Furnici in copac

26 Jul 2011, Cristina Mazilu

Photobucket

Daca sunteti familiarizati cu meniurile de chinese delivery, inseamna nu v-am speriat cu titlul. Nu-s furnici pe bune, nu-s nici in copac, e de fapt carne de porc tocata si lipita de niste noodles chinezesti din fasole mung. Super simplu de facut, e gata mai repede decat mi-ar fi venit comanda facuta la un serviciu de delivery, plus ca e muuult mai cheap. Cred ca ajunge cam 3lei/portie :)
300g de carne de porc tocata se amesteca cu 2 linguri de sos de soia si 1 lingurita de ulei de susan si se pune de-o parte, timp in care ai timp sa tai marunt 1 legatura de ceapa verde, jumatate de ardei gras rosu si jumatate de ardei iute (sau mai mult, daca te tine ;).
Intr-un wok (sau o tigaie incapatoare – eu am ramas fara wok de curand, in urma unui experiment in care l-am cam bulit si-a trebuit sa-l arunc. deci tre’ sa-mi iau altul :)) se pun la calit legumele, cu niste ulei. Dupa un minut, se adauga si carnea de porc, care se prajeste, amestecand frecvent, ca sa se desparta-n bucati mici-mici (ca doar e tocatura). Treaba asta dureaza cam 15 minute.
In paralel, se pun la muiat taiteii din fasole mung. Sunt aia fooooarte-fooooarte subtiri, se mai numesc si vermicelli. Nu-i nevoie sa fie fierti, trebuie doar sa torni niste apa fierbinte peste ei si sa astepti sa se moaie.
Cand carnea e prajita, se adauga taiteii deja inmuiati si, daca mai e nevoie, o lingura-doua de sos de soia.
Photobucket
Cam despre asta a fost vorba, sper sa mai gatesc ceva cat de curand, ca ma incearca o lene… ceva deosebit :p
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (12)
  1. oh my … arata bine de tot.
    am trecut pe cooking list pt sapt asta;)

  2. Mazilique says:

    let me know how it turns out :)

  3. andreea says:

    si de unde iei nebuniile alea de taietei ca si eu am cautat dar nu ma gasit :(
    abia astept sa fac

  4. Mazilique says:

    eu i-am luat din dragonul rosu, dar cred ca se gasesc si pe la mega image si prin alte hypermarketuri :)

  5. @Andreea – Eu am in Bacanie 2 feluri de vermicelli. unii mai usor de dovedit, merg doar cu apa hierbinte, altii mai batzosi, care au nevoie de tortura termica pana sa spuna adevarul: se fierb 3-4 minute or so… :

  6. Alice says:

    unde gasesc taitei dn astia?

  7. Mazilique says:

    @alice – vezi comentariile de mai sus

  8. Ana B says:

    Fiecare cu ce-l doare,unii cu mancarea altii cu lenea, m-ai lovit complet aici, cred ca pluteste ceva in aer de nu mai avem noi chef de nimic. Eu astazi am incercat o alta reteta de la tine whisky muffins, super. Am inlocuit pudra de cacao cu pudra de roscove, trebuie incercat, au iesit divine, iar cei 50ml de alcool au facut tot dichisul.

  9. de luni de zile astept sa fac furnici. si cum in mintea mea nu pot sa gatesc decat ce prezinti tu, am tot asteptat. iata ca a venit si ziua aia. multumesc.

  10. Mazilique says:

    hehe, daca mai ai vreo “cerere”, shoot, ca poate se intampla :p

  11. acolesiu says:

    Dupa o saptamana de 85 de ore de munca este de vis sa faci de mancare in mai putin de 20 de minute. A fost delicios. La France te remercie, chère Mazilique!

Comenteaza
Follow on Instagram