Dezmat japonez la Maiko
28 Apr 2011, Cristina Mazilu
La Maiko mi s-a intamplat ceea ce probabil s-ar fi numit un business lunch, daca eu n-as fi venit cu cea-mai-murdara-masina-din-lume, n-as fi avut o rochie sifonata, n-as fi baut sake si nu m-as fi indopat pana la punctul in care m-am gandit ca o sa innoptez acolo, ca mi-a fost aproape imposibil sa ma mai ridic de la masa :))
Masa a debutat cu o farfurie de edamame – pastai de soia aburite si presarate cu sare de mare,
langa niste alge murate-n sos miso si otet de vin. N-as fi zis ca un start asa light & healthy avea sa degenereze intr-un chiolhan japonez.
Pentru ca ce-am gustat pana acum la Maiko nu m-a dezamagit, m-am lasat pe mana chelnerului care a ales un platou cu 20+ sushi, maki, rolls etc.
Cu ultimele doua bucati m-am cam luptat, dar chiar nu aveam de gand sa le las in farfurie.
Si cand m-am gandit ca am izbandit, mi-au fost asezate-n fata tacamuri de peste, motiv pentru care eu am devenit bipolara – Oh, yummz! versus Oh, shoot!
langa niste alge murate-n sos miso si otet de vin. N-as fi zis ca un start asa light & healthy avea sa degenereze intr-un chiolhan japonez.
Pentru ca ce-am gustat pana acum la Maiko nu m-a dezamagit, m-am lasat pe mana chelnerului care a ales un platou cu 20+ sushi, maki, rolls etc.
Cu ultimele doua bucati m-am cam luptat, dar chiar nu aveam de gand sa le las in farfurie.
Si cand m-am gandit ca am izbandit, mi-au fost asezate-n fata tacamuri de peste, motiv pentru care eu am devenit bipolara – Oh, yummz! versus Oh, shoot!
Apoi mi-a s-au desfasurat in fata urmatoarele: cod negru marinat in pasta miso, baby-sepie, crevete regal (adica big one :)), sparanghel la gratar si niste sosuri pe care nici n-am mai putut sa le bag in seama.
Cat a fost platoul acela de sushi, sa zicem?
hai mai bine sa nu zicem :)))
uite aici meniul de sushi, sa-ti faci o idee http://www.restaurantmaiko.ro/meniusushi.pdf
ufff, mazi, de ce trebuia sa-mi faci asta? :)) mi s-a facut o pofta..
oricum, si fata de sushi ko, unde as merge toata ziua, dar e totusi cam scump pentru o astfel de purtare, mi se par cam “piperate” preturile. dar nah, arata f bine. asta e, soarta :P
uff…o baluta mica in coltul gurii..Arata atata de bine!
e genial restaurantul. si pestii portocalii care inoata pe sub podetul de la intrare. priceless :)
Jesus! Pana si la meniul italian sunt scoruri mari, desi acolo sunt preparate relativ banale.
mancarea f misto, da’ scump cu spume :))
bai, eu mi-am salvat meniul ala pdf si cand mi-e pofta, iau de-acolo. gratis!:))
bine ca ne ai zis cum sta treaba cu preturile ca sa ne pregatim dinainte :)
Discutam pe scurt: Maiko in sine este o experienta de serenitate culinara.
Doar asa am putut sa o descriu.
Preturile sunt putin mai mari dar sunt irelevante tinand cont de diferenta calitativa.
@NWRADU Judecand doar dupa pret nu ajungem la nici o concluzie. E la fel si in tehnologie unde majoritatea nu judeca Apple dupa hardware (stiu de blogul tau cu Android de aceea caut o coarda).
Pastele la Maiko sunt o arta in sine cu servire ireprosabila. Bucatarul este un super om ce a gatit pentru printul de Monaco (l-am cunoscut cand l-am felicitat o data).
Tot ce zic nu zic ca reclama, zic ca si concluzie a unui client/fan ce a descoperit ca exista un substrat demn de urmarit in acest restaurant.
O sa mai fac si eu poze la ce comand.
Abia astept sa vina Yo Sushi in Romania si sa le taie nasu’ tuturor astora gen Maiko. :) Nu zic ca nu e excelent si ca nu arata supar, insa sunt de-a dreptul obsceni cu preturile.
Eu am fost la Sushiko si am fost la Maiko.La Sushiko ne-a costa exact ca la Maiko.Ideia este ca meniul la SUshiko te pacaleste.Preturile par relativ mai mici,dar tot 250 ron am achitat pentru 2 persoane.La maiko pentru 4 persoane ultima data ne-a dus 430 ron nota,dar fara bauturi alcoolice.Am comandat sushi din cele mai scumpe.Parerea mea este ca nu poti sa compari o Dacia cu un BMW si sa te plangi de pret.Noi am inceput sa frecventam localul dupa ce au facut promotia pe Grupon,asa am aflat de ei.Acum suntem clienti fideli la Maiko.Ne-au promis si un card de fidelitate… il asteptam..!
@ zanaeficientei sa stii ca Yosushi e un fel de fast food.Asa este Sushi ko,nu este un restaurant ci un fel de fast food.E ceva de genul comparatie Jaristea cu La mama.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
am vazut intamplator comentariile voastre si unele ma cam dezamagesc…ce nu inteleg unii este ca:Maiko nu este nici taraba nici fast food in mall!!! eu am mers prima data la Maiko anul trecut in iunie si de atunci merg cel putin de 2 ori pe luna.. voi comparati firma “zeng shu:))” cu “gucci”.diferenta intre sushi ko si Maiko este ca pentru un bun de calitate platesti mai mult…mai ales pentru sanatate care in ziua de azi e pretioasa!
parerea mea este, pentru cei care nu au mers la Maiko sa incerce si apoi sa vorbeasca nu sa se “grabeasca ca fata mare la maritat!”
Draga Anonimule, stiu ce si cum este YoSushi. Ceea ce sustin nu este un semn de egalitate pus intre Maiko si asa ceva, ci faptul ca preturile Maiko sunt exagerate si prezenta unor alternative mai convenabile i-ar forta sa revina cu picioarele aproape de scoarta terestra. Dar ca sa gasim un exemplu pe masura, la Nobu de la Budapesta, cel mai scump lucru din meniu e circa 150 lei noi. Si Maiko nu e Nobu.
draga mea, nobu este in Budapesta nu in Bucuresti…nu compara ce e acolo cu ce e aici…si mai ales preturile si nivelul de trai…este o diferenta ca de la cer la pamant…mai convenabil ar fi sa se scada pretul impozitelor si “darile” pe care trebuie sa le platim lunar;)
@dear all – sau mai bine invatzam sa ne facem sushi acasa, k? :) si rezolvam toate problemele :D
Ok, cred ca discutia a luat-o in directii ciudate si foarte bine spus, nu mai bine ne gatim noi acasa si gata? (not)
Ma amuza mai ales partea cu Gucci si restul.
Din punctul meu de vedere Maiko a fost construit cu un scop.
In momentul in care ai facut primul pas inauntru, ramai fara suflare intrebandu-te daca ai cu ce sa il compari dintre toate restaurantele vazute pana atunci.
Cat cauti mental o comparatie din Bucuresti, din Europa si gandurile incetinesc in momentul in care vezi helesteul cu acei pesti aurii la care te-ai uita toata ziua.
Nu stiu daca este susurul fantanii interioare ce insoteste energia restaurantului de la un capat la celalalt prin poduri de lemn, covoare din pietre, cand iti dai seama ca timpul s-a oprit inca de la primul pas facut inauntru.
Intradevar nu este un fast-food, dar conteaza acest fapt in discutie?
Toata lumea se intreaba cum este Nobu din Italia, Ungaria dar nimeni nu se intreaba care este pretul de distributie in Bucuresti/Romania a pestelui PROASPAT (cu accent pe proaspat).
Am avut o discutie foarte serioasa cu patroni de restaurant (nu de la maiko ce-i drept) despre ce inseamna peste proaspat in Romania. Este acelasi motiv pt care unii nu servesc peste.
Daca mergi in Ungaria mananca la un NOBU, chiar recomand. Stiind ca nu te duci pana acolo doar ca sa mananci sushi, trebuie sa realizezi ca Maiko este cea mai normala varianta.
Si inca un lucru, nu inteleg ce conteaza ca nu este populat? Eu chiar ma bucur de intimitate, sa pot sa citesc o carte cat ma mangaie vantul pe terasa.
Este posibil ca datorita meseriei mele textul de mai sus sa para a un sales pitch. It’s not!
Maiko este un etalon al normalitatii. Understated quality if you will.
Nu cred ca a fost construit cu scopul de a multumi pe toata lumea, ci doar un select few. (scuzati-mi romenglezismul).
Este reduntand sa spun ca imi place.
@bogdan – bine punctat, multumiri.
si romgleza este more than welcomed, ca asta e limba oficiala pe blog :)))
DA e super frumos la Maiko ,preturile sant ok daca stau sa ma gandesc ca nu mananc orice mancare care o gasesc la coltul strazi ,ce ma nemultumeste este tipa aia care tot sta la masa cu un leptop ,si studiaza clienti ,nu stiu ce functie are dar e de prost gust ,asta am mai vazut la un restaurant romanesc de joasa calitate ,si de cate ori ma duc ma gandesc ca poate nu mai e acolo ca un vultur.
iar am fost la MAIKO si ce credeti iar era vulturoaica aia acolo ,nu cred ca ma mai duc sta cu ochii pe clienti de parca ne da sa mancam gratis …….of