Cipru: Kahuna Surfhouse / Cum m-am jucat de-a kite surfingu’ & paddle up

19 Jul 2013, Cristina Mazilu

In mod absolut surprinzator, my favourite part din weekendul lung petrecut in Cipru, in care am fost pampered in every way by the lovely Paravion.ro team, n-a fost cea in care I stuffed my face cu carnati picanti, aromati cu coriandru, ci o o dupa-amiaza petrecuta pe o plaja aproape salbatica din Mazotos, un sat aflat la 20 de kilometri de Larnaca.

Am mers acolo sub pretextul ca o sa invat invat kite-surfing si paddle up, dar cu certitudinea ca o sa sfarsesc la umbra cu o carte-n mana si o bere-n cealalta. Doar stiam cu cine aveam de-a face.

Cand am pe plaja am vazut ca am doua variante: ori zac sub o umbrela de stuf, intr-un hamac, pe o banca sau in nisip – cu urmatoarele optiuni la dispozitie: apa, bere, mojito, Smirnoff Ice, frappe sau Red Bull (mi-a placut de ei, they like to keep it simple ;-) -, ori pun mana pe un zmeu sau pe o vasla si vad exact cat de netalentata sunt.

 

Cum vantul in dupa amiaza aceea nu era suficient de puternic, zmeul cel mare si verde, care m-ar fi ridicat pe sus, m-ar fi dat peste cap si apoi m-ar fi trantit cu freza-n balta a ramas la sol. In schimb, am facut primele incercari cu un baby kite.

Dupa ce Ilias, surferu’ de serviciu pe care l-am parazitat timp de cateva ore, mi-a aratat cum sa ridic jucaria-n aer, mi-a si lasat-o pe mana. 15 secunde mai tarziu, zmeul era trantit la pamant. Am luat-o de la capat. 20 de secunde. Sa ne intelegem, nu-s deloc o persoana ambitioasa. Daca din intamplare imi iase ceva, o sa incerc s-o fac sa iasa perfect. Dar daca dau doua rateuri consecutive, o sa ma duc sa-mi caut ceva mai interesant de facut. Cum ar fi sa zdrobesc gheata impreuna cu niste rom.

Cum anume am ajuns sa pun din nou mana pe zmeu si sa-l tin apoi in aer minute-n sir, plimbandu-l de-a lungul orizontului si lasandu-ma si eu purtata de el, habar n-am. Dar tare ma bucur ca n-am renuntat imediat dupa ce a trebuit sa-l recuperez prima data din boscheti.

Ilias ridica baby kite-ul
 
Kite-skateboarding
 
Rolling down the beach
 
In asteptare
 

Asta a fost primul episod. Dupa ce m-a lasat sa-mi trag sufletul si sa-mi revin, ca eram cam batuta-n cap (de soare, de data asta), Ilias m-a anuntat scurt:

“Now I’m gonna teach you paddle up”.
“You will what now?”
“Yes, it’s easy”
“But ^^&*^%. o.O”, zise printesa.

Bineinteles ca in urmatoarele 5 minute eram urcata pe placa, cu o vasla intr-o mana si o privire ingrozita pe fata. Surpriza a fost ca de fapt am reusit sa ma ridic in picioare, sa vaslesc in larg, sa trec peste valuri si sa ajung inapoi fara sa cad nici macar odata. (This might be the beginning of a beautiful thing. Asa a fost si cand am invatat sa skiez – s-a lipit sportul asta de mine doar pentru ca s-a intamplat sa nu cad. Altfel ma duceam la vin fiert si priveam partia de sub o ciuperca incalzita – echivalentul umbrelei cu mojito de pe plaja ;-).

Acestea fiind zise, I leave you with Ilias, care, spre deosebire de mine, stie ce face pe paddle board.

 

Cum ziceam si zilele trecute, daca e un lucru care nu mi-a lipsit in Cipru, a fost pepenele rosu. ‘Twas amazingly good.

Va las cu un clip filmat la Kahuna Surfhouse, pe care l-am descoperit pe pagina lor de Facebook, unde se gasesc si poze cu oameni care chiar stiu kite surfing & paddle up. Hopefully o sa fiu si eu una dintre ei dupa ce mai dau o fuga pe insula.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Au says:

    cu ce scula ai pozat?? ‘meizing!!

  2. my one and only canon 30d :-)

Comenteaza
Follow on Instagram