Ton cu wasabi si susan
Intr-o farfurie amestecati seminte de susan alb cu susan negru (cel din urma cumparat de la magazinul alimentar chinezesc), apoi trantiti halca de ton cu partea inverzita in jos si o manjiti si pe cealalta, dupa care treceti iar in susan – ca la snitel :p
Intr-o tigaie antiaderenta am incins niste ulei de orez (mergea lejer si fara – pentru the light & healthy touch :p) si am prajit tonul cam doua minute pe fiecare parte. Tonul se face foarte repede si de obicei se serveste medium rare, ca si friptura de vita. Stiu ca asta nu e pe gustul tuturor, but that’s the way a like it.
Problema care nu se va mai repeta a fost ca am cumparat ton congelat si carnea mi s-a parut cam apoasa. Stiu ca fresh is better, da nici tonul asta nu se gaseste pe toate drumurile, din pacate…
Am inghitit in sec, desi nu pare cel mai complicat fel de mancare arata f bne.
Dar cum e cu tonul ala luat din obor? Iti recomandase tie cineva pe blog candva. Eu una nu prea ma incumet pt ca nu stiu cum sa verific tonul daca proaspat. Este acelasi procedeu ca la orice tip de peste?
din pacate n-am ajuns s-o verific pe aia cu tonul din obor
si la ton e ca si la alti pesti – trebuie sa aiba un miros ok, nu “fishy”. ca sa mananci tonul crud (gen sashimi, sushi), acesta tre’ sa fie super proaspat, prins cu cel mult trei zile in urma. ceea ce e destul de complicat de verificat daca nu il cumperi de la un furnizor direct. deci cel mai sigur e sa-l prajesti bine :p
cum spuneam, gasesti tot proaspat (adica intreg, pe pat de gheata) la pescaria din Piata Floreasca :)
Arata very nice cu combinatia de susan alb si negru.
IN NICI UN CAZ ton din OBOR. Diminetile comerciantii ii muta ca pe sfintele moaste de la o taraba la alta, stergandu-i din cand in cand- pestii, fireste- cu niste carpe…yacccc…..
si la unele magazine selgros (cele cu raion de peste modernizat) au ton proaspat
Multumesc pt raspunsuri. Mi s-a parut si mie dubios ca in obor sa gasesc ton proapst, imi inspira numai mizerie hala aia de peste. O sa incerc la Selgos si la pescaria din Floreasca.
Uuuuu, I certainly and most predictably looooove it!
Totul a fost bine până ai prăjit tonul! De ce! De ce! Dar de ce! :-) Glumesc, evident, când mă agit așa, dar oricât de bine arată produsul final (arată ff bine!), aș fi mâncat halca de ton “as is”, cu tot cu susanul negru și poate cu mai mult wasabi. Poate aș mai fi pus o mână de franjuri din Nori acolo, ca să fie un fel de sick&twisted sushi :D
În altă ordine de idei, tocmai am terminat o crema di tonno genială care sper să apară pe bloagă mai târziu. Să fie ăsta tuna weekend?
P.S> Salut Florin :)
Mdea, retrag ce-am spus. Am căscat mai bine ochii încă lipiți de somn și am văzut că-i congelat vertebratul. Instant mi-am adus aminte cât de jenibil a fost un sushi din ton congelat mâncat aici în Koloszvary.
@emil – da, congelatu’ e te evil. sushiul ala otrovitor unde l-ai mancat, sa ma feresc cand ajuns si eu pe zona :)
Restaurant Tokyo.. ei au monopolul pe Cluj și ca orice monopol, se comportă ca atare. Sushi lungit cu mult orez și puțin pește etc.
am mancat odata sushi la cluj, la un mall. bad bad idea, dar eu eram curioasa, as i love sushi.
de atunci i stick to baracca :p
jajaja! Baracca rulez. S-a mai deschis și Via, despre care aud doar lucruri bune…
o trec pe lista pentru cand mai ajung ;)
genial! n-am folosit ton, ci alt peste, dar a iesit genial. am mancat tot pe nerasuflate :)
ma bucur! o sa incerc si eu cu alt peste ;)
foarte tare! facut, mancat, savurat…no comment. pont: fresh ton gasesti la METRO, aduc martea, joia si sambata!
@anonim – stiu ca au la metro, doar ca-s bucati cam prea mari pentru ce-mi trebuie mie. mercic :)
…din bucata aceea mare (~4 kg)dau si mai putin, am luat eu 2 bucati…asa ca ptr reteta ta!