Istanbul: Balık Pazarı (Bazarul de peste)

24 Apr 2012, Cristina Mazilu
Nu e spectaculoas ca piata de peste din Catania, dar merita o plimbare printre tarabe.

Oprirea am facut-o pentru midye dolma – midii umplute cu orez (si daca ai noroc aromate cu piper, menta uscata, plus ceva stafide si seminte de pin). Recomand si nu prea – nu pentru ca n-ar fi gustoase (sunt!), ci pentru ca sunt pescuite fix din port si gatite cum ai norocul. Deci poate e bine sa le incerci in ultima zi a calatoriei, just in case ;)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (8)
  1. coco says:

    mi-e pofta de scoici !

  2. Mazilique says:

    heh, eu prima data am citit “sorici” :))

  3. am fost inspirata de pozele tale si vreau sa fac un foodie trip in istanbul. poti sa imi recomanzi o cazare, te rog?

  4. Anonymous says:

    Recomand restaurantul Mercan (cel de pe partea dreapta cum intri de pe Istiklal). Peste si fructe de mare proaspete (dupa ce dai comanda le iau de pe tejghea si le trimit la bucatarie). Noi am luat 3 meze (salata de caracatita, un fel de tzatziki turcesc si cu sumac deasupra si hamsii), 3 feluri principale (2 portii de seabass si una de red fish), o salata mix pentru 3 persoane si evident 3 Efes :) Foarte-foarte bun totul ! Costul a fost de 140 TL cu tot cu bacsisul de 10% care e inclus pe nota de plata. Plata s-a facut cu cardul.

    Mihai

    PS
    Pentru cazare recomand cu tarie hotelul Erboy (f. curat, mic dejun bogat si variat, personal f amabil, restaurat f bun, barul de pe terasa cu vedere spre Bosfor, zona aproape de obiective si posibilitati de transport).

  5. s-a notat, multumesc :-)
    intre timp am mai fost o data la Istanbul si am stat la http://www.betahomeistanbul.com/en/

  6. Anonymous says:

    Mazi, cum a fost la betahome? ce camera ai avut?

  7. @anonim – a fost ok, am stat in Blue Home, dar mi-ar fi placut in Turquoise :-)

Comenteaza
Follow on Instagram