Pui cu legume la cuptor

05 Apr 2009, Cristina Mazilu

Inca una din seria “how to make healthy food not taste boring” :)), distractie cu care ma confrunt in fiecare zi :-/

Scoatem pe masa urmatoarele: pui (in imagine piept, dar totusi as prefera pulpe, ca sa nu fie asa inecacios :P), cateva rosii, un ardei gras, ardei iute, ceapa, dovlecel si cativa catei de ustoroi (plus o mana de condimente aromate care n-au mai intrat la poza). Cantitatile cred ca-s variabile, in functie de preferinte. De exemplu, mie mi-a parut rau ca n-am pus mai multe legume, ca au iesit yummy :) Se taie cubulete/felii cam toate legumele…

…mai putin usturoiul, care se da pe razatoare/ presa sau se taie marunt-marunt

si se amesteca

Separat se ia un mojar sau un castron sau ce aveti la indemana in care se pun: o lingurita de boia dulce, sare, un praf de scortisoara, o lingurita de curry, un pic de piper si cateva boabe de chimen. Nu va strambati si nu eliminati scortisoara, nu o sa se simta deloc. Niciunul dintre ingrediente nu o sa fie proemiment, totul o sa fie minunat de parfumat. Nu ca vinul fiert, ca mancarea buna :)
Toate astea se amesteca cu usturoiul ras si cu doua-tre linguri de ulei de masline (sau apa daca you’re doing it the slim-fit way :P
Revenind la pui, il parlim un pic in tigaie sau pe gratar, cat sa fie usor auriu, si dupa aia il punem intr-o tava/ vas termorezistent/ whatever

…si-l ungem cu sosul condimentat cat sa capete o culoare delicioasa

dupa care adaugam si toate legumele pe langa. Nu cat sa-l acoperim, ca doar vrem sa se rumeneasca.

Eh, si ca sa nu-l sufocam in ulei si sa mentinem the healthy edge, facem separat niste supa de pui (vezi postul de mai jos sau fierbi un cub din ala plin de E-uri), cam juma’ de cana, si o turnam in tava. Nu peste pui, ci pe langa, ca doar nu vrem sa se duca smacul ala de l-am uns mai devreme :D

Bagam toata treba la cuptor cam o ora, la foc potrivit. Dupa care mai verificam care-i situatia si inca juma’ de ora ar trebui sa fie suficient.

Ta-na!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (10)
  1. nu fierbi mai cub de E-uri, ca avem cuburi de supa organice de la Pukka (16 lei or so cutia de sase) sau de la Alnatura via DM (5 lei). in rest, sunt perfect de acord cu reteta si parca mi-e pofta si mie de niste pui iute iute:D

  2. Mazilique says:

    am si o salata yumm care poate fi facuta putin iute spre iute-iute, if interested ;)

  3. jane says:

    ce buuuun! arata grozav :D

  4. Iulia says:

    imi place cum gatesti…nu esty deloc conservator in bucatarie, cu atat mai putin in exprimare…yummmmiiiiiiiiiii:*

  5. Mika says:

    Foooarte utila reteta ta, simpla si cred ca merge si la o dieta:D

  6. Iulia says:

    Exquisite ! Acum am terminat de papat :P Toata laudele pe care le`am primit ti le forwardez :D

  7. suzy mao says:

    vineri am facut si reteta asta :D tre sa spun ca este unul din cel mai bun pui la cuptor pe care l-am mancat.
    in loc de ardei proaspeti am pus ardei copti,aveam niste rosii proaspete congelate si niste sun dried tomatoes plus niste mix de ciuperci din china.mi-a parut rau ca nu aveam usturoi si condimentele pe care le-ai pus tu(am tot zis ca o sa fac si eu o comanda)dar am pus rozmarin,niste condimente de pui si un mix pe care il aveam din franta(herbes du provence).
    delicious!!!
    abia astept sa incerc alte retete.

  8. DanaGhinea says:

    Mazilique, ador blogul tau, retetele sunt super si scriitoarea foarte amuzanta si pe faza.
    Am facut minestrone al tau deja si a fost o nebunie, am lins toata oala…insa puiul asta mi-a iesit cam uscat (poate nu trebuia sa-l las o ora jumate ci sa-l adaug la final, mai ales ca era deja facut anterior) si totul prea piperat de la ardeiul iute (poate trebuia sa nu il tai in bucatele?)
    Invitatii au apreciat oricum dar I know better…ce sfat imi dai pt next time?

  9. @dana – eh, puiul asta l-am facut pe vremuri, cand aveam alt cuptor. tine-l mai putin (verifica pe parcurs, eventual). cat despre ardei iute – eu mananc foarte picant. foloseste mai putin, dupa gust :-)

Comenteaza
Follow on Instagram