JW Steakhouse @ Marriott
Unele restaurante sunt atat de bune incat te lasa cu sechele. Mai ca nu stiu daca sa ma bucur sau ma ma apuce disperarea si plansul cu sughitzuri :)) Yeah, I get emotional cand e vorba de mancare exceptionala.
Joi am fost invitata de Nicu, executive chef la Marriott, la o masa la Steakhouse, noul restaurant de la etajul 1 (in locul fostului Cupola). Si cum mesele cele mai bune se impart cu prietenii, s-au adunat in jurul fripturii si Marius, Florin, Monica & Madalin. Ne-a acompaniat la masa si Manafu, caruia cred ca si acum ii mai tziuie urechile dupa ce ne-a ascultat delirul foodie despre fripturi, cutite, stele Michelin, Angus, Kobe, sare de mare, carne de crab, gratare din roca vulcanica si alte balarii :))
Asa ca ne-a scos si-un tomahawk dintr-un frigider, ca sa ne invetze minte :))
Apoi ni s-au insirat in fata cele mai bune cut-uri, de la fillet la rib eye, la new york strip si tomahawk, marmorate si maturate cum trebuie.
Care au intrat la broilerul super-smecher, la o temperatura de 650C.
Nu mult timp, cam cat imi ia mie sa beau un pahar de prosecco rece. Adica rapid, desigur :)
Tura viitoare o sa incerc rare, iar the next timp black & blue. Sa stim o treaba :)
Dar asta nu inseamna ca n-a fost dezmatul suficient. N-au mai intrat la pozat onion rings, salatele, deserturile absolut fabuloase (reteta de bread pudding o gasiti la Nicu pe blog ;)
Doua zile dupa asta n-am mai putut manca nimic. Initial pentru ca eram satulaaa, apoi pentru ca eram nervoasa :)) Once you go JWS, you can’t go back. Probabil ca I’ll need therapy ca sa mai pot intra in alt steakhouse vreodata :))
Daca ai ocazia sa incerci o friptura de vita la Argentine in mall-ul din Baneasa, ultimul restaurant la etaj, sunt curios care e mai buna.
sa stii ca am prejudecati cand vine vorba de mall-food. ce vita folosesc acolo?
I’m hurt, HURT I tell you! Sa va distrati asa fara mine :((
@Mazilique: da, Argentine e plasat in mall, dar sus acolo sunt mult mai aranjate si nu arata a fast-food. Asta are chiar canapele pe care stai, iar la servire iti vine carnea pe o plita incinsa si ti-o mai lasa asa pe masa, in caz ca vrei sa se mai faca.
Ei zic ca ar fi chiar vita argentiniana, de unde si numele restaurantului.
Carnea a fost foarte buna, asta nu neg, la fel ca una mancata in Spania la niste restaurante de la ei care se laudau ca o aduc tot din Argentina.
http://www.nwradu.ro/2011/03/o-friptura-buna-de-vita-la-argentine/
La Osho ai fost? Sunt curioasa si eu sa aflu care e mai bun!
pai vita angus de la osho e crescuta-n covasna. probabil ca o sa ajung acolo, da’ nu ma grabesc..
“Once you go JWS, you can’t go back”
Foarte misto pozele si prezentarea. Dar la partea de final din care am dat citatul de mai sus ar trebui sa te intreb daca sigur te mai intorci. Pentru ca n-ai scris si cat costa o masa acolo.. :)
@anonim – ah, e scump cu spume :))))))
da’ merita efortul, once in a while.
draga Mazi… io nu mai am cuvinte! dar clar stiu unde o sa sarbatorim o anumita zi de nastere ;). fenks, dear >:D<!
@zazuza – clar vreau sa fiu invitata la ziua aia de nastere :)))))
unde au disparut pozele? :(
Buna,
Ai putea te rog sa mentionezi cum poate fi friptura de vita? Rare este in sange, apoi medium rare, apoi…?
Blue ce inseamna?
Mersi
blue – are o crusta la suprafata, dar carnea este in sange
rare – in sange
urmatoarele etape sunt medium rare, medium si bine facut