Rosii coapte la cuptor/ homemade “sundried” tomatoes
10 Nov 2009, Cristina Mazilu
Povestesc una’ scurta, ca de o saptamana si ceva, de cand am declansat marea mutare, nu doar ca am slabit vreo 5 kg (deci care mai aveti de varuit, mutat mobila si cautat dibluri pana la 2-3 noaptea, do let me know, se pare ca prinde bine la figure :)), dar sunt si teribil de obosita, de mi-e lene si sa mananc. Ma rog, aproape.
Habar n-am daca se mai gasesc rosii decente in piata, dar in caz ca mai e ceva, luati un kilogram or so si incercati sa faceti your own sundried tomatoes, da’ pe care nu platiti 20 sau mai mult de lei la supermarket. Ah, si diferenta e ca nu-s sundried, cat ovendried. Detalii :p
Deci o sa presupun ca ati gasit rosii frumoase si inca aromate. Spalati-le, taiati-le in doua, asezati-le in tava de la cuptor, pe o foaie de copt ca sa nu se prinda, ceva piper, sare, poate si busuioc si usturoi if you will, si bagati-le in cuptor, la foc mic mic mic.
Acolo or sa stea cateva ore – de la 4 la 6, 8, 10 sau chiar 12, iar cand vor iesi vor fi o minune aromata, cu gust usor de caramel (don’t think sirop de inghetata, ci doar dulceata naturala a rosiilor, care e minunata).
Daca nu faceti ca mine si le mancati dintr-o suflare, puteti sa le puneti intr-un borcan, acoperite de ulei de masline, si sa le pastrati in frigider. Sau le adaugati la paste, peste, carne.. anything will do ;)
Sigur nu le-ai uitat in cuptor?:))
am facut de mai multe ori, la mai multe niveluri de… coacere. ce-i drept, exagerez uneori :p dar nu a fost prea mult.
Mazi draga, te inteleg cu mutatul. Si eu am slabit, mult spre foarte mult cu renovatul. Ziua la munca, seara pana noaptea tarziu pe santier. 3 saptamani am tot fost in situatia asta. Bagam in casa 5 saci de material, scoteam 10 de gunoi. Stiu ca ti-am promis poze cu bucataria dar mai am un sertar de facut si fac photo session.
Multumesc pentru reteta, chiar im i plac, dar mi separea ca dau cam maulti bani pe ele. Eu stau langa Obor si cred ca mai gasesc prin piata niste rosii demne de a fi bagate la cuptor.
Mmmm ce pofta mi s-a facut. Le-as manca intr-o salata cu putin ulei de masline, niste usturoi tocat, patrunjel si cu dovleceii tai aia de la salata de dovlecei. Iaiii, ce salivez!
Hei Mazi,
Am vazut in sfarsit Julie&Julia. Mi s-a parut un film foarte frumos, inspiring si delicios! Iar Meryl ar putea juca singura intr-un film, ar fi o capodopera oricum. Merci de tip! Mult succes si fie ca blogul tau sa ajunga la fel de cunoscut ca al Juliei :)
Buna!
Numele meu este Isabel Buganu si te contactez din partea iDieta.ro. Ne place foarte mult blogul tau si am dori sa te ajutam in promovarea acestuia. Daca vrei sa colaboram astept sa imi trimiti datele tale de contact la adresa: isabel.buganu@magnetique.ro.
Spor!
Isabel
Am incercat si eu reteta asta acum ceva timp si la fel, am mancat rosiile coapte pe nerasuflate :) …
iar pe cele cateva care au ramas am pus niste ulei de masline si usturoi taiat fin… yum, yum