Morcovi cu portocala si usturoi

20 Mar 2009, Cristina Mazilu

Suna dubios rau, nu? :))

Belive it or not, nu e asa extravagant. Se iau doar niste morcovi, o portocala, cativa catei de usturoi, niste boabe de piper, sare si eventual niste plante aromatice si se pun toate la fiert. Cine vrea sa go all the way, pune si o lingurita de chimen. Also, nu strica o lingura de unt si una de zahar.
Dupa ce fierb morcovii, sunt mai multe variante:

1. Se scurg morcovii, se arunca ierburile si toate bucatile de portocala, mai putin una, care se taie marunt. La fel si usturoiul. Se amesteca apoi cu morcovii, inca ceva sare/piper, poate inca un pic de unt si gata :)

2. Se paseaza toate impreuna – morcovi, portocale si usturoi. Yumm.

3. (si varianta aleasa de mine) Imediat dupa ce am scurs morcovii, i-am bagat la cuptor cu tot cu portocala si usturoi. Foc mediu vreo 10 minute, cat sa se mai rumeneasca.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. Irina says:

    Eu zic ca e o reteta excelenta! Daca vrei, adauga si putin chimen…

  2. Anca says:

    eu am facut varianta 2..dar am pus si putin marar , miez de nuca si o lingurita de miere la sfarsit .:)

  3. Elena Rusu says:

    Aici vorbești ca dintr-un cuptor cu gaz :)))
    Care to tell si cum a fost trecerea la electric?

    • Cristina Mazilu says:

      a fost una tare binevenita. la cuptorul electric poti avea o temperatura ceva mai constanta si mai controlata.

Comenteaza
Follow on Instagram