Pui dijonnaise
19 Aug 2010, Cristina Mazilu
Dupa victoria reputata cu hamburgerul, am zis sa ma ocup si de pui. N-am facut aripioare picante, nici crispy strips, n-am prajit in baie de ulei si cu toate astea a iesit bun – must be magic. Not!
Intai am scos toate borcanele de mustar din frigider – patru la numar. Unul l-am aruncat, ca era expirat :)) Am ramas cu trei – mustar de Dijon (foarte iute, aroma specifica), moutarde à l’ancienne (cu boabe de mustar integrale) si Gravlaxsas (mustar de la Ikea, cu marar, care se foloseste la somonul marinat).
Am amestecat cele trei feluri de mustar plus ceva piper si am facut un sos echilibrat perfect, apoi vreo doua felii de paine le-am dat la robot pana s-au facut firmituri :)

Intr-o tava cu gratar (se poate si pe gratarul de la cuptor) am rumenit niste ciocanele de pui. Cand au fost aproape gata le-am scos, le-am dat prin sosul de mustar, apoi le-am tavalit prin firmiturile de paine.

crusta din mustar sigur e delicioasa, nu am incercat inca reteta dar o trec pe lista TO DO ;)
Have a nice day, Vlad
http://bucataria-lui-vlad.blogspot.com/
Of, taman de azi m-am apucat de regim.(stiu ca e vineri si ca dietele se incep de luni, dar…)Voi manca numai legume fierte sau la gratar, peste si fructe….
O sa las reteta de pui pentru Anul Nou. Pana atunci, incerc sa preiau retetele de dieta din blogul tau.Si totusi,bun trebuie sa fie puiul asta!
@flor – pai si puiul la gratar ce are?! :p
tocmai scoteam ciocanelele din frigider :) cind, ce sa vezi, minune mare :)
it sounds delicious if it’s with any mustard at all, but bread crumbles? are you sure? sure sure sure?
adicatelea vrei doar cu paine si fara mustar? pai nu se lipeste painea. baga niste ou. snitzel gen :))
been there, done that, thank you a lot :) Nu am rezistat tentatiei de a pune alaturi niste paste integrale al olio, insa absolut totul a fost GUSTOS :)
@mircea – glad to hear it :)
c’est une idee sympa, mais les dijonnais en seraient malade…
constantin
ce bine ca suntem prietene!!!!
Mazi, puiulnu are nimic. Numai ca nu mai mananc eu carne 2 saptamani, un pic de dezintoxicare…Scuze, nu am intrat pe blog in wk.Am otita…
@constantin – well, it’s not fine dining, it’s fun dining :D
@andra – da’ ce pacat ca n-ai venit la masa :p
Pare tare bun! Trebuie sa imi aprovizionez camara cu mustar :)
Oh My God!Am descoperit site-ul tau si il ador<333 Atatea idei geniale!Mersiii>:D<