File de somon cu rosii si dovlecei

09 Aug 2010, Cristina Mazilu
Reteta nu e mai complicata decat titlul. In plus, e colorata, de sezon, light & very healthy.
Se iau cateva fileuri de somon, se aseaza cu pielea in jos, intr-o tava tapetata cu folie de copt (sa nu se prinda). Rosiile si dovleceii se taie felii, care se asaza deasupra pestelui, pe modelul de mai jos. Daca latimea fileului este egala cu diametrul feliilor de rosii & dovlecei, it will look lovely :)

Photobucket

Se baga la cuptor vreo 13-15 minute si se mananca cu lamaie :)
Photobucket
O saptamana frumoasa la toata lumea :)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (10)
  1. len says:

    Yummy. For added flavor incearca in plus sa ungi somonul inainte sa-l prajesti cu pesto din busuioc proaspat, lamaie, usturoi si ulei de masline :)

  2. Wooow! It´s low-carb friendly too :)

  3. Mazilique says:

    @len – sau chiar frunze de busuioc printre feliile de legume :x
    @kitchen diva – exactly my point ;)

  4. Flor says:

    Aseara mi-a adus cineva de la tara busuioc proaspat..super mirosea. L-am lasat pt uscat, pt scopuri culinare. Azi noapte, una din matze- posed 3- cea mai mica si dracoasa, scotocea ceva prin camera… era busuiocul meu, pus de mama la icoana….
    Asta, ca veni vorba de busuioc, o saptamana frumoasa si mai racoroasa si tie, Mazi, si tuturor, de fapt. (Cam multe virgule…cred).

  5. George says:

    bai, apropo de somon, ghici ce fac? :D
    tocmai ma uitam pe iPad la emisiuni cu Jamie, descarcate de pe iTunes, in care el gatea… tot somon :)
    niste chestii simple, de facut in 10 minute – cam cat dureaza emisiunea. cred ca ma reapuc si eu de gatit sa-i fac surprize ioanei :)

  6. Mazilique says:

    ‘ti-ar aipadu’. da’ blogu ce-are? :))

  7. Vlad Marcu says:

    dar poza cu preparatul la final ? before / after eram curios sa vad :)
    dar stiu ca a iesit din cuptor irezistibil, ce sa-i mai faci poze…

  8. Mazilique says:

    pai prima poza e “before”, a doua – aia cu peste-l strachina, cu lamaie langa – e “after:
    :))

  9. Anonymous says:

    Buna, incerc sa fac astazi aceasta reteta si am o intrebare: cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil?

    Multumesc frumos

    Ioana

  10. Mazilique says:

    @ioana – da, incinge cuptorul :) pofta buna

Comenteaza
Follow on Instagram