Kitchen Victim: Ep. 6 – Irish Soda Bread // Paine cu bicarbonat si lapte batut
Cred ca toata lumea, indiferent de cat putin se pricepe la gatit sau cat de rar ajunge prin bucatarie, trebuie sa stie sa pregateasca paine. E ceva de baza, e simplu, e important, e bun – eu una ma declar fericita cu o coaja crocanta de paine calda, unsa cu unt si presarata cu putina sare de mare. Pun si un pahar de vin langa si este p e r f e c t.
Asa ca in acest nou episod din Kitchen Victim am gasit de cuviinta sa-i arat Anei cea mai simpla si mai rapida reteta de paine pe care o stiu. Trag inclusiv sperante ca o s-o pregateasca si-n intimitatea propriei bucatarii (daca intre timp n-o fi transformat-o complet in dressing sau ceva). Oh well, one can only hope.
INGREDIENTE
5 minute, plus 40-45 de minute in cuptor
- 500g faina
- 100g fulgi de ovaz
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 500ml lapte batut
- extra faina pentru framantat
Amesteca faina cu fulgii de ovaz, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Adauga laptele batut, amesteca din nou, apoi framanta putin, pana ce obtii o compozitie omogena. Mai adauga faina daca e nevoie, apoi formeaza painea, pune-o pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptorul incins la 180°C timp de 40-45 de minute, sau pana ce e rumena.
Mananc-o pe nerasuflate. Cu prietenii.
Imagine: Catalin Opritescu si Mihai Dina Montaj: Vlad Constanda
Haha, love it, azi o sa incerc si eu. #no #ardeal
Cu alte cuvinte, in episodul 7 vom numara cati au mai ramas :). Genial tagline-ul unei bloggerite, care ti s-ar potrivi: “MANY HAVE EATEN HERE. FEW HAVE DIED” :)))
word :-)))
doamne, penibile sunteti…
Si cine esti tu, concurenta? :)))))
Fac painea asta ACUM!
You’re always fun to watch, mai ales daca mai scapi de ardeleneste (btw, what’s up with that?)
What’s wrong with ardeleneste? Sofia Vergara gen : https://www.youtube.com/watch?v=zKjmZ01CjXg
Ahahahahah. Loved this one. Sofia Vergara rules :-)) Problema cred ca era ca eu de fapt sunt moldoveanca si accentul meu (daca tor trebuia sa fie unul…), trebuia sa fie mai de la est
Ahahhahahaha, sa ma fi vazut acum doua seri cu niste prieteni la Medias – o luasem la vale rau de tot. Pai am stat langa niste ardeleni si s-a mai prins ceva. Mno… ;-))
super! ce tip de faina ai folosit? ms
painea ca painea, dar bluza, de unde ziceai ca e the signature bluza? :)
Camasa alba? E una de la H&M, cu 4 sau 6 numere mai mare decat imi trebuia :-))
S-a invirtit saraca Ana pe linga bataie, dar intr-un final a reusit sa faca o piine. Parca vine din filmele mute ale anilor ’20 cu Louise Brooks. Ma astept sa o vad data viitoare cu pene sau o rochie cu crinolina, ceva manusi lungi, ce poarta tot omul in bucatarie cind gateste.Dar apreciez ca are regulamentar, paharul cu vin. Deci clar are ceva cunostinte de gatit. Bravo !!!!
dada, a prins esentialul ;-)
[…] Bread recipe (original here). […]