File de somon cu rosii si dovlecei
09 Aug 2010, Cristina Mazilu
Reteta nu e mai complicata decat titlul. In plus, e colorata, de sezon, light & very healthy.
Se iau cateva fileuri de somon, se aseaza cu pielea in jos, intr-o tava tapetata cu folie de copt (sa nu se prinda). Rosiile si dovleceii se taie felii, care se asaza deasupra pestelui, pe modelul de mai jos. Daca latimea fileului este egala cu diametrul feliilor de rosii & dovlecei, it will look lovely :)
Se baga la cuptor vreo 13-15 minute si se mananca cu lamaie :)
O saptamana frumoasa la toata lumea :)
Yummy. For added flavor incearca in plus sa ungi somonul inainte sa-l prajesti cu pesto din busuioc proaspat, lamaie, usturoi si ulei de masline :)
Wooow! It´s low-carb friendly too :)
@len – sau chiar frunze de busuioc printre feliile de legume :x
@kitchen diva – exactly my point ;)
Aseara mi-a adus cineva de la tara busuioc proaspat..super mirosea. L-am lasat pt uscat, pt scopuri culinare. Azi noapte, una din matze- posed 3- cea mai mica si dracoasa, scotocea ceva prin camera… era busuiocul meu, pus de mama la icoana….
Asta, ca veni vorba de busuioc, o saptamana frumoasa si mai racoroasa si tie, Mazi, si tuturor, de fapt. (Cam multe virgule…cred).
bai, apropo de somon, ghici ce fac? :D
tocmai ma uitam pe iPad la emisiuni cu Jamie, descarcate de pe iTunes, in care el gatea… tot somon :)
niste chestii simple, de facut in 10 minute – cam cat dureaza emisiunea. cred ca ma reapuc si eu de gatit sa-i fac surprize ioanei :)
‘ti-ar aipadu’. da’ blogu ce-are? :))
dar poza cu preparatul la final ? before / after eram curios sa vad :)
dar stiu ca a iesit din cuptor irezistibil, ce sa-i mai faci poze…
pai prima poza e “before”, a doua – aia cu peste-l strachina, cu lamaie langa – e “after:
:))
Buna, incerc sa fac astazi aceasta reteta si am o intrebare: cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil?
Multumesc frumos
Ioana
@ioana – da, incinge cuptorul :) pofta buna