Cotlete de miel kashmiri

25 Jan 2011, Cristina Mazilu
Saptamana trecuta am petrecut o dupa-amiaza magica in bucataria lui Kumar de la Agra Palace. N-are cum sa nu fie fascinanta masa lui tot timpul plina ochi de condimente in care-mi bag nasul absolut nepoliticos :))
Photobucket
Motivul pentru care l-am parazitat pe Kumar a fost ca vroiam sa ma invete o reteta mai smechera de-a lui. M-a invatat doua :) Una o gasiti in Good Food-ul care o sa apara saptamana viitoare, pe celalta – chiar mai jos.
Kashmiri lambchops comand de fiecare data cand trec pe la Kumar si era timpul sa invatz si eu, mai ales ca nu e mare smecherie daca ai ingredientele (ce-i drept, o sa-ti lipseasca cuptorul tandoori, da’ asta e – ne descurcam cu ce avem :)
Asa ca m-am dus pana in Crangasi unde am auzit ca e o macelarie arabeasca mai smechera, am luat niste cotlete de miel (very chepo, I might add) si ajunsa cu ele acasa am facut o marinada din: un pahar de iaurt, cate un pinch de sare, boia iute, coriandru macinat, chimion mascinat, garam masala, cardamom pudra, putin otet, putin ulei, zeama de la jumatate de lamaie, o lingurita de ghimbir ras, niste kasoori methi (daca gasiti – are Marius la Bacanie) si ceva mai mult tandoori masala. Cat va lasa inima si papilele ;)

Photobucket
Acestea fiind zise, cotletele se scufunda in maglavais si se uita de ele cel putin 6 ore (sau aproape o saptamana, in cazul meu, care chiar am uitat :))
Photobucket
Apoi se pun pe gratar sau in cuptor vreo 15 minute.
Photobucket
Le mananci simple daca esti certat cu carbohidratii sau cu niste orez basmati daca n-ai griji de genu’ asta :))
Photobucket

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (11)
  1. ChefChilly says:

    Looks good – n-ar zice nimeni ca au fost uitate de soarta timp de o saptamana!
    Tre’ sa-l inveti si pe Kumar varianta asta – poate se baga si el – “Aged Kashmiri Lambchops” :p

  2. Ana says:

    ce frumos arata ultima poza! Ador lalelele, printre altele,desigur
    Stiu ca intrebarea pare cam tampita,insa noi nu mancam miel… oare condimentele enumerate de tine in reteta pot fi maglavite si pe altfel de carne?
    Chiar voiam sa te intreb de numarul de ianuarie de goodfood caci eu cred ca l-am ratat desi am intrebat mereu de el la difuzori :D

  3. Mazilique says:

    @ana – nici eu nu mancam miel, dar asta m-a convins (acum mai bine de un an) sa incerc. si nu-mi pare rau :) sigur ca poti incerca si cu pui..
    cat despre gf – ultimul numar a fost dublu (decembrie/ianuarie) :)

  4. Ana says:

    aaa, cema bucur ca nu l am ratat! Caci acum , in feb mi-l fac cadou de ziua mea :D
    Stiu macelaria din crangasi de pe linia lui 41. Am luat ceva condimente de acolo si apa de trandafiri

  5. cristi says:

    Hello,
    Am dat peste clipul de pe youtube (The Lovely & The Yummy) on my internet trolling breaks.
    Ce melodie canta fata aia raraita, ca imi place?

  6. Mazilique says:

    @cristi – o cheama zaz, iar piesa – je veux

  7. suzy mao says:

    de unde ai luat condimentele indiene?m-am intors in tara de curand si sunt usor pierduta in spatiu food wise ;)

  8. Mazilique says:

    @suzy – gasesti la bacania veche, ki-life si pe mirodenii.ro :)

  9. suzy mao says:

    merci mult!!!

    p.s. ai un blog genial!

  10. Mazilique says:

    @suzy – n-ai pentru ce. eu multumesc! :)

Comenteaza
Follow on Instagram