Batoane de cereale
20 Dec 2010, Cristina Mazilu
E prea simplu sa n-o faci acasa, mai ales ca sunt mult mai bune decat orice batoane de cereale cumparat din supermarket.
Iei o punga de cereale integrale – simple, amestecate, asortate, de care vrei. Eu am facut o combinatie cu mai multe feluri de fulgi, plus fructe uscate (stafide, banane, caise etc) si ceva alune de padure si migdale. Le-am pus pe toate intr-o tava si le-am dat la copt vreo 15 minute.
Timp in care, intr-o cratita am pus de-un caramel – zahar brun din ochi, plus niste unt si 2 linguri de miere. Le-am lasat pe foc sa dea-n bulbuci cafenii si sa se lege intr-un sirop mai gros.
Apoi am amestecat cu cerealele pana ce caramelul le-a mai inchegat. Le-am intins intr-o tava de unica folosinta (se gaseste la Mega Image, Metro, probabil si la hypermarketuri) si le-am dat la cuptor pana ce s-au rumenit golden-brown.
A mai fost nevoie doar sa las cerealele sa se raceasca, pentru a le putea taia apoi in batoane yummy – crunchy & carameloase, just how i like it.
Mie imi place sa le mazgalesc si cu putina ciocolata topita pe deasupra.
Sarbatori fericite!
Ce bine ca existi, Mazi! :))
Sunt curioasa daca merge cu fructoza in loc de zahar brun, dar nu cred ca e bine sa fiarba:-?
reteta aceasta ai inventat-o tu? pt ca daca da, ma ingrijoreaza un pic mierea care se lasa sa clocoteasca la un moment dat pe parcursul prepararii. stiam ca mierea incalzita e toxica. daca te-ai inspirat de undeva cu reteta, ai putea, te rog frumos, sa ne spui de unde?
@vertange – multumesc, si tie!
@zuzu – *blushing*
@ciufu – chiar nu stiu cu fructoza, dar ma interesez
@andreea – cu siguranta n-am inventat-o eu, doar am facut cum m-a dus capul :))) dar m-am uitat acum in cartea lui bittman si el face granola bars tot la fel – cu miere data-n clocot. deci i guess it’s ok :)
batoanele ca batoanele, dar oh, the bubbly caramel:x
nu ma gandeam ca asta poti sa faci acasa, la fel cum nu m-am gandit ca ar fi posibil sa faci bere in casa. cateodata am impresia ca unele produse se nasc pe rafturile magazinelor.
Eu am dat pe twitter link la reteta ta si s-a starnit o intreaga nebunie. Muuulta lume vrea sa le faca :D
hihihi, ce chestie. n-as fi crezut ca batoanele de cereale sunt la asa mare cautare :p
Ne-ai putea da macar un mic hint cu privire la cantitatea de zahar?
sa zicem 150g :-)
E un mit asta ca mierea incalzita e toxica. Atata doar ca prin incalzire isi pierde proprietatile nutritive.