Paine la cuptorul cu halogen

17 Nov 2010, Cristina Mazilu
Din aceeasi serie cu postul de mai jos – nu aveam paine in casa, in schimb am gasit o gramada de pungi de faina cu cate-o lingura ramasa pe fund. Concluzia logica a fost sa fac singura o paine. Cu ocazia asta m-am incumetat sa testez si cuptorul cu halogen Vita Cook, pe care l-am primit de curand. Nu m-am mai jucat cu din astea pana acum, asa ca eram destul de circumspecta. Cuptorul, din cate m-am dumirit, are o putere de 1400W si poate decongela, coce, fierbe, praji, incalzi – din astea. Mie mi-a fost destul de incomod pentru ca fix asta-mi mai lipsea de pe blatul din bucatarie, but oh.. well :))
Eu mi-am vazut de painea mea – am amestecat faina cu sare, drojdie, putin zahar, apa si, ca de obicei, am lasat-o sa creasca si cand a venit momentul, am pus-o-n cuptor, la 185 de grade.

Photobucket
Problema a fost ca painea a stat vreo doua ore (mai mult decat de obicei). In plus, putin dupa jumatatea timpului am intors-o invers pentru ca nu se copsese decat deasupra – acolo unde-i batea halogenu-n freza :)) Partea dragutza a fost ca puteam sa ma uit la ea prin geamul transparent al cuptorului (care e ca o galeata din sticla, asa :))

In final, am scos-o dupa 2 ore. Din pacate nu avea culoarea aia rumena de cuptor, coaja n-a fost prea groasa (cum imi place mie)Photobucket
iar miezul a fost un dezastru umed :(
Deci experienta mea cu Vita Cook nu m-a convins yet, dar ii mai acordam o sansa cu alta ocazie :)

Photobucket
Tags,
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (6)
  1. hadean says:

    cred că nu-i pentru noi:). abia la a doua experiență am început să-l ghicesc iar după a treia, care n-a fost ratată, am preferat să revin la tigaie:)

  2. Calianu says:

    Oh da, nu arata bine deloc. Cred ca nu e pentru paine. Eu pe langa cel clasic mai folosesc pentru paine unul din acelea care se vand la tarani(rotund, rosu cu rezistente si sus si jos). Iese un dulangaci nota 10.

  3. bunissima says:

    No offense, dar cred că nimic nu se compară cu pâinea făcută la cuptorul ăla clasic cu foc. Mmmmmmmm, pâine….

  4. Radu says:

    imi cer scuze…. dar de ce 185 de grade? (miez coca, fara coaja, nu s-a rumenit) nu ma pricep, dar m-a frapat detaliul :)

  5. Mazilique says:

    @bunissima – clar!
    @radu – pai asta m-am gandit eu ca-i temperatura potrivita.

  6. Elena Toma says:

    In afara faptului ca poate nu este potrivit pentru paine acest instrument, mai “se exista” o explicatie: faina integrala in anumite proportii cu alba nu se coace la fel si are nevoie de alte conditii pentru a se face o paine pufoasa si cu o coaja crocanta. Si, sigur avea nevoie de o temperatura ceva mai mare dupa prima jumatate de ora de copt.

Comenteaza
Follow on Instagram