Pui la cuptor pe sticla
Uberbusy zilele astea – intre un belshug trip cu my lovely friends si alte agitatii de zi cu zi, n-am avut timp decat sa mananc (Cookie si Mishu detin detalii in acest sens :), nu sa mai si povestesc despre asta :)
Dar una scurta si simpla ar fi puiul la cuptor (pe sticla). Se ia puiu’, se unge cu toate mirodeniile (sare, piper, boia, usturoi si orice altceva suna bine, plus niste ulei), i se baga o sticla-n (pardon my french) fund… (sticla poate sa fie plina pana pe la jumate. eu am lasat berea, n-am pus apa. hehehe)…care se aseaza pe tava din cuptorul incins, la foc mediu. Acolo o sa stea puiul vreo doua ore…
…pana o sa fie rumen si crunchy si yumm. Dupa care se scoate pe farfurie si se mananca. Iar cine e porc, ca mine, poate aplica o schema speciala. Stiti cum e cand vrei sa mananci toata coaja de la o paine crocanta sau tot miezul de la un pepene dulce? Eh, asa am mancat eu toata pielea de la pui. Total nesanatos si minunat de bun, chit ca mi-a fost cam greata dupa aia :)))
Am o mica dilema in legatura cu clisma sus-mentionata. Ideea e sa torni continutul sticlei in carcasa nebanuitoare si dup-aia sa o scoti? Presupun ca nu ramane acolo sticla nu?
ba chiar acolo ramane :)) mwahahahah
asa o sa stea si puiu-n picioare, pe tava. pornoooo
O alta varianta sunt asa zisi ” cracanici” in care infigi puii. Oricum pe sticla ies muuult mai fragezi. Apa din sticla emana caldura in interior mult mai bine decat curentul de aer.
“Cracanici” gasesti prin mai toate magazinele gen Kaufland/Auchan
mazi, honey, ok, deci vreau sa fac puiul asta porno. explica-mi cateva chestii te rog:
1. cum aleg puiul? iau pur si simplu puiul din supermarket? puii astia sunt goi pe dinauntru sau trebuie sa le scot eu maruntaiele?
2. care e faza cu berea? trebuie turnata inauntru sau pur si simplu vaporii de la bere, dupa ce-i bagi sticla in fund, intra frumos in carnita si ii dau o aroma speciala?
3. sticla nu se sparge in cuptor, cand e super incins? punem direct puiu drept in picioare, cu fundul sticlei pe tava cuptorului? sigur nu se sparge? (intreba ea speriata nevoie mare)
4. cum ne dam seama cand e gata? :)
:D si multumesc in avans pentru raspunsul la valul de intrebari :D
[…] prin aprilie 2009 și mi se părea că descoperisem America doar pentru că gătisem singură puiul pe sticlă al lui Mazilique, nu mai știu ce omletă la cuptor și primul chec din viața mea. Citeam pe net despre mâncare, […]