L’amour est un macaron au caramel salé

20 Dec 2013, Cristina Mazilu

I hate* macarons, but I love Ladurée. There! I said it.

Viata insa ar fi pustiu fara un macaron cu caramel sarat si teribil de trista fara varianta cu fistic. Valabil si pentru zmeura. It’s the holy trinity of desserts, in my humble opinion (and my questionable taste).

Acestea fiind zise, de astazi e deschis magazinul Ladurée din Bucuresti, pe Calea Dorobantilor 126-130. Se gasesc nu doar macarons (incepand cu 8,9 lei bucata – don’t freak out, just buy one si discutam dupa), ci si biscuiti gourmet, ceaiuri, miere, cafea, pudra de cacao, dulceturi, caramele (!!!), petale de violete in zahar (zomfg! remember my first ever cupcakes?!) lumanari parfumate, parfumuri de casa, migdale glazurate, carti si alte dulcegarii.

*Doar pentru ce reperezinta – un desert pentru domnisoare pretioase. Altfel este o dovada impecabila de tehnica in patiserie si un desert delicat si delicios.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (10)
  1. Maria says:

    Trebuie neaparat sa-i trec pragul sa vad ce bunatati sunt pe acolo !

  2. Lela says:

    woooooowwww!!!!caramel sarat!!!!
    adore it!!!!love it!!!!hate it…pt. ca oricat si in orice forma l-as manca nu ma satur de acest gust!!!
    si o cutie finutza cu macarons mi se pare un cadou fff. inspirat pt. orice ocazie!sigur vor fi apreciate!

  3. coco says:

    sarat? hmm..nu stiu..

  4. Anonymous says:

    Imagine wow, calitate dezamagitoare.Prea gumoase pentru gustul meu, putina crema …si cremele sunt numai cu unt…un pic gretos…Eu sustin producatorii locali si sincer declar faptul ca cel putin 2 din Romania sunt peste calitativ.Cel putin am garantia ca sunt proaspete aici si nu aduse congelate.

  5. @anonim – eu am avut experiente proaste cu producatorii locali, asa ca am renuntat rapid. dar la Ladurée creme nu sunt numai cu un – de exemplu macaron cu zmeura e umplut cu un fel de gem. ma rog, eu ma bucur ca mai exista o varianta pe piata :-)

  6. Anonymous says:

    Cand vorbeam de creme ma refeream ca oricand exista varianta si cu smantana.De exemplu producatorul francez Pierre Herme foloseste in cremele sale si smantana (pot sa ma laud ca am calatorit destul de mult si am gustat multe sortimente de macarons).Macaron cu zmeura (adica dulceata in loc de crema) gasim si la noi.Nu vreau sa compar produsele si oricum nu putem vorbi despre o concurenta “fair” din mai multe puncte de vedere.Eu sustin in continuare producatorii locali si consider ca trebuie incurajati, indiferent de domeniul pe care acestia isi concentreaza activitatea. Imi pare rau sa aud ca ai avut experiente neplacute in ceea ce priveste macaronul romanesc (ca sa ii spunem asa ;)) ).Mie nu mi s a intamplat nimic, dimpotriva!Si noi aici, in Romania, avem o problema cu oamenii in primul rand…nu neaparat cu produsul in sine.Nu o sa zic cum am mai auzit la altii : “MACARONS GASIM SI IN AUCHAN” :)) Este intr adevar un produs de lux si trebuie tratat ca atare!In orice caz, locatia Laduree arata wow! :)Raman , totusi, la parerea mea…

  7. Daniela says:

    Buna ziua! Ma puteti lamuri si pe mine in legatura cu mini-articolul din revista UNICA?Mie mi se pare ca cele 2 articole : primul din revista si al doilea pe care l-am citit aici se contrazic foarte mult.

    Citez :

    “RIP Cupcakes & Macarons in 2014- Nu stiu voi, dar eu m-am saturat de prajiturele mici si pretentioase pentru domnisoare cu mofturi pe masura(!!!!!).2014 va fi un an cu deserturi din care chiar intelegi ceva.Mai putin colorat si mai mult gust…etc” semnat : Cristina Mazilu- blogger.

  8. @daniela – pai am scris din start si in articolul asta: “I hate macarons”. Si cred ca 2014 va veni – sau cel putin asa sper – cu focus pe noi deserturi. In plus, in Romania nu s-au gasit pana acum macarons bune (in my humble opinion), insa proaspat deschisul shop Ladurée e ceva foarte bun. atat :-)

  9. Daniela says:

    Eu nu am fost de acord cu 2 lucruri.In primul rand, faptul ca macarons si cupcakes sunt “expirate” din punctul de vedere al “trend setterilor” in materie de dulciuri. Sunt 2 specialitati (una frantuzeasca, alta englezeasca) care au rezistat sute de ani.Nu cred ca o sa le “omoare” nimeni in 2014 :))Chiar nu cred!Nu are nici o legatura cu macarons din Romania sau din Franta sau de pe mai stiu eu unde.Pentru ca si articolul a fost GENERAL . Este o parere, intr-adevar dar de ce trebuie sa fie jigniti oamenii care sunt iubitori de asemenea deserturi? Adica in alte parti macarons (de exemplu) sunt un stil de viata, oamenii le cumpara pentru consumul propriu si nu pentru a face impresie.V-ati gandit o secunda ca poate si aici,in Romania, oamenii vor incepe sa cumpere pentru ei si nu pentru a le face cadou?S au promovat foarte mult aceste dulciuri,intr-adevar ,dar si dvs o faceti pe aceasta pagina.Cum ati vrea sa nu aibe succes?Daca mananc macarons sau cupcakes, inseamna ca sunt plina de mofturi si vreau sa fac impresie? Ar trebui sa imi fie rusine sa intru in shopul Laduree pentru a nu fi etichetata imediat ? Nu am absolut nimic altceva de comentat doar acest aspect deranjant si faptul ca ati scris 2 articole contraadictorii , in opinia mea:)

  10. Ce vroiam sa spun e ca in ultimii ani 3 ani, in Romania a aparut o inflatie de cupcakes si macarons, care, din pacate, in prea putine cazuri erau de o calitate corespunzatoare. Nu cred ca o sa le omoare nimeni in 2014, dar mi-ar placea sa vad noi deserturi “vedeta”.

    Cat despre alegeri, Mercedes, BMW, Louis Vuitton sau sampania Crystal sunt asociate cu o anume tipologie de cumparator, dar asta nu inseamna ca sunt produse proaste. Si cred ca fiecare poate sa-si asume alegerile, si depinde de persoana daca va sfarsi cu o eticheta sau nu (dar asta depinde de mai mult decat o cutie de macarons, un SUV alb sau o geanta cu multe monograme :-)

Raspunde la Cristina Mazilu
Follow on Instagram