Inghetata pe intuneric

21 Jul 2010, Cristina Mazilu

Acum vreo cinci ani am fost la un “blind dinner” (nu blind date!). Adica am luat masa pe intuneric, alaturi de oameni pe care nu-i cunosteam neaparat si cu feluri de mancare ce urmau a fi descoperite. E o experienta culinara pe care sigur o tii minte – toate simturile iti sunt ascutite si te concentrezi foarte atent pe gustul si texturile din farfurie (asta daca nimeresti farfuria, desigur :p)

Aseara am repetat experienta, de data asta cu inghetata Magnum. Adica: am ajuns la Grand Cafe Van Gogh (pe Smardan, in Centrul Vechi), mi s-a dat un “meniu” care prezenta trei povesti, ce descriau cele trei experiente din care puteai alege (insa vag si aluziv, astfel incat sa nu fi sigur de ce ti se pregateste ;) – de ex: “De la departare pare o stanca. Atunci cand te apropii vezi ca poti sa musti din ea, ca e gustoasa, bine prajita si emana o aroma plina de mister. Efectul e unul dulce si racoritor”). Si am trecut mai departe…
…adica la subsol, unde am intrat intr-o incapere complet cufundata in intuneric, in care am fost ghidata de Loredana, nevazatoare. Ea mi-a aratat unde e masa, unde e scaunul pe care trebuie sa ma asez, unde sunt lingurita & servetelul si, mai ales, a avut grija sa nu ma impiedic :)) Apoi a venit inghetata si m-am distrat putin pana am reusit sa pun ceva in lingurita. N-o sa va povestesc cum era desertul conceput de chef Henrik Sebok, o sa va spun doar ca are la baza conceptul de avant-gard cuisine si ca eu am fost fooooarte placut surprinsa de un ingredient pe care nu credeam ca il voi gasi in inghetata – chives. Sau ma rog, eu asta cred ca a fost, pentru ca in final nu am aflat detalii :p
Nu e o cina exclusivista cu un tasting menu de 10 feluri, care dureaza 2 ore si jumatate si asta mi se pare foarte bine (de ce sa exageram?). Intr-un sfert de ora ai o experienta geniala. De azi si pana pe 15 august puteti trece pe la Grand Cafe Van Gogh daca downloadati invitatia asta. Have fun & do let me know cum a fost inghetata voastra :p
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
  1. Dana2dor says:

    Foarte interesant!!!
    Btw, acum mai multi ani, am experimentat o astfel de situatie,de nevoie, intrucat s-a intrerupt curentul pentru cateva ore in timp ce aveam invitati la o masa cu preparate din peste.
    Am hotarant atunci cu totii sa nu mai folosim tacamurile si sa continuam masa chiar si fara lumanarile care ar fi fost la indemana.
    Rezultatul a fost o petrecere reusita, cu mult amuzament, iar musafirii au declarat ca nu au mai savurat pana atunci o plachie atat de buna.

    Probabil ca pe intuneric toate celelalte simturi percep intr-un mod diferit gustul si textura mancarii.

    M-ai facut curioasa, asa ca voi da curs invitatiei :)

  2. Svea says:

    Interesanta experienta, intr-adevar! Merita incercata! :)

  3. George says:

    si eu care nu stiam cu ce sa o impresionez pe ioana zilele astea :D

  4. Mazilique says:

    @dana2dor – dada, acum cred ca o sa lei tai si io lumina prietenilor cand ii mai chem pe la cina. asa, sa aiba si ei ceva divertisment :p

    @svea – si mie mi se pare dragutz ca mai sunt evenimente “blind dinner”, chiar daca odata la 5 ani.

    @george – pe riscu’ tau :))

  5. Anonymous says:

    Am avut si eu parte de aceasta minunata experienta si pot sa spun ca a fost una de car eo sa mi aduc aminte muuulta vreme. Eu nu stiam pentru ce m au dus prietenii acolo si s a dovedit o idee geniala din partea Magnum

  6. Mazilique says:

    @anonim – si eu vreau sa mai merg o tura, cu prietenii :)

Comenteaza
Follow on Instagram