Masterclass de fotografie culinara cu David Loftus

11 Oct 2014, Cristina Mazilu

Lovely Oana a trecut la nivelul urmator si de vreo doua saptamani se joaca cu un dslr. Dupa un scurt training in care i-am zis:

  1. Tine-ti aparatul pe modul Manual, asa o sa-l inveti cel mai bine. Nu-ti face griji pentru echipamentul foto, concentreaza-te pe tehnica si compozitie.
  2. Exerseaza cat mai mult. La inceput o sa faci poze la toate tampeniile si cu cat treci mai repede de perioada asta si incepi sa gandesti cadrele si sa le filtrezi, cu atat mai bine
  3. Foloseste lumina naturala pentru pozele de mancare. Joaca-te cu umbre si lumini (poti folosi cartoane albe, negre, folii de aluminiu pentru a crea tot felul de mici efecte)
  4. Imediat ce ai pus mancarea in farfurie, fa 4-5 fotografii din unghiuri diferite. Rapid, pentru ca pierzi momentul – curg sosurile, frunzele se ofilesc, mancarea isi pierde din culoare.
  5. Fa fotografia din acelasi unghi din care a fost aranjata farfuria, astfel vei obtine aceeasi viziune pe care a avut-o cel care a montat-o

…m-am gandit sa las pe cineva care chiar sa pricepe sa povesteasca despre pozele de food – David Loftus, fotograful meu preferat de food (nu pot sa va povestesc cum am țopăit prin redactie cand Loftus mi-a dat un like pe Instagam) (la o prostie de poza cu zambile, da’ asta nu mai conteaza :p)

 

Oana, this goes out to you:

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. […] asta video e prea valoroasă ca să nu fie împărtășită. Am descoperit-o acum ceva vreme la Mazilique – și rușine mie, că-i de anul trecut! David Loftus nu are nevoie de niciun fel de […]

Comenteaza
Follow on Instagram