Midnight snack (5): Mamaliga prajita
08 Apr 2010, Cristina Mazilu
Toata lumea stie ca asta e saptamana de leftovers – oua rosii in prostie, drob si miel si alte fripturi in dezmat etc. Chiar daca nu am gatit nimic de Paste, tot am fost acasa la mama, de unde m-am intors cu zeci de sarmale si alte d-astea care zac in frigider.
Si cum sarmale fara mamaliga nu inseamna mai nimic in my culture, asta am executat. In final n-au mai ramas sarmale, dar leftovers se produc pe banda rulanta la Chez Mazi – deci mamaliga rece it iz. Si ce e aproape la fel bun ca mamaliga fierbinte, taiata cu ata? Mamaliga prajita – yuuu huuu!
Cum saptamana a inceput cu dezmatul de Paste, nu avea niciun sens sa ma complic cu meniul light & healthy pe care tot incerc sa mi-l impun de ceva vreme.. so maybe next week :p
Pana atunci insa, am taiat mamaliga rece in felii groase si apoi in cubulete, am incins uleiul si am prajit-o like the was no tomorrow and no calories :D
Ca sa nu mai aud comentarii de taranca moldoveanca :)))), la final am aruncat si niste fire de rozmarin. Ha!
am si eu niste mamaliga ratacita prin bucatarie, maine dimineata direct in tigaie cu ea:))
Eu o tai fasii si o pun in tava cu
putin ulei la cuptor.
Cand s-a bronzat destul,rad un pic de cascaval.
Daca am si ceva pure de spanac sau
urzici,plus un ou ochi,reciclarea asta seamana a destrabalare :)
wow,ce bine arata!si eu,ca o taranca moldoveanca ce sunt, mai prajesc mamaliga…simplu,cu unt,in cuptor…dar ma voi updata si eu cu putin rosmarin,suna delicios!
@nookie – do that ;)
@lia – chiar ca dezmatz :p
@alison – daddad – cu unt!
it tastes so good, yumm yumm yumm
oversized tortillas…
nu mai cumpar tortillas chips ever:))
cu rozmarnul ai scapat de “taranca moldoveanca”.
i love this so so so much, ma bucur ca ai recunoscut tu prima ca sa pot si eu sa ies din dulap cu aceasta declaratie soc “prajesc mamaliga si nu mi-e rusine!” :)
Arata super.
Uite o reteta de bagels , daca iti plac. Am facut-o de curand si …. au iesit f. buni! Ii mananc la micul dejun, cu cream cheese si feliute de somon afumat. Ii incalzesc in prealabil.
Bagels
Inca o data felicitari pentru blogul tau!
Am vrut sa-ti spun,dar am uitat.
Te-am vazut la televizor de Pasti
si abia m-am abtinut sa nu ma laud
in fata alor mei cu :
– Hei,eu o cunosc ,e Mazilique !
Ca sa vezi ce feste ne face internetul asta,chiar aveam senzatia ca te cunosc.
Acum ca te-am vazut si in GoodFood,
nu ma mai poate contrazice nimeni :)
ce tare,nu m am gandit pana acum ca mamaliga ar putea fi prajita; ma simt de parca as fi facut o maare descoperire :):)
Nu mi se pare ca e mancare moldoveneasca. La noi in ardeal se taie felii mari si se prajeste se arunca niste branza de oaie rasa si apoi niste oua. Mananci si plangi. :)
Si eu mananc mamaliga prajita de cand lumea, insa am alta metoda. O prajesc taiata felii pe o tabla, direct pe aragaz, sau pe un gratarel din ala rotund ce se pune pe ochiul de la aragaz sub cratite (nu stiu cum sa explic altfel). Asa, prinde o crusta crocanta, putin arsa si e buna rau de tot. Imi place sa o mananc cu bors de fasole sau cu salata de vinete sau cu zacusca.
Rox
o bunatate…..tocmai am facut si eu si m-au cucerit :) …felicitari pt blog
“In my culture”, “leftovers”, etc.
In limba romana chiar nu exista sinonime pentru expresiile astea sau e mai trendy acum sa vorbim in romengleza?
@taw – e teribil de trendy, ma sufoc de atat snobism. now move on.