Peroni Collaborazioni (1)

31 May 2012, Cristina Mazilu

Cea mai importanta masa a zilei? Masa in aer liber. Micul dejun pe terasa casei, picnic in parc la pranz, si cina in aer liber – in padure ori pe un mal de apa.

Micul dejun l-am punctat deja pe ziua de azi, picnic fac destul de des, dar cina in aer liber a ramas sa fie bifata. Asa ca sunt foarte incantata de proiectul in care am intrat si care mi-a ridicat mingea la fileu – Peroni Collaborazioni. Pe scurt, voi face echipa cu Roberto dal Seno, chef la Collage, pentru a realiza impreuna o cina. Nu oricum. Provocarea e de a transforma o masa in aer liber intr-o experienta memorabila, reinterpretand gastronomia italiana intr-un stil inovator si provocator.

Peroni Collaborazioni este un proiect mai amplu, care se va desfasura vara aceasta, si care a adunat mai multi oameni creatori de frumos, care vor face echipa cu bloggeri cunoscuti pentru a crea elementele centrale ale acestei cine ideale al fresco, in stilul Peroni. Astfel, designerul Adrian Oianu va face echipa cu Alexandru Moise – cei doi si vor regandi felul in care vor onora masa prin vestimentatie.

Ana Wagner, unul dintre cei mai importanti artisti plastici din Romania, impreuna cu Cristina Bazavan vor exemplifica importanta accesoriilor de masa in cadrul cinei.

Luni ne-am adunat cu totii la o cina de briefing, in care sa punem la punct detaliile “colaborarii”. Ocazie cu care eu m-am putut familiariza cu abordarea, stilul si tehnica lui Roberto (daca ajungeti la Collage, cautati in meniu un tartar de vita cu rucola, rosii uscate si fulgi de migdale prajite – pentru mine a fost un vis carnivor – now that’s what I call raw(r) ;).

Inca nu ne-am hotarat care va fi meniul pentru cina, dar ne-am pus de acord in privinta unui aspect – trebuie sa fie o experienta complexa. Asa ca vom lucra cu texturi, cu povesti si – evident – cu ingrediente atent alese. Pe parcursul lunii urmatoare vom avea mai multe intalniri in care sa punem la punct detaliile. Can’t wait. Will keep you posted ;)

Desigur, puteti urmari evolutia celorlalte doua proiecte pe blogurile colaboratorilor de mai sus, dar si aici (adica tumblr-ul Peroni Ro, plin de dolce far niente, just how I like it).

PS – maine e 1 iunie, asa ca incepe o vara al fresco, ceea ce va doresc si voua

Photo credits: Griffon&Swans

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Antonina says:

    Suna taare interesant ce zici! Abia astept rezultatele! Sa nu te opresti sa mai publici! share with us! ;)
    Aaa, si daca iti mai zic o data ca-ti sta minunat in rochita aia (pe care o ador) nu-mi dai cu posetuta in cap, nu? ;) Daca arunci cu rochia dupa mine, deja ma risc lejer ! Lovely!

Comenteaza
Follow on Instagram