Piersici umplute
18 Aug 2010, Cristina Mazilu
Acum ca e vara, sunt atat de multe deserturi fantastice cu fructe la care-mi fug ochii, si tocmai aici cred ca e problema – prea complicat sa ma hotarasc ce sa fac. Dupa ce-a trecut sezonul cireselor, al capsunilor si al altor bunatati pe care n-am apucat sa le trec prin foc si… mixer, am reusit in weekend sa fac niste piersici umplute. Reteta italiana, deci you can’t go wrong :))
Am luat cinci piersici. Patru le-am taiat in doua, le-am scos samburele (scoop-ul de inghetata e foarte bun pentru treaba asta ;)
iar pe a 5-a am curatat-o de piele si am pus-o intr-un blender mic (poti sa o tai marunt). Am adaugat 4 biscuiti amaretti, 80g de zahar, o lingurita cu varf de cacao si doua galbenusuri. Am mixat totul si cu compozitia obtinuta am umplut jumatatile de piersici. Deasupra am pus cate o bucatica de unt si le-am bagat la cuptor, 50 de minute la 180 de grade.
Super reteta!!! Am o singura intrebare: aragazul meu e simplu, adica nu este pe grade…cum dau focul ? la mare , mic? si cat timp ? :-s
nici al meu nu e pe grade. am dat focul un pic peste minim :)
very nice! sunt sigur ca ar fi mers beton si un scoop de inghetata de vanilie on top, peste piersica fierbinte :))
@florin – a fost! vanilie cu caramel
also ar fi mers bine si niste migdale in compozitie, daca mi-as fi amintit sa pun :))
Mazi, ce-mi faci!!!
Eu, care nu mai mancasem piersici de ani de zile, anul asta le-am redescoperit si sunt acum intr-o isterie maxima culinara pe baza de piersici :P
Ultima coacere a fost cheesecake cu reteta de la tine si cu piersici, mmmmm!!!!
@zuzu – isteriile culinare – my fave! :D
Corespondenta nu e intotdeauna aceeasi, pentru ca si presiunea gazelor difera, ca si pierderile de caldura. Eu am cuptor electric, la care temperatura poate fi setata de la 100 la 220 de grade, deci 180 ar fi undeva peste jumatate, nu putin peste minim.
Cel mai bine vezi temperatura din cuptorul clasic cu un un termometru pentru cuptor.
Samburele piersicii iese mai usor daca tai fructul invers de cum l-ai taiat tu, adica orizontal, nu vertical, de jur imprejur. Apoi rotesti jumatatile ca si cum ai deschide un borcan si voila! mai misti un pic de sambure si gata. Sfat via Jamie ;)
ca la avocado :p o sa incec tura viitoare, dar sa stii ca nici acum n-a fost complicat..
Salutare. Super tare retzeta. Am cumparat acum 2 zile cele necesare cu gandul sa fac piersici umplute. Nu iti zic ca nu prea am gasit amareto. Eu stau in State si a fost mai dificil. Problema a fost ca ieri nu ti-a mers blogul. Am cuparat tot, am ajuns acasa si cand sa deschid blogul sa urmezi pasii nu iti mergea site-ul. Am sunat mai multi amici am crezut ca e problema la mine, dar nu stiu ce s-a intamplat…cert este ca nu mergea. Azi de la prima ora m-am conectat pe net si am urmat pas cu pas. A iesit super.. o sa mai fac. Multam pentru reteta.
Daca nu gasim amareto? Cu ce am putea totusi inlocui? Arata bine si mi-au facut pofta….
@adelina – am patit-o si eu si am facut cu biscuiti cu ovaz. try that. sau alti biscuiti.. adaptam :)
Biscuiti cu ovaz trebuie sa gasesc. I’ll try it soon
Thanks!