5 ani de Good Food
Acum cateva saptamani am predat in tipar editia de aprilie a revistei. A fost a 50-a oara cand am facut asta. Pentru ca in martie am implinit 5 ani de cand lucrez la Good Food.
De pe 2 martie, cand s-au facut cei 5 ani de cand m-am angajat aici ca redactor-sef, ma tot gandesc la ce s-a intamplat in tot timpul asta. Mi se pare ca ar trebui sa trag niste concluzii inteligente, sa fi indexat deja o gramada de intelepciuni mai mult sau mai putin food related. But hey, you know me, daca ma iau prea in serios mi se pune de-a-ndoaselea.
Asa ca ce pot sa va spun la ceas aniversar (oh, lol, n-am folosit expresia asta prafuita niciodata, de cand imi doream o ocazie!) (insert here un ciocanit de cutit intr-un pahar de cristal plin cu bubbly) este ca (drumrolls) sunt 5 ani de cand… am in mod constant cu cel putin 10 kilograme mai mult decat as vrea.
Dar totusi, dar pe langa the extra weight am mai castigat si altceva.
1/ In primul rand – o viata minunata. Asta nu inseamna o caruta de bani, o limuzina cu cinci vuittoane-n portbagaj si un dressing cu tot felul de carpe etichetate scump, ci un soi de confort pe care ti-l ofera bucuria faptului ca in fiecare zi faci ceea ce-ti place. Nu ca n-ar fi fost momente cand imi venea sa dau cu tastatura de pereti si sa arunc tigai pe geam si farfurii pe gresie, dar am reusit sa gasesc un echilibru in toate astea si sa ma bucur ca jobul meu a reusit sa se plieze perfect pe pasiunea mea.
2/ Un loc intr-un vantage point exclusivist pentru ce inseamna industria culinara in Romania. Stiu ce produse se lanseaza pe piata, ce carciumi se deschid, cunosc bucatarii care fac cea mai buna mancare din tara si testez meniurile cele mai noi. De asemenea, in cinci ani am putut observa clar cum oamenii devin mult mai interesati de mancare, cum aceasta se transforma din nevoie in experienta, cum meseria de bucatar a capatat ceva mai multa poleiala glam, iar bucatarii – o aura de rock star, care sunt noile tendinte si cum se formeaza nisele. Prin urmare, “privelistea” pe care o am aici e quite fascinating.
3/ Niste prieteni minunati. Sunt oameni pasionati de mancare, care acum imi sunt alaturi si pe care probabil ca nu i-as fi descoperit altfel. Maria-de-la-Baracca, Dana-de-la-Simbio, Oana-my-lovely-work-wife – you girls make me happy every effin’ day.
Dar iata ce NU s-a intamplat in ultimii 5 ani
1/ N-am renuntat la romgleza (nor will I!) (ha!)
2/ Nu am invatat sa clean as you go (still working on it, though, daca asta consoleaza pe cineva)
3/ Nu am invatat sa pun mai putin usturoi in mancare. Poti sa scoti fata din Moldova, dar… tot degeaba.
Si nu ca n-ar mai fi de spus, dar tin documentul asta in drafts de peste o luna, si pentru ca n-as vrea sa-l public cand se implinesc 6 ani de frumoasa revista, zic sa ma opresc aici si sa deschid o sticla de bubbly. (Da, am vazut ca e 8:19 am, but it’s midnight in Colombia, so that’s my new excuse)
Foto – Catalin Georgescu
Felicitari si la cat mai multi ani !!! :)
multumesc!
Multe editii inainte! You found the “perfect”in your life. Congrats Mazilique!
true story! multumesc tare! :-)
Congrats! :)
Mă faci să îmi pară rău că am făcut cadou ediţiile “Good Food” pe care le dosisem într-o canapea. Începusem să fac ordine şi intenţionam să decupez doar acele reţete de care aveam nevoie. Apoi am constatat că nu pot să măcelăresc în halul ăla frumuseţe de revistă. Ştiu că primiţi tot felul de sugestii, dar îmi permit să fac şi eu una. Să dedicaţi o ediţie bucătăriei şi culturii persane. Zic şi eu!
Ca să abuzez şi eu de romgleză: keep up the good work! ;)
multumesc, irina! si da, sa stii ca si eu iubesc bucataria din orientul mijlociu :-)
felicitari te citesc mereu cu placere de vreun 2 ani de cand te-am descoperit si crede-ma dai dependenta :) in articole sunt funny, creative si foarte bine dozate. Spor in continuare si la cat mai multe aniversari atat la Good Food cat si pe acest blog minunat.
Felicitari!!!! La cat mai multe lucruri bune adaugate in lista de castiguri! OMG….te citesc de mai mult de cinci ani. Imi aduc aminte de postul in care anuntai ca incepi sa lucrezi la Good Food :O
Hei! La cat mai multi ani inainte!
Mereu cand rasfoiam paginile revistei ( luata cu sfintenie de careva din familie) si vedeam atatea retete interesante si fancy si pretty ( eu fiind tot la faza de mult usturoi/leustean/harbuz murat ca deh…ideea cu Moldova de mai sus) ma gandeam ce skinny pretentious bitch trebuie sa fie redactorul-sef :)) .
Oh well…my bad :)
De cand am descoperit si blogul mi-am dat seama ca esti human si deci ca noi, restul muritorilor.
Acum de cand nu mai sunt in Ro imi pare rau ca nu am mai ce rasfoi ( pe cand o varianta online de cumparat? :D ) dar exista blogul asta si asta ma bucura ( pe cand cate un post zilnic? :D ).
Keep up the good work and the good food.
Felicitari! Esti minunata si datorita tie citesc revista de cativa ani (nici nu mai stiu cati)…Cheers!
La multi ani deliciosi! Sa ajunga si celelalte proiecte la aniversarea asta, in frunte cu Kitchen Victim!
La multi ani! Am cumparat si eu Good Food o vreme, apoi te-am descoperit pe tine si imi place mai mult aici :p.
Felicitari: ai descoperit pasiunea pentru job, dar si pentru prietenii tai descoperiti la job. E o mare realizare personala din punctul meu de vedere.
Romgleza e perfectly acceptable daca ai un background de Jurnalism ca tine sau Litere ca mine, it’s what we do for a living, people!
Si nu sunt din Moldova, ci din Constanta, dar tot iubesc usturoiul! ;)
Inchin un pahar de Zestrea Murfatlar Muscat Ottonel pentru tine!
Foarte frumos! Felicitari si activitatea frumoasa, in continuare, iti doresc! :)
multi ani inainte cel putin la fel de frumosi!
La cât mai mulți și mai frumoși!
Felicitari draga mea si la cat mai multe aniversari!
La multi ani tie si revistei! Ma bucura faptul ca reusesti sa imbini perfect munca la revista cu cea de blogger si mai ales ca ai niste publisheri care au inteles ce mult conteaza ca un redactor-sef sa fie si un lider de opinie! Sper sa te si rasplateasca pe masura! Because you worth it :)
multumesc, adela!