[fake X’mas giveaway] Grand Marnier

06 May 2014, Cristina Mazilu

Gata, acum ca am terminat cu vacantele de Paste, de 1 mai si care au mai fost, revenim la programul normal. Adica cu giveaway-uri :-)

Saptamana asta, Fake Mos Craciun a adus o sticla de Grand Marnier. Pe care, desigur, o puteti folosi ca atare, in cocktailuri, dar si in sucul de portocale de duminica dimineata sau prin bucatarie, la diverse retete. Pentru ca ce-ar fi Crêpe Suzette fara Grand Marnier? N-ar fi, I tell you.

Asa ca, daca vreti sa castigati sticla, lasati-mi un comantariu in care imi spuneti in ce reteta ati folosi Grand Marnier. Incep eu – intr-un soufflé extra delicat; intr-o reteta pe care am invatat-o la ski, in Austria (povestesc maine despre ea), dar si intr-o marinada pentru creveti.

Astept raspunsurile pana luni, 12 mai, la ora 23:59. Castigatorul va fi ales random si anuntat marti – cunoasteti deja modelul :-) Pana atunci, va las cu reteta de Crêpe Suzette pregatita de mesteru’ Gordon Ramsay.


Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie 2013, pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!

Update

Castigatorul e cel de mai jos. Astept un mail cu datele de contact :-)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (65)
  1. andreea marinescu says:

    l-as folosi in crema de vanilie, pentru extra gust ;-)

  2. Otilia Pascovici says:

    L-as folosi intr-un ganache de ciocolata si mai apoi in cafeaua unei dimineti de week-end

  3. delia mazilu says:

    Chocolate Orange Torte – yum!

  4. Stiu o reteta de pui la cuptor cu Grand Marnier. E un vis! :D Dar l-as putea folosi si la French Toast, in weekend.. Yum, yum.

  5. AdMircea says:

    Mi-ar folosi la marinada pentru stafide si tot felul de fructe uscate de pus in cus-cus.

  6. Laura says:

    Cred ca ar merge foarte bine la flambat niste prepelite, dar si la o crema caramel)

  7. Anonymous says:

    dupa ce ne-ai aratat reteta chef-ului? exact pe asta asi face-o!
    adelaide

  8. Steliana says:

    creme brulee

  9. Anonymous says:

    as face-o ! imi cer scuze!
    adelaide

  10. Intr-un cheesecake cu zmeura sau portocale :x

  11. Anonymous says:

    Buna,
    cel mai bun Cosmopolitan ar fi cu putin Grand Marnier. Deci….as face cinste prietenelor cu un Cosmo with a twist :)
    Anna

  12. Diana Zagrean says:

    As folosi Grand Marnier pentru o reteta delicioasa si decadenta de tort de ciocolata cu glazura lucioasa. Ca sa nu va fie pofta, reteta am luat-o de aici: http://leitesculinaria.com/2978/recipes-grand-marnier-chocolate-cake.html

    Mi-a iesit de vreo doua ori nemaipomenit, dar l-am facut mereu fara lichior sau cu substitut.

  13. Anonymous says:

    La un brownie cu protocale confiate.

    Anca I

  14. Catalina says:

    Cred că ar merge de minune într-un sorbet de soc și lămâie. Decât atât, zic.

  15. Alex B says:

    Atat o sa spun. Placinta de dovleac cu portocale si crema cu Grand Marnier.

  16. Diva says:

    Eu sunt mare fan al retetei tale de banana bread, iar in iarna am improvizat cu niste merisoare confiate…cred ca ar merge la fix Grand Marnier cu merisoarele :)

  17. lore says:

    intr-un brownie cu ciocolata neagra. miamiam :)

  18. cori muntean says:

    L-as folosi la niste trufe cu ciocolata neagra si bucatele caramelizate de coaja de portocala.

  19. Ina says:

    As face cupcakes de ciocolata neagra si le-as decora cu crema cu Grand Marnier…..mmmm..cred ca r fi excelent

  20. Ana M says:

    Cred ca merge bine cu ciocolata si l-as folosi la un tort Joffre.

  21. Clatite cu ciocolata neagra si alune de padure taiate marunt apoi flambate cu GM (in fata noastra). Am avut la o creperie langa statia Dupleix si n-am mai putut scoate din minte de atunci :-)

  22. doar cercei says:

    probabil in siropul unor amandine fresh si pline de cacao

  23. Olguta says:

    Mousse de ciocolata, evident! :D

  24. Ioana says:

    Intr-un mousse de ciocolata si intr-un cocktail cu suc de rodie.

  25. Briose cu portocale, curmale, faina integrala, scortisoara…

  26. Mircea Banu says:

    MBGM, clar MBGM. Mamaliga, branza, Grand Marnier

  27. Raluca B says:

    panna cotta.scuze, Raluca B

  28. Mihaela M says:

    the best cosmo :) with Grand Marnier

  29. roxana says:

    as “stinge” un muschiulet de porc bine rumenit cu putin sos de portocale si as adauga pe ici pe colo cateva agrise coapte …

  30. Amalia G says:

    L-as folosi la un orez cu portocale…sau, vorba ta, la sucul de duminica dimineata suna cel mai bine.

  31. Madeleine says:

    As folosi Grand Marnier la un sufleu de cartofi dulci. Cred c-ar fi delicios!

  32. sorinmiron says:

    L-as folosi intr-o reteta de marmelada de merisoare si portocale.

  33. Rețeta următoare: se ia un pahar, se umple cu Grand Marnier, se dă pe gât. Se repetă.

  34. Tort de ciocolata cu Grand Marnier si ganache

  35. rozinchina says:

    mousse de ciocolata alcoolizat

  36. andreea adam says:

    L-as folosi in cafeauna unei dimineti mai zbuciumate, dar si intr-un cheesecake.. :)

  37. Anonymous says:

    Sigur ar merge la o negresa cu nuci si ciocolata rasa pe deasupra :)

  38. Camelia says:

    Ar merge perfect intr-un Crème brûlée cu ciocolata alba si portocale,…

  39. LaviB says:

    O voi folosi pentru a pregati “clatita ta preferata” Kaiserschmarrn. Pare de-a dreptul delicioasa. De abia astept sa o incerc.

  40. Pamela Ignat says:

    Voi folosi Grand Marnier la prajitura de ciocolata neagra cu sfecla rosie si ghimbir. Fiind un cognac cu aroma de portocale, cred ca un paharel adaugat in compozitie ar merge de minune.

  41. Pentru o salata de fructe

  42. rox206 says:

    Eu l-as folosi intr-un pahar cu cateva cuburi de gheata! Neaparat pe terasa!

  43. theo says:

    reteta e simpla: nisip, mare si un Mango Jalapeño Margaritas cu Grand Marnier included, of course.

    2 ozs grand marnier
    11/2 ozs tequila (jalapeño)
    2 ozs lime juice
    21/2 ozs sirop de mango
    1/2 mango bucatele
    2 bucati de jalapeno
    sare
    lime

  44. clasicele crepe suzette si in trufele cu ciocolata :)

  45. Alexi says:

    Nu am avut inca ocazia sa’l folosesc, dar, daca as putea, l-as pune (cu masura) intr-o tarta cu nuci pecan, pentru a-i intensifica aromele, sau intr-un mousse de ciocolata – yammy :)

  46. Luciana says:

    Aș încerca, nu garantez că ar și ieși, duck a l’orange. Nu știu unde am citit eu de ea și de ce nu prefer să îi zic canard a l’orange dacă tot o ardem franțuzește, dar neapărat aș face-o.
    Wish me luck!

  47. Lorena says:

    Clar la un mousse de ciocolata

  48. Diana says:

    As folosi Grand Marnier la un mousse de ciocolata….hmmm…delicios!!!

  49. Alexei says:

    Buna!

    daca tot ai spus de marinata pentru creveti, eu as folosi Grand Marnier pentru un sos pentru creveti:
    Grand Marnier + sos de portocale scazut pe foc + coaja rasa de portocala + putina maioneza
    Enjoy!

  50. Anonymous says:

    Clar l-as folosi intr-o reteta de trufe. sunt sigura ca ar iesi ceva demential.

    Andreea Manole

  51. Anonymous says:

    As face reteta Aidei Parascan pe care am citit-o de curand intr-o revista: spumă de portocale şi Grand Marnier
    Alexandra V

  52. Anonymous says:

    O parte (importanta) intr-un pahar scos de la congelator si un film bun. Celelalte parti la o portie de creveti, o portie de pulpa de rata si la un coquelet (impartite partile astea pe mai multe zile)

    Mihai

  53. Ciuleandra says:

    Numai si numai pentru Margaritas ;) pentru ca nu se compara cu nimic altceva o Margarita cu Tequilla reposada, Grand Marnier, lime si gheata .. Si parca ii zice Cadillac Margarita, ca deh, merita ..

  54. Raluca Tarhon says:

    La niste cupcakes cu ciocolata neagra

  55. Anonymous says:

    L-as folosi pentru un tort de ciocolata cu ganache de ciocolata

  56. Cris1teodora says:

    Nu cred ca ma indur sa il pun in mancare, cred ca il folosesc pe tot la cocktail-uri :x:x

  57. alunelu says:

    As da o aroma speciala unui pateu de ficat.

  58. Anonymous says:

    L-as folosi la crema de vanilie pentru tarta cu capsune, ca tot e de sezon:)
    Liliana

  59. merryjo says:

    L-as pune in niste cupcakes, deliciuos I tell you:)

  60. Maria S says:

    Ca tot vine vara si am inceput sa testez retele de inghetata… cu siguranta as face o inghetata cu Grand Marnier. :)

  61. Emilia Cocosila says:

    Margarita Francesca pentru o seara cu fetele.

  62. Gloria says:

    Am facut un sirop din Grand Marnier, suc de ananas proaspat si sirop de zahar, cu care am imbibat un pandispan clasic cu cacao. Intre blaturi am pus o crema de mascarpone, afine si capsuni, apoi am imbracat tortul in ganache cu (iar) Grand Marnier. A fost epic.

  63. andreea_f_mitrescu says:

    as pregati o tocana marocana pentru care as marina carnea cu Grand Marnier, dar si o prajitura in care as inlocui apa de flori de portocal.

  64. Mariana says:

    L-as pune in orice cu ciocolata (cupcakes, clatite, trufe, ganache etc) si-n cafeaua de duminica dimineata, langa niste croissante cu orange curd, parfumat si el cu un strop de GM :).

Comenteaza
Follow on Instagram