Caramel de struguri
08 Oct 2009, Cristina Mazilu
Altii i-ar spune altfel poate, dar eu cred ca asta e cea mai buna denumire. Probabil pentru ca mie imi place caramelul, de aia :p
Nu povestesc din nou ca imi place revista Good Food (mai ales numarul de octombrie featuring lovely Cookie from Easy Peasy), vroiam doar sa spun ca mi-a dat o idee buna în ce priveste strugurii. Gem. Adica caramelul meu :)
Mai exact, e o confitura din sucul strugurilor, minunat de aromata – mai ales fiindca am folosit struguri Hamburg. Si pentru ca strugurii astia sunt si foarte dulci, am avut grija sa nu-i inec in zahar.
Asa ca am cules bobiţele de pe ciorchine.
Si i-am pus cinci minute intr-o oala pe foc, cat sa se inmoaie and get the juices flowing. Dupa care am pisat boabele de struguri cu chestia aia de facut piuréuri…
si le-am mai pus pe foc zece minute.
Pasul urmator e sa iei o sita, s-o pui peste un castron si sa trantesti strugurii (acum deja o amintire a lor…) acolo, apoi sa astepti intre o ora si… mai multe sa se scurga tot sucul. Dintr-un kilogram ies cam 600 ml.Care se pun apoi la fiert cu zeama de la o lamaie si undeva intre 350 si 450 de grame de zahar, depinde cat de dulce preferi. Nu am folosit zahar cu pectina si nici alti conservanti, mai ales ca am incredere ca nu o fie nevoie sa reziste prea mult ;)
Parca mi-ai citit gandurile, aveam ceva struguri in casa si ma intrebam ce fac cu ei. Problem solved. Thanks!
pam pam! :)
si eu o sa mai fac o tura w/e asta.
wow, looks like murder on the kitchen floor:D how do i get me some?:x
Wow!! Arata extraordinar!
I l o v e the last photo! So yummy!
@cookie – borcanul te asteapta :x (i’m such an easy bargain, ain’t i? :))
@florina & @ina – thx girls :)
fuseram intr-un gand. de aceeasi reteta tocmai ma apucam!! :)
Ai un blog super si off topic am fost saptamana asta in Bucuresti si deoarece am tot vazut ca ai pomenit de Mega Image, m-am gandit sa dau si eu o raita prin el (cel din magazinul Unirea). Rezultatul a fost ca am cumparat 2 kg de faina integrala cu seminte pe care am de gand sa o transform in paine :).
Mersi pentru sfaturi.
fuckin MIAM!
(pana sa dau de reteta ta) imi faceam griji din cauza unei portii prea mare de struguri adusi de acasa… acum m-am linistit-aseara i-am transformat si eu intr-o amintire ;))
yuuummy :D but not “diet” at all…
tocmai de aia l-am dat si eu la prieteni :p
ha, mazi, mi-am amintit ca uleiul ala tare cu rozmarin nu a ajuns la mine, desi promis :) ce zici de un borcanas din asta? :)dau niste carti londoneze la schimb :)))))
nu stiu daca mai am caramel din asta, dar vedem cum facem :)