[fake X’mas giveaway] Carafa Liebherr
Nu stiu cati dintre voi stiu, dar Liebherr e unul dintre cei mai tari producatori de aparate frigorifice. Si pentru ca Liebherr a creat tehnologia unica BioFresh, alimentele se pastreaza proaspete muuuult mai mult timp – de 3 ori mai mult decat in frigiderele obisnuite. Eu una sunt indragostita rau de tot – da’ raaaau de tot – de un racitor de vinuri de la ei. Dar despre asta mai povestim cand o sa-l am la mine in bucatarie ;-)
Cum ne jucam de data asta? Raspundeti la o intrebare: Ce alimente ai vrea sa-si pastreze prospetimea si vitaminele mai mult timp si ce retete ai prepara cu ele? – Eu una as vrea sa pot pastra fructele de padure – capsunile, zmeura, murele –, astfel incat sa nu se strice-n frigider pana apuc eu sa fac o tarta sau vreo placinta. Voi?
Astept raspunsurile pana marti la ora 23:59. Castigatorul va fi random – cunoasteti deja modelul :-)
Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!
eu as vrea sa nu mi se mai strice broccoli-ul pana ma hotarasc eu sa-l mananc:)
Ciupercile. Sunt innebunita dupa tocanite si ciulamale pe baza de ciuperci.
Pentru mine, spanacul si alte frunze verzi se strica de multe ori inainte sa apuc sa le mananc. Imens mi-ar place sa tina macar 4-5 zile.
Also, carafa aia e super-cool! Cand ma uit la ea, vad doar sangria! :)
As dori sa pastrez cat mai proaspete sucurile naturale de fructe (smoothies & stuff), cum ar fi sucul de portocale, lamaie, banana etc. Cred ca as adauga si fructele de padure, asa cum ai zis si tu!
Rosiile ! Cele mai importante pentru mine, pentru ca le iau de la ai mei si-mi doresc sa se mentina proaspete pana cand le folosesc in salate sau sosuri pentru paste :)
Hello! Eu cred ca ar fi frumos ca ciresele si strugurii sa se pastreze cat mai mult proaspete si sa isi patreze vitaminele (daca sunt culese de la bunici, in cantitati mari, se strica repde din pacate; Faina si carafe- cred ca e buna pentru un vin alb (tatal meu cauta asa ceva prin magazine recent).
Greetings!
oq
ah! ce bine ca azi e miercuri :))
Ciupercile, broccoli, morcovii, salata verde.
spanacul,rucola si sucul de legume.
Pana isi face curaj sotul sa-l bea, e numai bun de aruncat :)
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ciupercile. Noua ne place sa le mancam crude ca atare, sau in salata.
minunata limonada de goji si smothieurile alea de se produc in exces de nu prididesc sa le beau in ritmul in care le fac :))))
Rosiile mi-ar placea sa le pastrez mereu proaspete! Sunt innebunita dupa ele si daca as pastra acele rosii gustoase, naturale un an in frigider si sa fac mereu gazpacho as fi fericita:)
Pai eu as vrea ca totul sa se pastreze proaspat mult timp, mereu arunc mancare…dar intr-adevar, ciupercile, fructele de padure si pestele as vrea sa tina mai mult
Fragutele de iunie. Le iubesc mult de tot, mai cu seama ca nu se gasesc in comert, tocmai pentru ca-s greu de cultivat si foarte fragile. Pe ele le-as culege direct in carafa aceasta minune si le-as pastra proaspete cat mai mult timp.
Eu as vrea sa pot pastra legumele cu frunze verzi mai mult timp, de asemenea verdeata (patrunjel, marar, leustean) si andivele, ciupercile… Le cumpar, le pun in lada frigiderului, apoi uit de ele si cand imi vine mie cheful sa fac o salata de andive, de exemplu, descopar cu stupoare ca s-a fleoscait. daca nu s-ar fi fleoscait, as fi putut face din ea o salata:
2-3 andive
o portie de maioneza de casa
indoita cu un pahar iaurt acru si bun
ton din conserva (bucati, nu shredded tuna)
2 oua fierte tari taiate rondele
1 ceapa mare sau 2 legaturi ceapa verde (tinuta in otet cu zahar, cum am invatat de la Mazi)
otet, sare, piper dupa gust
masline negre pentru decor
Pofta buna!
Ioana
Rucola…pentru salate delicioase
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Rucola, salata verde, ciupercile, fennelul si strugurii
Mie mi-ar placea ca dovleceii sa ramana mai mult timp proaspeti, ca sa pot face salata cu fasii de dovlecel crud si supa crema.
Pana ma hotărăsc eu ce sa fac cu ele mi se strica in frigider avocado si rucola. Pe avocado il înfrățesc de obicei cu roșii, otet balsamic si usturoi, iar rucola îmi place mult in combinația de toamna cu pere, nuci si parmezan. Cat despre carafa – o vreau!!
Fruit & veggie juices! Fac de fiecare data mai mult (mere, portocale, lamai, morcovi, etc. – ce se mai gaseste prin casa), iar a doua zi nu mai e la fel de bun, se vede ca s-a “evaporat” ceva esential ;)
maioneza,imi place maioneza…cu salata,pe salata,in salata …maioneza sa fie ! si mi-e sila ca trebuie sa-mi fac zilnic,ma rog aproape zilnic,cate un borcanel care trebuie mancat cu diverse cat mai repede! ce misto ar fi,sa le duc amicilor maioneza “la carafa” si sa-i vad cum le ies ochii din orbita uitandu-se cand la mine ,cand la carafa cu maioneza ! ;)
DD ,adica Dan insa nu Diaconescu :D
Ciuperci
Fructe de padure
Pesto
etc …. lista e lunga!
zmeura, mure, affine
TARTA :)
Frunzele, gen salvie, busuioc, rucola..
smochinele, preparatele cu avocado, spanacul crud, rucola, mararul si desigur orice fruct 100% natural de la tarani care in 2 – 3 zile sunt deja pe duca pentru ca virmisorii isi fac bine treaba:)
Florile de salcam (pt gogosi subtiri), nucile verzi, petalele de trandafir (pt dulceata); fragi, zmeura, catina, mere dulci (verzi), flori de musetel (pt cuburi de gheata super fancy)… si cate mai sunt!!! …
Eu vreau sa-mi tina coriandrul verde cat mai mult proaspat, ca nu gasesc mereu si am devenit dependenta de el la peste, creveti si mai ales in nemaipomenita supa thai de dovleac!
Eu as vrea sa se mentina proaspete fructele ce le primim de la tara, netratate…se strica muuult mai repede decat cele din supermarket. Pe langa ca le mananc proaspete, as mai face o tarta cu pere, de exemplu.
Toate fructele de vara gen zmeura,capsune &co.Ador prajiturile si salata de fructe.
Mi-ar placea sa reziste ciupercile salbatice, care devin moi dupa o zi in frigider, pana apuc eu sa le gatesc pe toate. Si zmeura, am niste tufe minunate, dar toate produc bunatatea in acelasi timp. Si asa ma zgarai toata cand o culeg, macar sa stiu ca ma bucur de zmeura mea pe indelete
Fructele de padure (mai ales zmeura si ciresele), salatele, rosiile. Mereu e un chin sa le termin in timp util.
Zmeura, fructele de padure in general, si as face un tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure, nimic nu poate fi mai delicios.
Zmeura, fructele de padure in general, si as face un tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure, nimic nu poate fi mai delicios.
@Mazi, unde anunti castigatorul fiecarui concurs?
Random, random, dar de anuntat unde anunti?
@anonim – castigatorii sunt anuntati in fiecare miercuri dimineata, intr-un update la postul respectiv. vezi mai jos, la celelalte giveaway-uri :-)
As vrea sa nu mi se strice niciodata rucola in frigider. Aproape totdeauna ma trezesc prea tarziu sa o folosesc. si nu are un miros placut cand trece prea mult timp peste ea . :)
fructele de padure. in special zmeura. sa tina 2 saptamani :))))) Imi place sa pun zmeura in iaurt dar inainte sa inceapa sa lase suc.
Si eu as vrea sa pot pastra fructele de padure mai mult timp, se strica intr-adevar foarte repede. :( Eu rezolv problema mancandu-le de obicei cat de repede pot. Functioneaza si asa! Dar nu le mai pot folosi pentru muffins sau smoothies, deci n-ar fi rau sa se poata pastra mai multa vreme…
Capsunile, ciresele sa ramana proaspete cat mai mult timp….
alimentele care oxideaza, jumatatea de avocado, sucurile de fructe, rosiile..multeeeeeeeee
capsunile,afinele,zmeura le-as vrea proaspete pt copilul meu.
Alina-Adriana
Capsunile si ciresele.
Perele si smochinele! As face cu ele o tarta yummy-yummy!
Zmeura, avocado si cirese. Dupa astea 3 plang cu lacrimi de crocodil daca mi se strica.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mereu mi-am dorit ca fructele de padure, capsunile si ciresele sa tina mai mult in frigider.
Sucul de portocale pentru ca imi place foarte mult si capsunile pentru ca sunt atat de perisabile.Limonada,limonada vad in carafa aia……
Spanacul baby, fructele de padure si ciresele dintre preferate, dar as putea sa fac o lista lunga, care sa includa multe fructe si legume pe care nu apuc sa le mananc :(
eu as vrea sa se pastreze proaspete frunzele de busuioc (numai bune de pus in gazpacho); cumpar din piata cate 2-3 ramuri de busuioc proaspat, dar din pacate in 1-2 zile deja se strica :)
La mine cele mai mari probleme apar cand am in frigider pepene galben si/sau mango.
Mi-ar placea sa tina mai mult pentru o salata de fructe foarte light. Niciodata nu reusesc sa o prepar inainte sa se strice fructele.
Zmeura ! Pentru ca sunt forever in love with it :) pentru miros si aroma, inconfundabile ….pentru ca imi aduce aminte de copilaria la tara, pentru ca bunica imi spunea ca daca mananc zmeura voi fi vesnic tanara si voi avea culoare in obraji ca zmeura, pentru tarta cu zmeura si crema de vanilie ;)!
Salata!!! Mereu moare in frigi inainte sa ajunga o salata, doh?!
laptele dupa ce este desfacut:)
as prefera sa ramana mai mult timp fresh capsunile, zmeura, limeurile si menta. as face un coctail
Liebherr sunt ok, dar se poate si mai bine sa stii.
Mi-ar plaea sa am mai mult de 2-3 luni cirese, zmeura si visine proaspete. E una sa le mananc din congelator si sa aiba gust de gheata si ala e sa fie ca abia culese. Ce as face cu ele? Orice, de la sorbet, inghetata, cheese cake, pana la tarta si compot…
Zmeura din gradina mea minunata. A face tarta cu crema de vanilie de la tine
Mi-ar placea sa pot pastra fructele de padure si prajiturile mai mult timp. Daca s-ar putea sa nu prinda miros ar fi si mai bine :)
Carafele astea sunt superbe! Sper sa ajunga una si la mine! :D
Sucurile. Azi dimineata tocmai am spart carafa (plina) cu sucul facut din morcovi, mere, pere si sfecla. Mi-ar prinde tare bine o carafa noua :)
Rosiile pentru salate, ciupercile pentru paste si spanacul.
avocado…. mai ales ca mereu se strica inainte sa se coaca. Mi-ar placea sa fac mai des bruschete cu avocado, rosii, usturoi si lamaie.
Avocado! E tot timpul un concurs al nervilor pentru mine. Prima zi nu e copt, a doua zi nu e copt, a treia zi nu e copt, a patra zi s-a copt (!), a 5-a zi s-a stricat! N-am fost pe faza in ziua 4, ghinion, o luam de la capat sau ma chinui sa gasesc unul gata copt.
Mi-as dori sa nu se inmoaie salata verde, spanacul, patrunjelul si alte chestii verzi. I like my salads crunchy :D
Condimentele su frunze verzi se cam ofilesc dupa cateva zile. Cel mai mult mi-as dori insa sa pot cumpara celery sticks si sa nu fie moi in ziua urmatoare.
M. Zara
Mi-as dori sa reziste mai mult salata verde, spanacul, varza, sa pot manca salatele sanatoase din acestea.
ADRIA
In principiu cu frunzele( busuioc, spanac, salata verde, leusteanul pentru supa crema de rosii coapte cu mult mult leustean :) si ciupercile apar problemele cele mai mari
ciupercile.. intodauna raman cateva care se strica si in loc sa ajunga macar pe gratar ajuns la cosul de gunoi, verdeata.. nu cea congelata de mama si trimisa in pungi :).. e nasol cand vreai sa arungi o mana de patrunjel peste salata si constati ca este ofilit… and so on…
Beatrice
Mi-ar plăcea să-și păstreze prospețimea mai multă vreme laptele de vacă, pentru a nu mă trezi uneori fără lapte de pus în cafea… :)) Și sigur, fructele, fiindcă nu doar o dată mi s-a întâmplat să vreau să pregătesc o prăji, dar să găsesc fructele într-o stare nedemnă de funcționare… :(
Mor când mi se veștejește coriandrul verde. Iar de multe ori pentru o supă sau un curry thai și-mi propun să fac și-un guacamole și nu mai apuc.. în 2 zile e nefolosibil :(.
Avocado, salatele (spanac, sau cele mai delicate) si ciupercile. As face un antipasti platter dragut cu ele: guacamole, ciuperci marinate and a big salad
cu siguranta verdeturile… :) imi place sa fie proaspat culese.
Avocado si rucola. Si perele parfumate pe care numai acum si numai la noi le gasesti.
M-as bucura ca avocado sa-si pastreze prospetimea mai mult timp,as face tot timpul guacamole. Si un sushi cu avocado si somon afumat ar fi pe lista mea.
In primul rand,as pastra toate legumele cu frunze verzi: salata, spanacul, stevia si de asemenea, pere, fructe de padure si piersici din care sa fac un super-suc cu pulpa a carui prospetime sa dureze mai mult de cateva ore de la preparare. :)
andivele si ciupercile. pe ele le vreau proaspete tot timpul :)
Mi-as dori sa pot pastra fructele precum caisele, perele si ciresele pentru mai mult timp pentru a le folosi in tarte sau pentru ornarea torturilor.
Mi-as dori sa pot pastra mai mult timp rosiile, care sunt bogate in vitamine si licopen si care daca sunt cum ar trebui sa fie, coapte, dulci si zemoase, se strica repede. Inafara de salate si tartar de rosii cu busuioc si parmezan, le-as folosi la o tarta cu rosii si mozarella :)
Zmeura, clar pentru a face mai des tarta preferata cu crema de vanilie si multa zmeura.
Mi-ar placea sa pot pastra capsunile cat mai mult, imi plac si nu reusesc sa le mananc niciodata la timp.
Rosiile cherry. cele mici si duuuuulci de la mama din gradina. Sa le folosesc pt a-mi inveselii salatele, a le cali un pic cu usturoi si busioc si sa le arunc peste paste, sa fac o salata caprese mereu fresh si gustoasa
Salata, castravetii, morcovii…As face stoc de salata si as pregati in fiecare seara cu piept de pui la gratar, branza, dressing…
Salata verde mi-ar placea sa tina cat mai mult :)
Spanacul si salata as dori sa isi pastreze prospetimea cat mai mult timp pentru a putea face salate proaspete tot timpul anului.
Capsunile, visinele, ciresele si perele as vrea sa le pot pastra cat mai mult timp pentru a face prajituri, dulceata, compoturi.
Toate fructele varatice ce nu se gasesc iarna decat din import, verdeturile, sucurile de fructe si legume.
De ar tine toate legumele cat mai mult
Eu una prefer capsunele, pentru ca sunt foarte perisabile si chiar as dori sa le pastrez mai mult timp, fie sa le mananc proaspete fie intr-o tarta! Multumesc frumos!
Avocado! De obicei cand il cumpar nu e copt, apoi nu cand e copt uit sau nu am timp de el! E minunat ca desert cu miere si cacao, pasta cu ceapa si feta sau taiat cubulete cu rosii, busuioc si ceapa rosie sau usturoi; si merge de minune si in salatele cu somon afumat!
Fructe de padure si rosii :)
As vrea sa sa pastreze proaspat cat mai mult timp sucul pe care il beau in diminetile lenese de duminica (citrice, sfecla rosie, mar, telina).
Iar carafa asta ma duce cu gandul la un vin fiert cu scortisoara, mmmmm :)
Rosiile. Pentru salata de rosii.
Florile de soc, pentru socată. Mereu apuc să beau prea puţină, pentru că nu mai găsesc flori.
Portocalele, pentru vodka orange :P si salata, pentru salata, d’oh
Baby spinach :D.
Spanacul si smochinele.Primul pentru salate,si smochinele pentru tarte.
ar fii bine sa pot pastra mai mult timp fructele de padure sau capsunile…imi plac la nebunie tartele…si merci pe aceasta cale, ca la tine am vazut reteta si o tot fac de cate ori am ocazia.
cat despte carafa…mi-ar placea una. cu siguranta, in sfarsit, mi-as impresiona socrul, mare pasionat de vinuri, la urmatoarea invitatie la masa
Laptele nepasteurizat pentru cel mic. Orez cu lapte. Am un frigider Liebherr si nu stiam de ce tin mai mult alimentele fara sa se strice. Acum m-am lamurit. Stii cumva de unde se poate cumpara carafa in cazul in care nu o castig? :)
Laptele proaspat de la tara, Fruit & veggie juices si limonada.
Rusei Oana.
Fructele de padure si as face o tarta delicoasa cu ele!
Mi-asi dori sa se poata pastra mezelurile, adica produse din carne procesata: carnati, cabanosi, kaizer etc pt a putea prepara o Solianka
Eu nu prea gătesc, dar când mă apucă dorul și dragul, fac dulciuri. De orice fel, așa că dacă aș putea păstra fructele pentru tarte și prăjituri proaspete și arătoase ar fi perfect. De fapt, fructele aș vrea să le țin proaspete indiferent la ce le folosesc, pentru că de obicei iau micul dejun din fructe, și m-ar scuti de ceva drumuri la piață. Once a lazy ass, always a lazy ass.
as dori sa pastrez sufletul fresh cat de mult se poate…pentru asta e nevoie de muuuuuuulte intalniri reusite cu prietenii in jurul unei ‘cratite’ pline cu bunatati preparate din produse proaspete :)
L-aş folosi pentru limonadă, ca repede îşi mai schimbă gustul !
rucola si avocado :) si fructele de padure :)
As vrea sa nu mi se mai strice salata iceberg inainte sa o folosesc pe toata in salate si sandvisuri decorate frumos. La fel si sucurile de fructe (lamaie stoarsa, portocale stoarse) pe care cateodata nu apuc sa le folosesc in limonade sau glazuri de prajituri.
Mi-ar placea sa se pastreze timp mai indelungat dulceata cruda, din orice fruct, facuta in blender din fructe si miere. As face in cantitate mai mare, dar fermenteaza cam intr-o saptamana, deci pot face doar un borcan-doua odata.
Fructele de pădure şi strugurii.
Pepene rosu pentru, evident, pepene cu vodka.
Catina,pentru sucuri de catina,rucola,pentru salata si pizza,fructele de padure,pentru tarte si mousse-uri!
patrunjelul. intotdeauna cumpar prea mult, desi nu exista “prea-mult-patrunjel-in-mancare”
Eu as vrea sa pastrez proaspete cat mai mult timp fructele si legumele. De cele mai multe ori le primim de la parinti de la tara asa ca uneori cantitatea e mai mare decat viteza noastra de a le manca. :)
Ciupercile, in special pleurotus, mi-as dori sa se mentina proaspete mai mult timp. As pregati quiche, supa crema, tocanita, i-as incerca si pe grill la cat sunt de gustosi.
Pepenii si capsunele…niciodata nu tin destul…
capsunile, zmeura, ciresele si ierburile aromatice nu tin niciodata suficient de mult!
fructele de padure pentru a le manca pur si simplu, valeriana si rucola pentru a ramane crocante si proaspete pentru a face din ele o salata cu blue cheese, rosii cherry, otet balsamic si ulei de masline :)
Zmeura si afinele pentru tarte, salata verde pentru Caesar salad si patrunjelul pentru orice, inclusiv pesto de patrunjel, pentru ca niciodata nu e prea mult intr-o mancare.
Rosiile mi-ar placea sa le pastrez mereu proaspete pt minunatele salate de vara
zmeura pentru pavlova :D
Acum am vazut aceasta postare si imi pare rau ca nu am ajuns la timp sa particip. Nu stiam ca exista astfel de dispozitive pentru bucatarie. Mi se pare remarcabila. Cred ca ajuta foarte mult in toate anotimopurile. Inghetata de casa ar fi ideala sa fie pastrata la temperatura necesara. Ador inghetata din spuma de capsuni!
Mi-ar placea ca ciupercile si mararul sa isi pastreze prospetimea o perioada mai lunga. Sunt alimentele mele preferate. Cu mararul as prepara tot felul de creme tartinabile, chiar si pe baza de ciuperci. Insa cea mai buna reteta a mea pe baza de ciuperci este orezul asiatic cu iasomie ciuperci si sos de soia.