Escargot Bistro + Mazilique = beacoup de miam miam
03 Nov 2010, Cristina Mazilu
Duminica am sarbatorit. De fapt, m-am apucat de sambata. Am mers la Escargot si am facut pregatirile pentru a doua zi. Am pregatit pateul, am pus vita-n multi litri de vin rosu Corcova, am facut planuri.
A doua zi am incins cuptoarele pe la pranz, am terminat vita bourguignon, am citit listele de rezervari, am facut tartele (am si stricat vreo doua…dar despre asta nu vorbim :)
Povestim in schimb cat de frumos a fost. Raul, Ana si Lulu au aranjat mesele.
Au scris etichetele cu nume…
ba chiar si tablita cu meniul zilei.
Got to admit, Escargot e asa un loc atat de lovely [ma lasati sa ma mut in camera din stanga? (ca acolo e si barul, doh)]
La ora 4 au inceput sa se stranga oamenii. Saloanele s-au umplut de prieteni reali si virtuali, iar noi, din pacate a trebuit sa intarziem cu meniul pana ce toti si-au gasit locul la masa. Sper ca nu prea mult… :)
Am inceput un pateul cu vin, stafide si busuioc, ba chiar si putin sos de fructe de padure, imperecheat cu pahar de Corcova Chardonnay.
Au urmat ravioli de casa cu melci. Acestia au iesit de pe mana lui Florin Dumitrescu, chef-ul Escargot. Langa a fost un pahar de Corcova Rose Merlot (my favourite).
Apoi a ajuns pe masa si Boeuf bourguignon cu cartofi cu unt si patrunjel, langa un pahar de Corcova Cabernet Sauvignon/Merlot.
In final am incheiat cu tarte au citron si un pahar de Tamaioasa Romaneasca de Budureasca (foarte aromat – chiar daca e dulce si eu beau vinuri seci, mi s-a parut interesant. dupa cate critici am auzit la anuntarea pairing-ului, ma asteptam la mult mai rau :)). Si inca o chestie – n-am apucat sa fac o fotografie feliilor de tarta atunci cand au iesit in restaurant – cea din poza e putin diferita pentru ca e manjita cu sos de zmeura :p
I had a great time, sper ca si cei care au venit la masa :)
Multumesc ca nu ati trimis mancarea inapoi in bucatarie
Multumesc ca nu ati aruncat cu farfurii dupa mine
Multumesc Florin ca nu m-ai pocnit cu o tigaie incinsa (ce-i drept, am pus cam multe intrebari si am fost destul de neajutorata in cautarile mele dupa faina, sare, oua.. etc :)
Multumesc Serban pentru potriveala licoroasa
Multumesc Raul, Ana si Lulu for keeping all the people happy
Cica alta data o facem si mai lata ;)
sorry I missed the fun, dear… :(
tura viitoare sa vii primul :)
se pare ca a fost super distractie!!!
O rectificare: cred ca a fost o masa de unde s-au intors niste tarte…Intr-adevar, multumim, Serban!
@victoria – prea acre? :)
mie mi-a placut foarte mult atmosfera si am ramas cu gandul la pateul acela super super bun, pe care am de gand sa il incerc in weekend, si la mirosul vinului dulce de la final…si mi-a parut bine de cunostinta.
nu mi-am dat seama…n-am simtit altceva decat un gust metalic. Ma asteptam sa fie acra, ca doar e de lamaie :) Altfel, totul a fost bun
@victoria – ma bucur ca ti-a placut in rest. despre tarta cu gust “metalic” nush cum sa ma pronunt. ai combinat-o cumva cu vinul rosu, sec, cu care a fost servita vita?
Asa am presupus si eu, ca poate vinul e de vina, dar gustul a persistat si dupa cateva incercari de “anihilare” cu ce-am gasit la indemana pe masa. Comestibil! Iar alti comeseni, care n-au gustat vinul rosu, au avut aceeasi senzatie. As zice ca e mai mult decat impresia mea :) Eh, nu mai conteaza, lungim prea mult subiectul. Felicitari inca o data!