Trufe de ciocolata cu vin de Porto

08 Feb 2011, Cristina Mazilu

Photobucket

Pentru un desert irezistibil combini ciocolata, unt si putin fler frantuzesc (plus o reteta a lui David Lebovitz si ajutorul Ancai de la Cookie Jar – maître chocolatier)
Niciodata n-am fost data pe spate de ciocolata, n-am intrat in sevraj din cauza dulciurilor si n-am avut pofte nestapanite in fata unui ganache lucios. Dar trufele astea cred ca au fost facute ca sa-mi dea mie la temelie si sa-mi zdruncine stapanirea de sine. Ufff, greu!
Dar altfel, se fac incredibil de usor, ceea ce cred ca e extrem de periculos, daca stau bine sa ma gandesc..
Iei 125ml frisca lichida, o pui intr-o craticioara si o aduci la punctul de fierbere (asta se va intampla foarte repede)
Photobucket
Apoi o arunci peste 225g de ciocolata neagra, taiata marunt, adaugi 3 linguri de unt la temperatura camerei si amesteci impreuna cu 3 linguri de vin de Porto.Photobucket
Cand totul s-a topit, mai trebuie doar sa bagi un blender vertical in toata treaba si sa mixezi 1 minut.
Photobucket
Crema astfel obtinuta se lasa la racit. Vreo trei ore, sa zicem (da’ eu n-am avut rabdare chiar atat :))
Apoi iti aliniezi urmatoarele: o lingurita si o farfurie cu cacao data prin sita. Photobucket
Cu lingura scoti bilute de ciocolata (mici, nu cat alea de inghetata!), le modelezi intre palme…
Photobucket
…si apoi le dai prin cacao. Atat!
Photobucket
Bine… apoi urmeaza dezvoltarea unei adictii ceva de speriat, da’ asta e problema fiecaruia in parte – it’s out of my hands :))

Photobucket

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
  1. Bianqua says:

    Mazi, ce e frisca lichida? Ca eu am facut trufele astea cu frisca din plic (facuta cu lapte rece). Frisca a iesit f buna, dar nu s-a intarit deloc compozitia in frigider :'( nici peste noapte. Am mancat-o cu lingurita si a fost f buna, dar as fi vrut sa le pot face si eu trufe totusi…..

  2. Mazilique says:

    ce frisca la plic? :))) gen praf? aia nu-i frisca.

    vezi ca-n supermarketuri sunt niste cutii pe care scrie ‘smantana pentru frisca’. vezi sa nu iei din aia vegetala – pueak

  3. Pandora says:

    si daca nu avem vin de porto ? cu ce putem inlocui?? mersi

  4. Mazilique says:

    cu ce bauturica-ti place :) whisky, vreun fel de lichior.. merge si fara alcool, ofc :)

  5. Mirona says:

    Ptiu, tocmai in perioada mea mancacioasa am aterizat peste reteta asta de trufe :))) (perioada mancacioasa= dulciuri pe post de breakfast, lunch si dinner)
    Norocul meu insa ca nu ma omor dupa cacao prea mult, altfeeeel…:D

  6. d-nul tata lu' mazi says:

    auzi fata de constructor, cica o loveste la temelie ! moldoveanco , la baza, sau la fundatie , asa-i scris in cartile mele de specialitate, dar de trufe de ciocolata , n-am intalnit la cursurile fecventate; la cele nefregventate insa, am dat de vinul asta de porto , sau inlocuitori de succes din partea locului
    cat despre aceste dulcegarii,vorba unor clasici in viata : “misto” !

  7. Alexandra says:

    Si hartiile alea mici- where from?

Comenteaza
Follow on Instagram