[fake X’mas giveaway] Masina de facut paste
09 Oct 2013, Cristina Mazilu
For the carbs lover in you Fake Mos Craciun aduce o masina de facut paste. E simplu de folosit (am si eu una fix la fel), stie sa taie aluatul pentru lasagna, tagliatelle sau fettuccine si e ceva bun la casa omului.
You want it? Let me know intr-un comentariu mai jos in care-mi povestiti despre cea mai buna farfurie cu paste care vi s-a intamplat vreodata. A mea cred ca e de fiecare data cand mi se intampla sa nimeresc un AOP spot on. De asemenea, in Sicilia s-au intamplat niste chestii memorabile, iar pastele cu creveti de la Jamie Italian, in Londra, au fost perfecte.
So, what’s your story? Astept raspunsurile pana marti, la 23:59, apoi masina de paste isi va gasi un stapan ales random din cei inscrisi cu comentarii.
Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!
Update
Iata si castigatorul, pe care-l rog sa-mi trimita contactele intr-un mail. Congrats! :-)
Sunt grozazave AOP-urile, cum le zici tu. Insa pentru ca dulciurile-s temelie, mancarea fudulie nu pot sa nu ma gandesc la niste paste cu miere, nuci si scortisoara (daca mai gasesc si niste stafide si un strop de whisky sau rom sau coniac treaba-i treaba).Ceva usor, de iarna, gata in 10 minute :)
Cle mai bune paste sunt cele cu sos de rosii proaspat preparat cu busuioc si ardei iute.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cele mai bune paste ever, din afara de cele degustate direct in tara lor, Italia, au fost la soacra mea italianca – ravioli cu ricotta si fusili homemade!! Daca o castig am sa o daruiesc ei..sa imi mai faca asa paste bune la cuptor cu sos de rosii de casa si mozarella + busuioc !!!
Cea mai buna farfurie de paste mi-i s-a intamplat vara aceasta cand am ajuns in Italia. Dupa un zbor extenuant, rupta de oboseala, am coborat la restaurantul hotelului si am mancat minunatia de paste intergrale home made cu pecorino si miere…au fost de vis! Mi-a trecut oboseala, proasta dispozitie…a fost o revelatie! In acelasi concediu a descoperit si fiul meu drogul numit paste proaspete, asa ca as vrea sa-i pot oferi cat mai des! o zi frumoasa! Adela M.
Cele mai bune paste le-am mancat la un restaurant de la Lacul Rosu. Doamne… si acum cand imi amintesc de pastele alea cu somon incepe sa imi ploua in gura! Erau perfecte si au fost servite atat de frumos. Aveau si niste frunze de leustean prajite pe post de decor. Mi s-a parut atat de ciudata combinatia si totusi atat de reusita!
Am trecut la vegetarianism de ceva timp si nu am mai avut escapade cu astfel de mancaruri, insa mi s-a facut o pofta acum…! :D
Si mie cea mai buna farfurie de paste mi s-a intamplat la Jamie’s Italian in Manchester… spaghetti alla norma. Bune de lesini.
Nu pot sa ma decid daca cele mai bune au fost niste testarole al pest in Cinque Terre( aroma busuiocului m-a cucerit)sau clasicele paste bolognese incercate chiar in Bologna…mi-e greu :), mai ales ca sunt o mare amatoare de paste.
Carbonara, pentru ca imi plac carbohidratii si combnatiile gustoase si savuroase. Pastele de casa sunt minunate.
Cea mai buna farfurie cu paste care mi s-a intamplat vreodata, a facut sens, evident intr-o cantina cu specific italian de la parterul unei cladiri de sticla din Pipera. Imediat dupa ce am mancat portia de macaroane cu branza, am vazut cum incep sa se intample lucruri. Cresteri bruste de temperatura, transpiratie rece, pe scurt panica’n pantaloni.
desi unele persoane ar zice ca pastele mele sunt un deliciu, eu as zice ca cele mai bune paste pe care le-am mancat au fost niste tagliatelle cu fructe de mare, savurate la un restaurant cu 4,5 mese intr-o piata agroalimentara din Italia…asa simbioza intre scoici, creveti, ierburi, ulei de masline si tagliatelle de casa eu n-am mai facut de cand mama m-a facut…si nici de cand am inceput sa fiu pasionat de gastronomie…
Catalin Leontie
Cele mai bune paste nu au nevoie de o poveste.
Dar expresia “sunt cele mai bune paste” o regasesc de fiecare data pe buzele iubitei mele. Sunt cele mai sincere buze…
Cea mai buna farfurie de paste am patit-o in Catania,Sicilia: se facea ca erau niste foi mari de coca impaturite precum ravioli, in inima carora salasluiau fructe de mare aburinde – scoici, caracatita,parca si un pic de calamar. De jur imprejur, o ghirlamnda de scoici proaspete si legume Julienne decorau solemn farfuria.
Cele mai bune paste le-am mancat la Vraja Muntelui in Arieseni, se numeau paste munte si mare, si aveau creveti, ciuperci si un sos demential :D
paste cu fructe de mare, rosii uscate, usturoi si busuioc….gatite cu ingrediente de la mama lor din Italia
Lasagna primavera – o nebunie de arome – busuioc proaspat, rosii, tot felul de legume. Un intreg care iti gadila papilele gustative si te imbie la zambet si veselie.
Tagliatele Paradiso la restaurantul Atrium in Sibiu. :X
Cele mai bune paste pe care le-am mancat in viata mea…vara asta la un restaurant in Cluj-Napoca. Penne cu hribi si multa multa branzica la cuptor. Branzica s-a topit si s-a format o crusta minunata deasupra. Minunat!
Cele mai bune paste pe care le-am mancat in ultima perioada, au fost facute de mine si de prietenul meu. Penne cu rucola, ulei de masline, seminte de dovleac, de floarea soarelui,in, presarate cu rosii proaspete taiete felii, masline, mozzarella si rosii uscate :)
Pastele pe care n-o sa le uit niciodata s-au intamplat intr-un restaurant din Roma, unde un chelner cu multa inflacarare ne-a promis ca daca nu ne place mancarea lor, ne ofera 1000 de Euro la finalul serii. Eu am comandat o portie de linguini cu pesto si calamari, iar sotul o portie de ravioli cu funghi porcini. Pastele mele erau perfecte: gatite pana la un alt-dente fin, sosul de pesto incredibil de bogat in busuioc, calamarii aromati si fragezi. Cele cu funghi porcini au fost insa revelatia majora: atat de aromate incat chiar si la 2 ore dupa masa, si chiar dupa 2 pahare de prosecco puteam simti aroma acestor ciuperci incredibile. Avea dreptate chelnerul; nu am avut, din pacate, niciun motiv sa-l usuram de 1000 de euro :)
Budinca de paste si dovlecei cu migdale facuta la mine acasa mi-au ramas in minte pentru ca am fost obligata sa fac acea reteta ca sa nu se strice dovleceii si a rezultat ceva extraordinar de papat cum nu am mai mancat. Iar la restaurante de obicei nu comand paste :)
cele mai bune paste le-am facut chiar eu, dar le-am intins la mana, pentru ca nu am masina. si le-am facut cu dovlecei, vinete si couperci si au iesit dementiale. daca as avea masina, as face mai des, pentru ca cele cumparata nu ma atrag prea mult.
Cele mai bune paste au fost unele facute dupa ureche :) Am gasit intr-un magazinel o portie de paste negre – cele colorate cu cerneala de sepie si mi s-au lipit de mana, ca nimic altceva. Am ajuns acasa am incins o lingura de ulei de masline, am pus cateva rosii cherry sa se rumeneasca, o mana de busuioc, doua fire subtiri de ardei iute, niste usturoi verde tocat marunt, doua picaturi de cimbru si o mana de seminte de susan. La sfarsit am adaugat niste muguri de pin si am storcit tomatele ca sa isi lase aroma peste tot, tras si pastele nitel in uleiul condimentat si picant. Pe farfuria fierbinte astepta si un bot de branza de capra. Nu iti pot explica in cuvinte cat de bun a fost…
Cele mai bune paste sunt alea pe care le rumeg la 11 noaptea pe foame rusinoasa dupa cateva pahare de vin. Tre sa fie rapide, sa aiba trei ingrediente si sa nu le impart cu nimeni.
Altfel, am gustat de curand cele mai delicioase paste de casa cu rosii cherry, ricotta, ierburi bune si mult ulei de masline la Bistro de l’Arte, cel din Brasov. Hubba-hubba!
Cea mai buna buna farfurie de paste mi s-a intamplat cand am decis ca doresc sa mananc pentru prima oara creveti. Am fost convinsa de o reteta gasita pe un blog culinar, in care pe langa paste si creveti mai era vorba despre pasta de ardei iute, putin usturoi si sos de rosii. Patrunjelul a fost de la mine. Delicios! :)
Cele mai bune paste mancate vreodata sunt cele pe care le-am gasit fara sa le caut. Mai rau este ca nici nu as putea sa le gasesc din nou pentru ca nu am retinut numele localitatii sau al restaurantului.
Intalnirea cu perfectiunea s-a intamplat anul trecut intr-un orasel pe drumul dintre Milano si Roma. Am iesit de pe autostrada pentru ca ne era foame (iar benzinariile nu sunt o optiune nici intr-un scenariu apocaliptic), am nimerit intr-un orasel tipic din cizma si am intrat in primul restaurant.
Uitandu-ma la meniu, am intrebat daca aveau ceva vegetarian (moment in care chelnerul a inceput sa rada explicand ca propietarul are si o macelarie asa ca nu crede in doua lucruri: “vegetarieni adevarati si ca Silvio Berlusconi o inseala pe sotie cu minore”).
M-am “resemnat” cu o portie de fettuccine al olio i peperoncini.
“Resemnarea” s-a tranformat in “minune” cand a venit farfuria: simple, dar divine.
Am intrebat repede cum de se poate ca acele paste sa fie atat de bune si asa am aflat si vazut secretul: am mers impreuna cu chelnerul (nepotul propietarului) in bucatarie unde o batranica (mama propietarului) ropotea la oale si tigai. Nu vorbesc italiana iar doamna nu vorbea engleza, dar ne-am inteles perfect, am aflat ca ouale sunt de la gainile vecinilor, ca faina e luata de la cateva case mai sus, uleiul vine de la rude din sudul tarii si peperoncini sunt luati din gradina. Dar adevarata minune se intampla cand pastele, trase printr-o masina antica se usuca in curtea din spate, la soare timp de o zi inainte de a ajunge in farfurii.
Parca as lua din nou toate oraselele intre Milano si Roma pentru inca o portie.
Intr-o terasa din Trastevere am* mancat cele mai bune paste (facute in casa). Atat de bune incat ne-au stat pe creieri si am revenit dupa zile sa cautam respectiva terasa si sa mai luam niste portii.
* adica trei persoane
Mihai
Cele mai bune paste pe care le-am mancat pana acum sunt cu sos de rosii picant, busuioc si ciuperci. Daca pastele ar fi homemade cu siguranta ar fi si mai bune.
Mai draga, eu nu am mancat pana acum “cea mai buna portie de paste”. Nu imi amintesc de nimic memorabil. Insa jur cu mana pe suflet ca visez s-o fac chiar eu, caci, you know, if you want something done right, do it yourself. Asadar, mi-ar sta epic trantind niste tagliagltele affresco, gratinate la cuptor, cu broccoli.
Of, cat imi doresc o masina din aia si, desi consum paste de multi ani, n-am nicio poveste interesanta de spus :-((( Trebuie s-o pun pe sora mea sa povesteasca, ea a descoperit pastele cu dovlecel si prosciutto si s-a indragostit de ele :-)
Cele mai bune paste pe care le-am mancat au fost facute de iubitul meu. Pastele nu erau home made, nici nu mai tin minte ce sortiment dar imi amintesc perfect ca au fost facute cu hribi proaspeti, branza Horezu, ulei de masline si..cam atat. Aproape pe tot parcursul mesei am stat cu ochii inchisi, mestecand foarte incet, dorinde-mi sa nu se termine niciodata portia. Daca ati avea si concursul “cine gateste cele mai bune paste”, cu siguranta el va fi castigatorul :D
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Paste cu ardei copti, gouda si ulei de trufe. Mi le amintesc cu o pofta de mi se umfla toate celea.
Cele mai bune paste au fost, ca în Biblie, trei (ture).
Una dintre ele, paste cu fructe de mare şi verdeţuri, improvizate într-o bună zi.
A doua tură, paste cu un sos făcut de casă, din roşii, busuioc, ulei de măsline.
Şi a treia tură, penne rigate făcute cu sos de vinete şi roşii, reţetă adusă de maică-mea din Italia.
Cele mai bune paste le-am mancat in Sicilia, cu anchois si pesmet. Simplu. Delicioase. Nu ma mai opream mancand! Vreau in Sicilia din nou!
Sa aleg o singura farfurie? E prea dificil! Am mancat de multe ori paste bune, multe dintre ele pregatite chiar de mine(deh, nu-s modesta de data aceasta).
Dar fie, cele mai bune paste au fost cele care m-au convins ca din acel moment le voi gati f des. Le-am savurat la sora mea, au fost niste spaghetti cu ton delicioase. Habar n-aveam eu de paste la acea vreme, eram proaspat intrata la facultate, fara prea multa experienta in domeniul culinar. De atunci lucrurile s-au mai schimbat, nu cu mult, dar am meritul de a fi convins sa le iubeasca un mofturos care nu se atingea de paste. O combinatie mai ciudata i-a pus capac: tagliatelle cu mazare si bacon.
Nu e corect, pastele cele mai delicioase au fost la Jamie Italian, de data asta in Aberdeen, saptamana trecuta, de ziua mea :) specials cu peste! Yummy …..
Cele mai bune paste pe care le-am mancat au fost cele in care, pe langa tot felul de sortimente de branza, am adaugat brocolli. Pacat ca nu fac foarte des paste, insa cu siguranta o astfel de masinarie de facut paste as folosi-o din plin
:D
Cea mai buna farfurie cu paste a fost una cu tagliatele si hribi(manatarci) cu sos de smantana. Au fost aromate, fierbinti si gustoase…pastele la care ma gandesc mereu si pentru care astept fiecare sezon sa pot comanda acea delicatesa…mnam
Le-am mancat acum vreo 10 ani si au fost preparate de Paolo , un italian foarte , foarte priceput.
A fost un Ragu Emiliano , pregatit foarte atent si cu niste paste minunate care au imbracat sosul fin si delicat.Parca ieri a fost!Minunat.
Reteta : unica , cum o spune Paolo.
Ulei si unt in care a sotat ceapa cuburi , usturoi tocat fin , telina ( verde – apio )si morcov. Atent fara sa le arda ( 15′)
Porc tocat fin, vita tocata , sare ,piper, gatite incet, incet pana s-au caramelizat (45′)
Peste ingrediente , a adaugat 1 lingura buna de pasta de rosii ce s-a gatit impreuna cu carnea.
Lapte si vin ( Marsala ) peste tot si iar le-a gatit incet pana sosul
a fost bine legat si redus .
Doar farfalle cu dovlecei, creveți decorticați și sos de smântână cu nucșoară. :P
salut, cele mai bune paste le-am mancat in Italia, langa Bologna, la o pensiune agroturistica si anume tagliatelli cu un sos demential, nu stiu exact ce mai era prin ele dar avea rosii, carne de curcan, ierburi aromate si poate ceva frisca,pt ca era un sos tare cremos si delicios.
si cel mai important era ca pastele erau facute chiar de mainile doamnelor de la bucatarie sub ochii mei cu o masina de paste..din acea clipa visez la o masina de paste :)
Cea mai buna farfurie cu paste care mi s-a intamplat vreodata defapt mi s-a intamplat de mai multe ori :) se numeste Cheesy Vegetable Pasta si contine legume coapte la gratar, sos de rosii, fulgi de ardei si mozzarella. Le consumam deseori intr-un resturant chochet dintr-un oras suedez unde am locuit pentru ceva timp. Delicioase!
In zilele cand esti cu prietenii buni acasa in vizita, cand povestesti ultimile noutati, razi si plangi, e harmalaie mare in casa si multe pareri despre sosul de paste; atunci pastele sunt perfecte.
Intr-o seara geroasa, in urma cu multi ani, impreuna cu 4 prietene infometate si vesele, am mancat cele mai bune paste. Sosul de rosii pregatit din timp de mama s-a legat la fix si a intregit gustul grozav de paste si cascaval de tara. Insotite cu multe pahare de vin, barfe si intamplari, tin inca minte seara geroasa cand pastele au fost cea mai delicioase!
Nu stiu daca au fost cele mai bune paste mancate vreodata, dar cu siguranta au fost surprinzatoare…in prima seara petrecuta in Florenta am dat peste Mario (in zilele libere ca chef la acel restaurant presta ca si chelner) ne-a recomandat pastele cu creveti si sos de curry…o combinatie naucioare.Am revenit si a doua si a treia zi….
hm, am mancat niste paste memorabile pe platoul masterchef cand cei trei bucatari (adica chefi) s-au distrat putin cu ingredientele din camara. Catalin Scarlatescu o pregatit ceva cu cu vinete, trei tipuri de ciuperci si smantana, si eu cel putin am ramas cu o amintire misto.
Cele mai bune paste au fost facute din greseala, cu o reteta cu ce mai aveam prin frigider, pe care tot incerc sa o refac dar numai nu-mi mai iese..
Aveam 16 ani când m-am dus prima dată în vizită la mătuşa mea din Padova care ne aştepta cu masa întinsă. Atunci am gustat prima data spaghetti cu scoici. A fost cea mai buna porţie de paste. Deşi au trecut 6 ani le consum de fiecare dată cu plăcere. Iar când am ocazia o rog pe mătuşa mea să mi le prepare. Acela a fost şi momentul în care m-am apucat de gătit.
Hmm.. cele mai bune paste de pana acum le.am mancat la Balcony in Zakynthos. Carbonara… divine !!! :)
Cele mai bune (si deloc low-fat) paste le-am mancat in Italia, facute de maica-mea. Dau din secretele ei: tagliatele facute in casa cu somon afumat, gorgonzola si smantana. Sunt obositor de pregatit dar bune de savurat cu toata familia.
Cele mai bune paste is cele facute de prietenul meu, pentru ca stie ca imi plac si are grija sa ajunga si la mine atunci cand le prepara. In alta ordine de idei, au trecut 4 zile de la ultimul experiment, sper ca ma va surprinde din nou cat mai curand :D
Cele mai bune paste (cu sos pesto) le-am mancat in Italia, in Monterosso, zona originara a pesto-ului.
Daca ati vazut vreodata un toddler care incearca sa infulece un pumn de spaghetti bolognese facute de mama lui, atunci stiti what’s a glorious heaven’s pit <3
Tajarin al ragù şi agnolotti al ragù. Evident vorbesc de paste proaspete de casă făcute cu simţ de răspundere (din cele galbene-galbene din faină şi gălbenuşuri de ouă)cu sos de carne – două feluri specifice piemonteze care trebuie aprofundate şi re-gustate. Locul desrfâului culinar cu 12 feluri de mâncare la Osteria da Gemma aproape de Serralunga D’Alba, Italia. Grozav de bune.
Paste cu ton, cascaval, rosii cherry si sos pesto, la cuptor…
Dintre miile de paste din sute de locuri si restaurante si de acasa, cele mai bune au fost de departe ravioli ricotta e spinaci la un restaurant prietenos, aglomerat si cunoscut din Bucuresti – cind eram insarcinata in vreo 7 luni :p
cel mai probabil gustul acela nu o sa-l mai intilnesc.. pina data viitoare :))
am mancat de cateva ori cele mai bune paste si de fiecare data a fost vorba de paste facute in casa. E un restaurant italian in centrul vechi unde fac pastele in house si am mancat la ei cele mai bune AOP. Daca as avea this precious-pasta-making-device acasa, as manca for ever and ever AOP garnisite cu pomodori secchi & tone de patrunjel
Gnocchi, toamna lui 2011, Italia, mai precis: Torino in miezul pranzului!
Una bucata bucatar italian si la propriu si la figurat, chelner-ul simpatic, 2 sefi obositi (ai mei desigur, eu si mai ales portia care mi-a distrus mintile definitiv si iremediabil:GNOCCCCCCHIII cu sos din tomate proaspete si alte chestii care oricum nu mai aveau nici o importanta!!! Simturile mle era sub o anestezie puternica care m-a lovit drept in moalele gandirii mele despre pastele italiene: “Paste! Mare invarteala, avem si noi paste, da si noi stim sa facem paste…ohohoho si ce paste”
Dupa ce am gustat cu toata pofta din lume acea maiestrie de gnocchi, am fost ferm convinsa ca as putea foarte bine sa imi bag undeva toate ideile mele preconcepute si categoric stupide despre pastele din Italia, Torino din toamna 2011. De atunci n-am mai auzit,vazut, gustat asemenea paste in frumoasa noastra tarisoara, care de altfel este minunata!
Cam asta este intalnirea mea adultera cu Gnocchi din Torino,singura de altfel din viata mea, dar ce sa zic…daca mi se iveste ocazia sa o comit iarasi, adulter vorbind, cu baiatul asta: Gnocchi…nu stiu ce sa zic… imi fac cruce cu mana stanga si pacatuiesc cu pasiune.
Cele mai bune paste le face mama. Rosii proaspete, bacon taiat cubulete, condimente si ulei de masline. Oh, si muuult cascaval ras pe deasupra. That’s it.
Cele mai bune paste le mancam in copilarie la matusica mea, care facea niste ravioli de casa umpluti cu dulceata de caise sau de prune, apoi ii tragea la tigaie cu niste peste cu unt si zahar cu scortisoara ! Mi-e dor si acum de gustul acela !
Cele mai bune paste ever au fost niste ravioli umpluti cu carne de creveti si pregatiti intr-un sos de rosii cu usturoi si busuioc. Simplu with a twist si delicios.
Cele mai faine paste se intamplau in copilarie. Se luau niste spaghete, se fierbeau si se punea peste ele miere si nuci. Childhood bliss!
Cele mai bune paste le-am mancat in casa unei familii de italieni. Nonna Adele este o mare iubitoare de mancare picanta, deci nu s-a zgarcit cu uleiul cu peperroncini cand ne-a facut spaghete cu ton si rosii.
Zilele petrecute in caminul lor imi vor ramane o amintire foarte draga. :)
Nu imi placeau pastele. Ajung in Italia si in prima zi mananc niste tortellini. nu ma conving. apoi am mancat alte paste cu scoici si in afara de moluste, nimic interesant. spre finalul celor trei saptamani petrecute in Cizma am ocazia sa gust ceva senzational: paste, ulei de masline, usturoi si patrunjel plus o feliuta stravezie de trufa. Evrika! Dragoste la prima degustare si o sa traim fericiti pana la adanci batraneti
Nu imi placeau pastele. Ajung in Italia si in prima zi mananc niste tortellini. nu ma conving. apoi am mancat alte paste cu scoici si in afara de moluste, nimic interesant. spre finalul celor trei saptamani petrecute in Cizma am ocazia sa gust ceva senzational: paste, ulei de masline, usturoi si patrunjel plus o feliuta stravezie de trufa. Evrika! Dragoste la prima degustare si o sa traim fericiti pana la adanci batraneti
Super rapid: paste cu usturoi, unt, pasta de trufe si parmezan ras deasupra. Varianta dulce: budinca de paste la cuptor a mamei cu branza, stafide, multe oua si vanilie. Real comfort food :)
nu am avut ocazia sa incerc paste de la “mama “lor din italia, dar mi-au placut mult pastele facute in casa, cu un sos simplu de rosii si branza.
le prefer, de asemenea, pe cele cu masline si sos de rosii (pe care le-am descoperit recent).
:)
am in gand sa cumpar o masina de facut paste, si daca e sa nu fie cu noroc, sper sa achizitionez una cat de curand.
Cele mai delicioase paste pe care le-am mancat vreodata pot fi incercate la Chocolat, in Bucuresti. Spaghete cu creveti uriasi si coriandru, scaldate in sos de lamaie. Niciun alt fel de mancare cu paste gustat in strainatate sau preparat acasa nu mi-a lasat o impresie atat de vie precum aceste spaghete cu fructe de mare de la Chocolat.
MihaelaS
pentru mine cele mai bune paste sunt penele cu pui, ciuperci si sos alb, gratinate cu mozarela!
Parpadelle con funghi porcini intr o bodega in napoli. Oooooh
Pastele mele preferate sunt cele cu creveti si sos de rosii.
Daniela R.
cele mai bune paste le-am mancat gatite de sora mea, paste cu legume.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Paste memorabile – ravioli umplute cu ricotta si sos de rosii. Delicios!!
Mihaela
Am o mătușă care face cele mai bune paste. Se poate să nu fi mâncat eu paste în prea multe locuri, ceea ce e adevărat, pentru că nu am obiceiul să comand paste când merg în locuri noi, ci aleg ce mi se pare mie mai fistichiu, dar ea le face absolut minunate. Mama ei locuiește în Italia și îi dă mereu idei de combinații și îi și trimite în tot felul de forme și mărimi. Demențiale.
AOP-ul e baza, au mai fost la un moment dat niste ravioli cu somon si dorada care au facut senzatie dar cele pe care nu o sa le uit niciodata s-au intamplat la Roma, la un resturant unde am mers la indrumarea unui tip care a trait toata viata in Roma. A comandat el si nu am stiut pana a venit mancarea ce urma sa mananc decat ca ce avea in ea facea clac-clac. Erau spaghete cu scoici, usturoi, vin alb si patrunjel si desi au trecut 11 ani inca le mai simt gustul.
Anul acesta am fost la un mini curs la Societe Gourmet si am facut impreuna cu bucatarul si alti oameni pasionati: ravioli cerneala de sepie umplute cu homar in sos de crustacee…dovada :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151458915082254&set=a.10151694616732254.1073741827.565162253&type=3&theater
Au fost absolut fabuloase si faptul ca totul a fost preparat de la 0 a fost o imcantare. In prezent chiar caut o masina de paste si grano duro, din pacate nu prea gasesc grano duro, dar nu ma las :d. Mihaela Nicola
Mi-au iesit foarte bune niste paste negre hand-made primite din Italia, asociate cu crevete, usturoi bineinteles, si rosii cherry… e foarte posibil sa fi luat ideea de la Chez Mazilique! Plus coriandru proaspat deasupra.
PS. Fiul meu le mananca adesea goale, spunand ca vrea sa le simta gustul.
Mi-au iesit foarte bune niste paste negre hand-made primite din Italia, asociate cu crevete, usturoi bineinteles, si rosii cherry… e foarte posibil sa fi luat ideea de la Chez Mazilique! Plus coriandru proaspat deasupra.
PS. Fiul meu le mananca adesea goale, spunand ca vrea sa le simta gustul.
Cele mai bune paste au fost mancate in Grecia. O combinatie de iepure aromat cu sos de lamaie,usturoi, rozmarin si vin alaturi de spaghete. O minunatie!
Cele mai bune si inedite paste au fost cele incercate in Japonia,mentaiko pasta,facute cu oua de cod. Varianta spicy e bestiala si se face mai ales in zona Fukuoka.
Cea mai grozava farfurie de paste am mancat-o adineauri, dupa ce am ajuns acasa flamanda si tarziu. Au fost facute de sotul meu cu paste facute de mama, sos de rosii, mozarella si carnati. Nimic fancy, dar perfecte dupa o zi istovitoare la munca.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cele mai bune paste cred ca au fost cele facute de mine. Zucchini proaspeti, vinete, masline si sos de rosii toate imprietenite initial in tigaie si apoi incalzite-n cuptor cateva minute, nu inainte de a presara niscaiva parmezan. Un deliciu!
Pentru că și eu sunt fană AOP, dar uneori lovește un craving după ceva un pic mai salty și cu un zvâc mai puttanesc-așa, mă declar foarte încântată de versiunea regală a celebrelor paste (chiar așa se cheamă, Aglio e olio del Re). Care vine cam așa: în uleiul în care se rumenesc usturoiul și ardeiul iute se adaugă și vreo 2-3 fâșiuțe de anșoa de la borcan (per each serving you plan to make). La fel de lazy ca un AOP clasic but with a little extra :)
Have fun cu sugestiile.
Miriam.
Vapiano, Zurich- cele mai bune paste! Home made and fresh pasta cu rata crocanta si sos de curry, absolut delicios.
am mancat niste bolognese delicioase la Trattoria Don Mimo din Piazza Cavour din Catania. ceva ce nu poate fi egalat in alte tari…
Se iau niste spaghete, se fierb si se pun peste ele miere si nuci. Incununam totul cu toping de ciocolata!
Cele mai bune paste facute de mine si sotul meu au fost o portie generoasa de paste carbonara! Au iesit incredibil d ebune!
Cele mai bune paste pe care le-am mancat vreodata au fost facute de mine si au fost gnocchi cu pasta de rosii, branza, cascaval si mozzarella la cuptor.
Eu am mancat o salata grozava de paste la Good Food picnic party. Era parca cu ton, rosii uscate, capere, masline si patrunjel. Super simplu si yummy.
Cele mai bune paste EVER au fost in Sicilia, in Siracusa. Nu le-as putea reproduce reteta, dar erau simple, cu un ulei de masline nefiltrat, verde-verde si dens si cu fistic tocat grosier. Superbe!
Din pacate, inca nu am ajuns in Italia, dar ridic si eu o mana pentru pastele cu creveti de la Jamie Italian. Totusi, cele mai bune sunt pastele cu spanac, bacon si usturoi facute de mama.
Cele mai bune paste care mi s-au intamplat vreodata sunt cele care mi-au iesit din pofta de a combina baconul cu orice si in scurt timp au devenit specialitatea casei. Sunt cu bacon, rosii proaspete usor trase in tigaie si parmezan. Un deliciu :)
deja fac de cativa ani tagliatelle verzi cu somon si sos alb de vin, cu capere si menta si inca sunt innebunit dupa ele!
Anul trecut in Sicilia am mancat cele mai bune paste din viata mea, timp de 9 zile am tot experimentat…si AOP, si cu sos de rosii, etc etc.Imi doresc sa am masina sa pot face paste homemade.
Niste paste memorabile am mancat in Cipru, pe cand lucram la un hotel de-acolo…cu masline, sos de rosii si ansoa. Simple de altfel, dar gatite perfect, iar ingredientele proaspete si culese..din gradina :)
Monica Iusan
Paste facute in casa cu gorgonzola si gouda, doua dintre branzeturile mele preferate. Le-am savurat impreuna cu sora mea si au fost foarte bune! :)
Mie imi plac pastele alla Siracusana
facute de mine si pe care le-am descoperit din povestile tale si ale Elenei despre Sicilia.
cele mai bune paste din viata mea le-am mancat anul trecut in martie, la Salzburg pe Getreidegasse : spaghete cu spanac si sos de gorgonzola. de atunci am mai incercat acest tip de paste si la alte restaurante si pizzerii, inclusiv in Italia, la mama lor, dar nu am reusit sa mai gasesc o portie care sa se ridice la nivelul celei mentionate mai sus <3
Culmea e ca nu mai mananc paste de cand cu regimul, insa tot m-as bucura sa fac cand si cand.. home made.
M-am tot gandit zilele astea la nucile pe care le am in Gradina de la Corbi, nuci cu care garnisea bunica-mea cele mai faine paste home made (pe care le urmaream linistita cum se usuca pe facalet). In rest, cred ca mai punea zahar, si cam atat.
Tin minte ca pastele erau alunecoase, iar sprinkel-ul abraziv si innecacios. Adoram sa sparg bucatelele minuscule de zahar intre dinti inainte sa se topeasca.
Ce pofta mi-am facut :)))
Seara frumoasa!
In Italia cand am lucrat cu copiii strazii, era in casa lor o bucatareasa care facea paste farfale cu sos alb, din unt, smantana, ulei de masline, busuioc si ustoroi tras in tigaie..o combinatie unica:)
Paste cu nuca si pesmet, ca si in copilarie. Also, “taitei in lapte”, cu miere si scortisoara :)
cele mai bune paste?cred ca in insula Gozo la o taverna…ravioli de casa, cu branza de Gozo si sos de rosii, yummy rau:)
cele mai bune paste…sunt macaroanele cu branza facute de mama in copilarie. astea-s singurele paste cu care am crescut. apoi cele mai bune paste sunt croatele carbonara, ca acolo m-am indragostit de sosul alb-galbui cu sunca prajita. apoi cele mai bune au devenit aop-urile, cand servim ceva pe fuga acasa. fost suficienta o vizita la sora-mea la paris si un picnic la versailles unde ne-a servit ea cu paste reci+ilei masl+ceapa rosie+ rosii cubulete. magnific. de atunci asta e reteta pentru orice picnic. de cand a aparaut copilul sash in viata noastra cele mai bune paste sunt pastele cu rosii si usturoi, preferatele lui.si povestea continua…
teodora blidariu
Pastele mele preferate sunt tagliatellele cu ciuperci si sos alb cu gorgonzola & parmezan. Cu toate astea, cea mai buna portie de paste mi-a gatit-o my better half si includea dovlecei, rosii si muuuult busuioc. Simplu si bun.
Cele mai bune paste se intampla sa fi fost tot home madepeste care am pus muuuult busuioc si usturoi.
Am mancat felurite paste, salate de paste, creatii din paste – toate memorabile. Insa pentru ca amintirile din copilarie ni se par intotdeauna cele mai frumoase, iar mancarea simpla ofera cele mai bune izvoare de inspiratie, voi povesti despre pastele facute de bunicile mele. Am o bunica din sudul tarii, care m-a facut sa descopar cea mai buna budinca de macaroane ever, cu vanilie si melci subtiri din coaja de portocala. Si mai am o bunica din nord-vestul Transilvaniei, care face capellini, tagiatelle, quadretti, etc. adica taitei, taitei lati [pe care ii si taie cateodata in patratele, romburi, …]. Ei bine, peste aceste tagliatelle bunica pune varza dulce calita usor si condimentata daca e vara, sau nuca si zahar iarna.
Mihaela Zara
am avut intalnire cu cele mai bune paste in florenta.Ele erau acompaniate de creveti si sos de curry, eu de un pahar de rose si 2 prietene …intalnirea a ramas de neuitat!
Am avut ocazia sa ajung in Australia iar acolo am avut geniala intalnire cu paste (dupa un waiting list de peste 1 ora) la Jamie’s Italian in Sydney : Sicilian Tuna Fusili !
Singurele care ar rivaliza pastele lui Jamie ar fi Pici al nero di sepia din Montepulciano…
Spaghete a la italiana mi se pare ca se numeau (da, stiu, fooooarte original :))), si erau cu rosii coapte, sunculita afumata, vin alb, putin chili si parmezan ras pe deasupra…ce sa mai, to die for!
Grilled Chicken with Fettuccine Alfredo, nu am intalnit la noi, am mancat la Olive Garden in State, nimic nu poate egala gustul pastelor astea. Aroma de pui pe grill, combinata cu sos alb cu iz de usturoi este pur si simplu fantastica.
Grilled Chicken with Fettuccine Alfredo, nu am intalnit la noi, am mancat la Olive Garden in State, nimic nu poate egala gustul pastelor astea. Aroma de pui pe grill, combinata cu sos alb cu iz de usturoi este pur si simplu fantastica.
Paste facute in casa cu rosii cherry, dovlecei si vongole la Cantina Verde din Bucuresti. O intalnire delicata si delicioasa a pamantului cu marea.
I’m keeping it simple:cele mai bune paste s-au intamplat in bucataria mea,cind am scapat too much homemade pesto din nuci,busuioc si ulei de nuca peste niste tagliatelle.bliss,I tell you!
m-a gasit pe mine dorinta de sa invata sa gatesc, si uitandu-ma la nigella lawson cum gateste am incercat si eu. prima data nu mi-au iesit chiar asa bune dar am perseverat si am invatat sa fac niste raviolli cu ricotta si spanac homemade de invidiat.
Surprinzator pentru mine si papilele meel gustative, a fost o portie gatita de prietenul meu care nu are experienta in bucatarie. Paste cu sos pesto
Pastele mele preferate sunt Carbonara. Niciodata nu imi stau in gat si de fiecare le mananc cu o pofta nebuna.
Mă dau în vânt după pastele, mă rog, tagliatele cu somon şi puţină smântână. Le-am mâncat la Cluj, pe terasa unui restaurant primitor şi salivez numai când îmi aduc aminte.
Ramona Beldiman
Macaroane cu branza. Cele mai bune paste ever!
Cele mai bune paste care mi s-au intamplat vreodat’… ah, in Shanghai, intr-un restaurant de soi, o portie de paste Bolognese pe care nu le-oi uita cat oi trai. Nici pe ele, nici dupa-amiaza aceea, nici povestile ei.
cele mai bune paste care mi s-au intamplat vreodata au fost in Italia, si aveau creveti si sos alb :D
Cele mai pune paste ever au fost in Venetia – cu somon afumat, smantana, rodii si usturoi :)
Pastele mele preferate sunt lasagna cu spanac. Super bun. Lia
Pastele carbonara de la restaurantul Haute Pepper dinspre Piata Unirii catre Piata Constitutiei.
Rusei Oana
Ce bune au fost tagliatelle-le la care m-am chinuit (pentru ca m-am masina de facut paste ;P) cu sos de rosii si parmezan si busuioc si oregano. Buni au mai fost si gnocchi facuti tot de mine… yum yum.
Cele mai bune paste le-am mancat intr-o bomba de restaurant in Viena: fusili cu curry. Bun bun de tot. Cea mai frumoasa amintire din Viena :)
Nu sunt mare fan paste dar cele mai bune sunt cele facute de fiica mea: paste cu pui si sos de branza. Daca am sa castig, ii voi face cadou masina de facut paste pentru ca ea este indragostita de pastele de casa.
Cele mai extramegabune paste le-am mancat in Sardinia. Tagliatelle cu fucte de mare si sos de rosii. O nebunie…
Pastele cu pesto de casa si parmezan sunt preferatele mele. Simplu si bun. Bun de tot :)