When in doubt, cook italian
01 Jul 2010, Cristina Mazilu
Stiu ca ma repet, dar toata lumea are niste retete gata-n nici 10 minute si atat de bune incat iti vine sa le faci over & over again
Tai rosiile bucati (in sferturi sau jumatati daca-s rosii cherry), le amesteci cu busuioc si ulei de masline si cat prajesti niste paine taraneasca le lasi sa absoarba aromele. Apoi tai in doua un catel de usturoi si ungi feliile de paine, peste care pui rosiile. Mananci pana nu mai poti.
Intre timp fierbi niste apa cu sare, arunci pastele, le scoti cand sunt al dente, le scurgi si le pui intr-o tigaie cu ulei de masline cu usturoi. Patrunjel si rosii uscate totate marunt sunt binevenite.
(note to self: sa nu mai folosesc paste din porumb, se rup de arata ca niste spaghete tocate)
Ioi, tocmai vroiam să-ți comentez despre cât de rupte sunt pastele apoi am văzut motivul :-)
Am încercat de curând spaghetele din Orez de la Scotti, cică-s gluten free, nu că mi-ar păsa (nu noodles asiatice). Nu se rup dar parcă nici nu-s “the real deal”, prefer oricând niște paste clasice din semolina și niște ouă.
@emil – clar ai dreptate. eu tocmai aruncasem juma’ de frigider cu chestii care…se stricasera si am zis sa nu apuce si pastele astea data expirarii, ca prea zaceau de mult intr-un dulap si nu aveam niciun gand cu ele :p
Rosii astfel pregatite mi-am facut pentru birou, o salatica minunata, mai greu cu painea prajita, cred ca o sa iau de la aparat niste painica prajita- nu e acelasi lucru da…
Unde gasesti rosii uscate de cumparat? Thanks for the tip, and a nice day.
@flor – la mega image, la delicaterii (grano, gourmandise traiteur), la magazinele grecesti (piata traian, piata floreasca). se gasesti si prin hypermarketuri
try this – in loc sa pui usturoiul crud, il ametesti intai intr-o tigaie cu ulei de masline si vreo doua fire de anshoa, cit sa se topeasca pestisoru’, la foc foarte mic, apoi il torni peste rosii, busuioc, etc.
@dan – will do
Apropos de roșii uscate: Eu mi-am procurat o mașină de deshidratat cu vreo 120 lei din Auchan. Merge de minune.. am făcut roșii uscate, onion powder, hribi uscați etc etc.
@emil – aah, pai zi asa! eu m-am chinuit vara trecuta cu rosii lasate peste noapte in cuptorul mergand..hehhe, o poezie :D
Multumim mult, Emil.O sa facem achizitia- eu, cel putin, cu siguranta..
u might add home made parsley pesto and tuna onion bread!
http://amaconstantin.blogspot.com/2010/06/nothing-fancy.html
@Mazilique @Flor – yup, recomand! Mă bag și eu cu două link-uri italiene? Shameless self promotion! :P
Tagliatelle all’ Uovo con Funghi Porcini sau Pesto alla Siciliana
Multumesc/ multumim de link-uri, dilema mea este urmatoarea: ce fac in wk? Ratza lui Mazi sau minunile tale? Grea decizie….
Mazi, te rog, un sfat. Am primit un sir de ardei iute uscat, absolut MINUNAT, de la o colega, din gradina ei….si o punguta gata sfaramat, miroase grozav.
Cum il conserv si mai ales la ce-l pun? Pesto? Sosuri?
Merci de sfat. A nice wk.
@flor – pai daca-i uscat, eu zic ca e… gata conservat. asa ca il poti folosi in mancare cand consideri :) si eu am ardei iuti uscati (si intregi si faramitati) si ii tin in borcane.
Off…. ametita sunt de capul meu…cred ca vremea e de vina.Zboara randunelele ca nebunele in fata geamului meu…
Zici sa suntem- ipotetic- la Medeleni…sau In casuta bunicilor..
Ai dreptate, cel uscat o sa il pun in borcane…si o sa scotocesc prin retetele tale, sa fac minunatii care cer ardei…
I Wish you a day without rain.
Eu sunt anonimul cu randunelele, mi-a scapat tasta…Thanks.
sa stii ca rosiile taiate in 16-zecimi sunt mai gustoase la mancat si daca mai adaugi si piper sau ardei iute, iti spun ca nu-ti mai trebuie felul urmator