Prune uscate si carnaciori inveliti in bacon

03 Jan 2011, Cristina Mazilu

De Craciun si Revelion, asta a fost rontzaiala mea preferata – mai ales combinatia bacon + prune uscate = love in my tummy. Pentru ca e foarte simplu de facut, nimic nu ma opreste sa o repet la orice petrecere mi se va intampla anul asta :)
Photobucket

Carnaciorii de bere se glazureaza cu o lingura de miere si apoi se invelesc in fasii de bacon si se prind c-o scobitoare. La fel si prunele, insa fara miere, ca nu-i nevoie. Si se pun intr-o tava care se da la cuptorul incins la 180C vreo 35-40 de minute.
Photobucket
Se mananca calde sau reci, deci poti fi facute si-n avans ;)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (13)
  1. OrK says:

    La Multi Ani! Sa-ti aduca noul an tot ce iti doresti si numai ce iti doresti! Sa ne terorizezi in continuare cu bunatati asa cum ne-ai obisnuit, ca tare bine ne pica.

  2. Mazilique says:

    o sa-mi dau toata silinta :p

  3. d-na mama says:

    Le-am facut si eu de revelion, super-bune indeed, in plus am facut si curmale invelite in bacon, carora in loc de sambure le-am pus 2-3 fulgi de migdale. Au fost MINUNATE

  4. Mazilique says:

    @mama – daca mi-as face curaj sa ma ridic de pe canapea, as putea incerca si eu modelul :p

  5. d-na mama says:

    eu zic ca merita efortul de a te ridica, mie mi-au placut tare-tare. mai fac!:-p

  6. Mihaela says:

    Mazi draga, pentru ca esti o sursa nepretuita de inspiratie pentru noi toti cei care te urmarim (FB, blog, peste tot…), iti dorim sa reusesti tot ce ti-ai propus in postul urmator;-) In alta ordine de idei, vreau sa iti spun ca rontzaiala ta cu prune uscate in bacon a fost hitul acestui Craciun si in familia noastra. Eu le-am mai adaugat si putina branza. merge si cu si fara. Sunt intr-adevar super! Sa ai un an minunat!

  7. Mazilique says:

    multumesc, mihaela! asa sa fie!

  8. Rouxxx says:

    yummy yum ;-)
    Intamplator carnaciori cu bacon am avut si noi la masa de craciun. Prietenul meu Scott le zice pigs in blankets, ceea ce mi se pare deosebit de poetic si m-am gandit sa share the joy ;-)

  9. Mazilique says:

    dada, asa se mai cheama :))

  10. Anonymous says:

    ce carnaciori folosesti?

  11. Lavinia says:

    Buna! Vreau neaparat sa fac si eu in wk aceste aperitive. Am doua intrebari: ce fel de carnaciori folosesti si dc prunele sunt si afumate sau numai uscate.
    Multumesc mult

  12. Mazilique says:

    @lavinia – prunele n-au fost afumate. incearca cu carnaciori de bere :)

  13. Lavinia says:

    multumesc. am cumparat si eu la un moment dat niste carnaciori de bere, dar nu am fost multumita de calitatea lor. ma gandeam ca poate stii vreun furnizor mai bun :)).

Comenteaza
Follow on Instagram