Hamgurger my way

30 Jul 2010, Cristina Mazilu
Photobucket

Adevarul e ca habar n-am cum se fac hamburgerii si nici n-am mancat prea des. Dar in incercarea mea (disperata) de a gati light & healthy – si totusi savuros – am incercat-o si pe asta.

Si am facut cum m-a dus capul. Am cumparat vreo 700g de carne de vita (poti lua gata tocata, dar mai bine e sa rogi macelarul sa o toace in fata ta – asa stii exact ce cumperi). Si pentru ca aveam robot de bucatarie nou si nefolosit de deja prea mult timp, am aruncat-o acolo. Am mai pus in vas 1 legatura de patrunjel, una de marar, niste catei de usturoi, fulgi de ardei iute, niste condimente arabesti (via Cookie, care la randul ei le are de la Boo :p), sare, piper si 1 ou (din alte incercari va spun ca merge si fara ou – doar ca asa se leaga mai bine si compozitia e mai umeda si mai usor de modelat. data viitoare o sa incerc si cu alte condimente plus tabasco, mustar, ce-mi mai pica-n mana :D)

Photobucket
Si i-am dat robotului sa mestece (dar merge foarte simplu amestecat cu mana, daca restul de ingrediente sunt taiate marunt).
Photobucket
Apoi am format chiftelele/burgerii care au trecut pe gratar (ma gandesc ca poate ar merge si pe teflon).
Photobucket
Le-am mancat apoi cu mustar de Dijon si salata. Cine are pofta de carbohidrati, sa treaca burgerul intr-o chifla de paine integrala.
Photobucket
Iv a zis ca e cel mai bun hamburger pe care l-a mancat vreodata si eu am decis sa-l cred :))
Photobucket
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (23)
  1. jollyca says:

    Eu prefer sa-mi iau carnea macra si s-o toc cu (pulpa de vitel rulez la capitolul asta).
    Look, next time incearca fara ou, dar arunca o mana de apa (ca la sarmale asa). Ideea hamburgerului e ca daca-l presezi *bine* (exista niste forme de plastic cu care poti sa-l presezi, eu am de la masina de tocat) nu se va rupe pe grill.
    De la restaurant am mai invatat ca e bine sa dai hamburgerii vreo ora la frigider dupa ce le-ai modelat si le-ai infoliat pe fiecare in parte.

  2. jollyca says:

    …s-o toc cu masina mea de tocat voiam sa zic :))

  3. Mazilique says:

    @jollyca – cu ou am incercat, dar cu apa – nu, ce-i drept. trec pe lista si tinutul la frigider (dar asta merge doar daca nu mori de foame =))

  4. Anna says:

    am o intrebare : daca bag carnea la robot la mine se va face pasta. la ce viteza ai pus robotul ?

  5. Florin says:

    hahahhaaaa, “m-am gandit sa fac ceva light & healthy, da’ cand am asamblat piesele mi-a iesit tot hamburger” :)))))))))))))))) well, bine macar ca nu ti-a oesit shaworma de la Dristor :)))))))

  6. Mazilique says:

    @anna – la viteza mica..
    @florin – pai si ce e heavy and unhealthy about the hamburger in cauza?

  7. jollyca says:

    E hai ca light ca light dar healthy… carne rosie, deh :). Daca era light si healthy erau d-aia (bleah!) vegerarieni. But that’s fo’ pussies!

    Mie chiar si fara apa mi s-au parut destul de juicy. E drept, eu in hamburgeri nu pun mare lucru, in afara de sare, piper si poate ceva mirodenii – fara miez de paine, fara verdeturi, fara ou, fara nimic. Raw meat, restul se drege din sos :D.

    @Anna – cel mai bine si mai bine toac-o la masina de tocat pe sita fina si amestec-o apoi “ad labam” (sau “ad linguram” daca nu vrei get your hands dirty) cu mirodenii si restul. Am incercat si eu la robot dar nu mi-a placut de nicio culoare pasta rezultata. Puristii ar spune s-o toci la cutit dar astea-s deja fiţe.

  8. Florin says:

    combinatia de carbs cu proteine este printre cele mai mari no-no din orice dieta :)

  9. Anonymous says:

    Merge foarte bine si pe teflon, eu asa fac. Numai ca pana acum am folosit doar carne de curcan. Piept de curcan pe care mi-l toaca in macelarie. Am facut si cu ou si fara si a fost ok in ambele feluri.

  10. cookie says:

    florin, nu-i chiar asa. dieta mihaelei bilic, pe care eu o consider singura acceptabila si cu care pufix a slabit 9 kile fara sa se abtina mai de la nimic, zice ca farfuria ideala e 1/2 legume, 1/4 proteine (meat, fish etc.) si 1/4 starch (paine, orez, cartofi etc.)

    in grecia am mancat burgeri fara chifla, doar cu legume si cu un sos iute pe baza de rosii on top. pretty light. dar truf, e totusi red meat.

  11. cherrypick says:

    Daca vreti ceva si mai light, eu tocmai am facut cu piept de pui tocat.
    Cum nu am gratar, le-am facut in tefal. Mi-am pus putin ulei in maini cand am modelat carnea. Burgerii/chiftelele le-am pus direct in tigaie, fara sa mai pun ulei.
    Nu le-am pus in chifla, le-am mancat cu un sos/salata de iaurt cu castraveti. [1-2 castraveti dati prin razatoare, un iaurt mic, sare si piper]
    Foarte bun.

  12. Mazilique says:

    @florin – eu am mancat cu mustar, nu cu carbs. tu te-ai uitat doar la poze? :p
    @cookie – mie mi-a placut intotdeauna teoria cu 1/4 starch :x
    @cherrypick – 10x for the tip :)

  13. Bianca says:

    Hmmm, oare merge sa toc carnea direct la robot? I mean, cat de dubios poate iesi. Nu, n-am masina de tocat si nici nu planuiesc sa cumpar dar am juma’ de piept (imens) de curcan primit de la mama of my better half (da, transportat pana in Elvetia, de la tara de la bunica of my better half)si tare-as vrea sa fac haburgeri d’astia ca imi ploua-n guraaaaaa :)

  14. Irina says:

    Si eu ma straduiesc sa mananc cat mai sanatos, legume si fructe la fiecare masa! Dar nu stii ce placere imi face cateodata un hamburger (cheeseburger pentru mine) facut in casa sau cumparat!

  15. cherrypick says:

    Bianca, eu pieptul de pui in robot l-am facut. Cred ca merge si de curcan. Taie-l bucati ceva mai mici ca sa-l ajuti :)

  16. Bianca says:

    Multumesc frumos! Mie mi-era doar teama sa nu-l fac pasta :)

  17. Misaki says:

    For the love of…acum, dupa ce ca fac pizza aproape la 2 seri de la zero (coca & stuff), sa fac si hamburgeri???!! S-a uitat prietenul meu la poze si a decretat ca asta e urmatoarea reteta pe care s-o incercam in bucataria noastra. Adio apelativ de “fata care mananca numai frunze si fructe” :)))

  18. Emil Tamaș says:

    Weekend-ul ăsta am făcut și eu burgers. Carne de vită, condimente de tot felul și alte alea. Taaaaare buni :-)

    Cel mai mult îmi place modul de servire a burgerilor din unele restaurante non-fast-food din US:
    – Chifla prăjită pe partea tăiată
    – Carnea medium rare și doar vită (fără bullșit)
    – 2-3 rondele de ceapă crudă
    – O felie subțire de Cheddar picant peste o jumătate de chiflă cât e încă fierbinte
    – 2-3 castraveciori și o frunză mare de lăptucă.
    – Un camion de Belgian Fries (blanched și apoi fried)
    – Un dip spicy sau blue cheez :D

    Unde vedeți voi carbohidrați în asta?

  19. Mazilique says:

    @emil – g-e-n-i-a-l. that’s what i call a proper burger :D da’ sa stii ca vad niste carbs la cartofi ;p

  20. Andreeame says:

    Draga Mazi, ai putea, te rog frumos, sa imi spui de unde se pot cumpara chiflele integrale?

  21. Mazilique says:

    @Andreeame – n-am un loc anume de unde le cumpar – diverse brutarii care-mi ies in cale

  22. Anonymous says:

    incearca sa faci si mustar de cateva feluri si zi-ne si noua ce a iesit :)

Raspunde la Anna
Follow on Instagram