Moi în Beau Monde, despre Julie & Julia

06 Oct 2009, Cristina Mazilu
Pe 16 octombrie se lanseaza si la noi filmul “Julie & Julia“, iar Robert m-a rugat sa zic vreo doua vorbe despre el, în Beau Monde.

Pasiune, ambiţie, unt – ai tot ce-ţi trebuie?

“Julie & Julia” e un film pe care gospodinele with a twist îl aşteaptă înfrigurate, la fel cum fashionistele, acum câţiva ani, au numărat zilele până la lansarea “The Devil Wares Prada / Diavolul se îmbracă de la Prada”. Ţin să subliniez că la vremea respectivă şi eu mă aflam de cealaltă parte a baricadei, mult mai interesată de couture franţuzesc decât de aluat de aceeaşi provenienţă.

Dar iată că niciodată nu ştii unde te va duce plictiseala. Julie Powell (Amy Adams), rutinată de un job plictisitor şi fără prea multe perspective, se hotarăşte să schimbe ceva şi îşi oferă singură o nouă provocare – 365 de zile, 536 de reţete din cartea Juliei Child (Meryl Streep), celebră pentru că, în anii ’60, i-a învăţat pe americani să gătească franţuzeşte.

Când am aflat prima dată de filmul “Julie & Julia”, noul meu blog – în care povestesc despre tot felul de experimente gastronomice – avea deja câteva luni şi mă făcuse de ruşine în faţa tuturor prietenilor, care s-ar fi aşteptat la orice din partea mea, mai puţin să mă apuc să gătesc. Chiar dacă iniţial au simţit că le-am trădat încrederea, au revenit la sentimente mai bune după ce au gustat Chocolate Chips Cookies făcute după o reţetă găsită în New York Times (cum, nu de acolo îşi iau toate gospodinele ponturile?). Acum aştept data de 16 octombrie, când filmul va fi lansat în România, dar şi ziua în care şi blogul şi aventurile mele culinare vor fi transpuse pe marile ecrane. Iar eu voi fi jucată de Penelope Cruz J

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (8)
 1. Nu l-ai vazut inca nu?
  Eu l-am vazut si garantez ca merita sa va duceti! Meryl Streep e absolut geniala in rolul Juliei Child..
  Dupa ce il vezi o sa iti doresti sigur o anumita carte :)..Vizionare placuta!!

 2. Anonymous says:

  In alta ordine de idei, uite un concurs pentru care te-ai potrivi :)
  http://www.cravingfor.com/2009/10/06/competition/

 3. Sim says:

  Uite acum am pus Beau-monde-ul in geanta si ma pregateam sa plec la drum. Cat l-am rasfoit chiar mi-a atras atentia articolul, pentru ca imi place mult de Meryl Streep.

 4. Irina says:

  Si eu l-am vazut intr-o sambata dupa amiaza. Programasem filmul asta de mult, numai pentru mine si abia asteptam sa il vad. Ce sa spun? Mi-a placut si nu mi-a placut… Mi-a placut Meryl Streep (mai trebuia sa mentionez)? Mi-a placut povestea ei, citisem mult despre Julia Child si ma regaseam in ea (ce face o straina in Franta ? Invata sa gateasca!). Nu mi-a placut filmul, mi s-a parut ca povestea e prea lunga si nu e destul de apetisanta…pana la sfarsit. In plus, ca de obicei, francezii nu sutitreaza ci vorbesc peste vocile actorilor. Iar vocea lui Meryl Streep era ingrozitoare.
  Ca sa raman in tema, parca lipsea cireasa de pe tort. Sigur, e parerea mea, imi cer iertare ca sunt asa de drastica, nu sunt critic de film. Filmul merita vazut.
  Pentru reteta de boeuf bourguignon… call me!

 5. Mazilique says:

  @irina – sigur apelez la tine, habar n-am ce-i boeuf bourguignon :))

 6. Raluca says:

  Eu abia astept sa vina sambata sa ma duc la un magazin aici aproape – cu nume predestinat Books for Cooks :) – si sa imi iau Mastering the Art of French Cooking amandoua volumele :) si sa fac boeuf bourguignon.

 7. Irina says:

  Mazi, Raluca : uitati reteta aici:
  http://cooking.knopfdoubleday.com/2009/07/13/julia-childs-boeuf-bourguignon-recipe/
  O sa postez si o reteta in varianta moderna.

 8. Raluca says:

  Multumesc Irina, dar cred ca o sa ma pastrez pana cand cumpar cartea.

Comenteaza
Follow on Instagram