Ton cu wasabi si susan

08 Jul 2010, Cristina Mazilu
Reteta e asa de simpla ca as putea lasa doar pozele care-s destul de self-explanatory. Dar, de dragul bataii de camp… :)
Iei niste bucati de ton (gata taiate si congelate de la Mega Image; bucata mai mare de ton, pe care o tai in felii de la Metro) si le ungi cu wasabi (o pasta verde, hrean japonez – daca nu ati mai incercat pana acum, recomand sa-l folositi cu masura, pentru ca e destul de iute pentru unele gusturi)

Photobucket
Intr-o farfurie amestecati seminte de susan alb cu susan negru (cel din urma cumparat de la magazinul alimentar chinezesc), apoi trantiti halca de ton cu partea inverzita in jos si o manjiti si pe cealalta, dupa care treceti iar in susan – ca la snitel :p
Photobucket
Intr-o tigaie antiaderenta am incins niste ulei de orez (mergea lejer si fara – pentru the light & healthy touch :p) si am prajit tonul cam doua minute pe fiecare parte. Tonul se face foarte repede si de obicei se serveste medium rare, ca si friptura de vita. Stiu ca asta nu e pe gustul tuturor, but that’s the way a like it.
Photobucket
Problema care nu se va mai repeta a fost ca am cumparat ton congelat si carnea mi s-a parut cam apoasa. Stiu ca fresh is better, da nici tonul asta nu se gaseste pe toate drumurile, din pacate…

In final, pentru demnitatea mea, sa stiti ca nu l-am taiat eu in forma de inimioara, asa era :p
Photobucket
Tags,
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (19)
  1. Ana B says:

    Am inghitit in sec, desi nu pare cel mai complicat fel de mancare arata f bne.
    Dar cum e cu tonul ala luat din obor? Iti recomandase tie cineva pe blog candva. Eu una nu prea ma incumet pt ca nu stiu cum sa verific tonul daca proaspat. Este acelasi procedeu ca la orice tip de peste?

  2. Mazilique says:

    din pacate n-am ajuns s-o verific pe aia cu tonul din obor

    si la ton e ca si la alti pesti – trebuie sa aiba un miros ok, nu “fishy”. ca sa mananci tonul crud (gen sashimi, sushi), acesta tre’ sa fie super proaspat, prins cu cel mult trei zile in urma. ceea ce e destul de complicat de verificat daca nu il cumperi de la un furnizor direct. deci cel mai sigur e sa-l prajesti bine :p

  3. Florin says:

    cum spuneam, gasesti tot proaspat (adica intreg, pe pat de gheata) la pescaria din Piata Floreasca :)

  4. Flor says:

    Arata very nice cu combinatia de susan alb si negru.
    IN NICI UN CAZ ton din OBOR. Diminetile comerciantii ii muta ca pe sfintele moaste de la o taraba la alta, stergandu-i din cand in cand- pestii, fireste- cu niste carpe…yacccc…..

  5. Anonymous says:

    si la unele magazine selgros (cele cu raion de peste modernizat) au ton proaspat

  6. Anonymous says:

    Multumesc pt raspunsuri. Mi s-a parut si mie dubios ca in obor sa gasesc ton proapst, imi inspira numai mizerie hala aia de peste. O sa incerc la Selgos si la pescaria din Floreasca.

  7. Misaki says:

    Uuuuu, I certainly and most predictably looooove it!

  8. Emil Tamaș says:

    Totul a fost bine până ai prăjit tonul! De ce! De ce! Dar de ce! :-) Glumesc, evident, când mă agit așa, dar oricât de bine arată produsul final (arată ff bine!), aș fi mâncat halca de ton “as is”, cu tot cu susanul negru și poate cu mai mult wasabi. Poate aș mai fi pus o mână de franjuri din Nori acolo, ca să fie un fel de sick&twisted sushi :D

    În altă ordine de idei, tocmai am terminat o crema di tonno genială care sper să apară pe bloagă mai târziu. Să fie ăsta tuna weekend?

    P.S> Salut Florin :)

  9. Emil Tamaș says:

    Mdea, retrag ce-am spus. Am căscat mai bine ochii încă lipiți de somn și am văzut că-i congelat vertebratul. Instant mi-am adus aminte cât de jenibil a fost un sushi din ton congelat mâncat aici în Koloszvary.

  10. Mazilique says:

    @emil – da, congelatu’ e te evil. sushiul ala otrovitor unde l-ai mancat, sa ma feresc cand ajuns si eu pe zona :)

  11. Emil Tamaș says:

    Restaurant Tokyo.. ei au monopolul pe Cluj și ca orice monopol, se comportă ca atare. Sushi lungit cu mult orez și puțin pește etc.

  12. Mazilique says:

    am mancat odata sushi la cluj, la un mall. bad bad idea, dar eu eram curioasa, as i love sushi.
    de atunci i stick to baracca :p

  13. Emil Tamaș says:

    jajaja! Baracca rulez. S-a mai deschis și Via, despre care aud doar lucruri bune…

  14. Mazilique says:

    o trec pe lista pentru cand mai ajung ;)

  15. Anonymous says:

    genial! n-am folosit ton, ci alt peste, dar a iesit genial. am mancat tot pe nerasuflate :)

  16. Mazilique says:

    ma bucur! o sa incerc si eu cu alt peste ;)

  17. Anonymous says:

    foarte tare! facut, mancat, savurat…no comment. pont: fresh ton gasesti la METRO, aduc martea, joia si sambata!

  18. Mazilique says:

    @anonim – stiu ca au la metro, doar ca-s bucati cam prea mari pentru ce-mi trebuie mie. mercic :)

  19. Anonymous says:

    …din bucata aceea mare (~4 kg)dau si mai putin, am luat eu 2 bucati…asa ca ptr reteta ta!

Raspunde la Mazilique
Follow on Instagram