Pollo ala cacciatora
28 Jan 2011, Cristina Mazilu
Asa spune nevasta vanatorului italian puiului pe care l-a adus barbac’su acasa si pe care tre’ sa-l gateasca cum s-o pricepe mai bine. Asa zic si eu puiului pe care l-a adus Iv dupa ce l-am trimis pe la vreo 10 noaptea dupa prada la supermarket, ca mie mi se pusese foamea-n gat :)
A venit cu niste copane-n traista, pe care le-am sarat si piperat, apoi perpelit intr-o lingurita mica-mica de ulei de masline, cat sa se rumeneasca putin.
Dupa care, intr-o oala am pus o conserva de rosii, o mana de masline (le-am scos samburii izbindu-le cu fundul unui borcan in cap. stiti schema? :), cateva fire de rozmarin, niste catei de usturoi, vreo 3-4 fileuri de ansoa si tot atatea frunze de dafin.
Am turnat apoi juma’ de sticla de vin rosu si am pus puiul calare pe situatie.
Un clocot mai tarziu, cand oala trebuia transferata-n cuptorul incins la 180C, am zis ca puiului i-ar sade mai bine-ntr-o tava. Asa, doar ca sa aiba fat frumos mai multe vase de spalat ;))
Astfel tava a intrat la cuptor, infasurata-n aluminiu, unde a stat vreo ora (daca ramaneam la modelul cu oala, ii puneam un simplu capac). Apoi am scos folia si am mai lasat puiul inca juma’ de ora.
Needless to say c-am mancat ghebos la ora 12. Da’ macar a fost light & healthy :)) Eu oricum nu cred in povestile cu “mancatul tarziu e the evil”. Daca n-as manca seara tarziu, n-as mai manca niciodata :))
Si pentru ca puiul vanatorului inecat in vin s-a dovedit a fi un succes, am repetat azi si-n redactia cu pricina, ba chiar la gramada cu cretzele de la Good Homes. S-a lasat si cu niste paste cu ulei de masline si patrunjel, cuz those skinny bitches need some carbs :)) Bwahahaha
Plus am fost prinsa la inghesuiala si privita cu puppy eyes, astfel ca se pare ca am promis ca toata saptamana viitoare facem workshopuri de briose, curry-uri, macaroons si alte chiolhanuri.
arata bine si pare usor de facut. o sa incerc si eu.
p.s. zaharul cu scortisoara e pe terminate. trebuie sa ma inveti secretul. :)
facem workshop asap :) hugzalot!
bun, facui si io din asta. da’ de ce ti-a iesit mov?
@dan – lumina de bec :-|
daca fac cu piept tot atat de mult trebuie sa o tin in cuptor????? :D
@anonim – eu asa zic :)
ce pofta mare mi-ai facut …de incercat suta la suta..felicitari simplu si bune tare…o saptamana superba
@yaya6 – multumesc, asa sa fie! spor la incercari ;)
imi plac retetele, dar romana amestecata cu engleza, sa ma scuzi, e snobism si nu ii vad rostul.
@anonim – pai nu-i pot multumi pe toti, nici nu incerc. pentru asta exista asa multe bloguri de retete, gatit, respectiv cooking :)))
Eu fac o chestie asemanatoare, doar ca e cu ardei copt, vinete coapte si dovlecel. Dar, crede-ma, este mult prea mult o ora si jumatate de stat la cuptor pentru niste pulpite sau chiar piept de puicuta “de stat” :D
As vrea sa incerc si eu reteta aceasta, dar am o intrebare: vinul rosu poate fi de orice fel?
Eu am unul de la tara de la bunicul, “de butuc”… sau oare trebuie vreunul in vreo sticla cu eticheta “straineasca”?
atat timp cat iti place, use it! eu am folosit vinu’ lu’ tata. o “stresinica” :))
Multumesc pentru raspuns!
Ce gasca haioasa de fete “Good”. Bravo. Dar daca tu de la Good Food ai gatit, ele de la Good Homes au dat ceva la schimb? O rearanjare de living, o pictare de mobila/ pereti, ceva?
@papusha – o sa le sugerez macar sa vina sa faca curat :)))
am facut si eu in seara asta acest pollo cu tot cu paste!a fost extrem de apreciat ;)
grazzie pt goodies
esti cam esti urata si vai de curu’ tau, cu engleza si glumele tale. romanca tipica. si snoaba pe deasupra!
romanca tipica cu engleza? aham :))))