radicala, cea mai eficace (vezi Alba ca Zapada si Frumoasa din Padurea Adormita). Cand printesa este indaratnica, exista si trompete sau galeti de apa.

Trucuri si viclesuguri pentru a reduce printesa la tacere – nu s-a gasit inca o solutie.

Palatul Plictiselii e plin de soapte de complot, de-otravuri fara antidot.

A must

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. monsoux says:

    frumos. Pana spre sfarsit am crezut ca ne pacalesti cu un citat din cartea cu printese… M-am gandit ca, pana la urma, in fiecare sta o printesa asteptand sa fie descoperita. La unii e mai la vedere.

  2. andrei says:

    cred ca de mult nu am mai vazut un post atat de frumos scris, chiar daca e putin trist.

Comenteaza
Follow on Instagram