[fake X’mas giveaway] Ulei de la Costa d’Oro
Va aduceti aminte foccacia asta absolut minunata, plina de ierburi aromate si mustind a ulei de masline Costa d’Oro? De cand am pregatit-o prima data, acum aproape doi ani, a urcat in topul favoritelor si a ramas un fel de baza in bucataria mea. O pregatesc la fiecare masa cu prietenii, la fiecare picnic, la fiecare antipasto party. Ceea ce va doresc si voua.
Si daca nu ati apucat inca sa faceti aceasta foccacia, saptamana asta la Fake X’Mas Giveaway vi se intampla tot ce e nevoie ca sa o pregatiti si voi acasa. Unul dintre voi poate primi cosul din poza de mai sus – schema e simpla: lasati mai jos un comentariu in care povestiti ce ati pregati cu produsele Costa d’Oro. AICI sunt cateva dintre sugestiile mele :-)
Astept raspunsurile pana luni, 13 aprilie, la ora 23:59. Cel care va primi uleiurile de la Costa d’Oro va fi ales random si anuntat marti – cunoasteti deja modelul :-)
Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie 2013 pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!
Update
Castigatorul este cel de mai jos. Astept un mail cu datele de contact :-)
Da ce nu am pregatit cu ele? Ador uleiul ala cu Omega 3, mix, pe care il folosesc mereu la gatit. Ala de masline e mereu prezent in focaccia pe care o fac mereu cu rosii uscate si usturoi marinat. Il mai trantesc si in salate sau guacamole.
Oooo, dar cate n-as pregati cu el! Visez la o focaccia cu rozmarin si ulei de masline, la niste bruschete cu rosii uscate in ulei de masline si nu in ultimul rand la un humus cu muguri de pin si muuult ulei Costa d’Oro.
De toate :)) Dincolo de salate, marinade, carne etc, am facut si niste biscutit cu ulei de masline, migdale si portocale deliciosi.
Prima care-mi trece prin cap acum, pentru ca mi-e pofta, ar fi o salata cu: avocado, nuci, brie, salata verde si un dressing din ulei de masline Costa d’Oro, otet balsamic Costa d’Oro, miere si ceapa rosie. Alaturi de aceasta ar merge, dupa cum bine zici, o foccacia cu ierburi aromatice :D
As face un humus. Din lipsa de ulei de masline am facut o data cu ulei de floarea soarelui: rezultatul n-a fost unul cu care sa ma mandresc. Acelasi lucru se intampla si cu painea facuta la masina de paine, deci trebuie sa am mereu ulei de masline de calitate in bucatarie.
Dar folosesc deja produsele Costa D’Oro :) Il folosesc la calit ceapa, supe, aluatul de pizza. Ultimul (adica aluatul de pizza) e si preferatul meu :)
as pregati multe si marunte, de la foccacia, la placinta cu foi si branza sarata, as pune 2-3 picaturi in supa copilului, as praji niste chiftelute de dovlecel, as face un pesto minunat, un hummus delicios si-as trage la tigaie niste pastai de fasole si lista poate continua…
Cand am o sticla de ulei de masline, o tin doar pentru anumite feluri de mancare, parca mi-e mila sa o irosesc. Daca as avea o lada, as fi mai marinimoasa cu el : ))) Il folosesc in special la aluaturi de pizza si paine, la salate, supe creme si la chestii gatite rapid.
Greu de zis… intai sa poposeasca cosul la mine in camara si apoi il consum in functie de pofte si inspiratie de moment :)
Salate, tabouleh, hummus, bruschette, paste aglio olio e peperoncino, pesto de patrunjel….cred ca mi s-a facut deja foame :))
Mm, ce n as pregati. Doar ulei costa d oro folosesc, cel mai des la dressing uri, pt aluatul de piZza, hummus si pasta de masline.
oau, eu pun ulei de masline cam la orice,pizza,paste,salate,bruschette
Hummus//Guacamole//Salsa//Pesto//…. aparent sunt fan dipping sauce :)
Fiind o incepatoare intr-ale bucatariei, deocamdata am gatit doar impreuna cu mama mea cu produsele Costa D’Oro, o gama foarte variata: de la salate la paste si pizza home made, la piept de pui cu parmezan si morcovi sote cu susan si ghimbir (haha sunt mandra de aceasta ultima realizare!)
O zi frumoasa!
As prepara humus, salata de vinete in stil oriental, dar as incerca si salata de linte si bacon pe care am gasit-o printre sugestiile tale.
Folosesc uleiul de masline de la Costa d’Oro la…practic la toate! :) La dressinguri pentru salate, peste legumele la aburi, la aluatul de pizza, focaccia si paine, la hummus, tzatziki, gucamole, la marinat branza…si la multe alte lucruri.
As fi foarte curioasa sa il incerc pe cel Omega 3. De mai multe ori m-a tentat in magazin, dar inca nu m-am invrednicit sa il cumpar…
…..hmmmm. …să vedem …ulei de măsline…..faină, apă, sare, drojdie, ….la crescut. Între timp …..mozzarella sare din frigider …,roșiile din coș …..niște frunze de busuioc se întâmplă să treacă pe la mine prin bucătărie….. Gata. Mâncam pizza!
As face un delicios dressing pentru salata Caesar, yum!
Pai pe lista mea de to do’s e inghetata cu ulei de masline si otet balsamic! Nu mi-am facut timp pentru ea, dar cine stie, daca-mi dai tu un impuls…!
As pregăti un camion de bruschete cu roșii
Sunt curioasa de otetul balsamic. L-as folosi intr-o reteta delicioasa de somon in crusta de seminte ;)!
Salate, aluaturi diverse, focaccia.
Salate, paste, bruschete… folosesc uleiurile Costa d’Oro la tot ce gatesc.
In salate, peste pizza, paste, bruschete
Pe mine ma tot bate gandul, de ceva vreme, sa imi fac propriile uleiuri aromatice, cu chilli sau busuioc de exemplu si giveaway-ul ar veni la fix la mine ;). Si zau de nu foccacia asta nu suna bine, chit ca incerc sa evit white flour tot as face si eu!
Aioli! light & healthy <3
AOP!!!!!! (where P stands for pepperoncini + pătrunjel = LOVE)
Multe marinade si vinegrete! Multe de tot!!
Salata cu chorizo, rosii cherry, avocado & coriandru
Pesto de leurda!! In curand o sa ii treaca vremea si as vrea sa ma bucur de ea cat mai mult.
Ciabatta cu masline
As pregati niste bruschete cu rosii si unele cu ciuperci.
Ce ar merge acum o pizza, blatul iese minunat cu cateva lingurite de ulei de masline.
As incerca sigur sa fac focaccia :) si o portie de paste AOP.
As face niste bruschette stropite cu ulei de masline, as face in sfrasit foccacia dupa reteta ta, dar vorba antecomentatorilor mei: “ce n-as face”. Inclusiv as “servi” ulei de masline sub forma de shot-uri :))! Cheers to that!
Ador uleiul de masline!In orice gatesc!In salata greceasca mereu “scap” mai mult ulei de masline, in care intind un colt de paine la sfarsit!!!!
Salata de vinete, salata de rucola cu avocado si rosii cherry.
Eu as pregati sos pesto cu ulei de masline, o salata caprese si niste paste aglio, olio e peperoncino
Niste aioli, mult mult aioli. Trecem prin faza usturoi cu orice :))
Cu ce sa incep? Bruschete cu rosii delicioase, zemoase, paste cu mult patrunjel/leurda/busuioc, usturoi si parmezan
Mi s-a terminat uleiul de masline si chiar e pe lista de cumparaturi. Bebelusa mea, in plin proces de diversificare, are dezlegare la mancare cu cativa stropi de ulei de masline asa ca voi gati delicioase piureuri de pastarnac, fasole verde, dovleac, mazare, morcov, dovlecel, curcan si cate si mai cate:)
As stropi cateva minunatii invelite in prosciutto si ceva caprese. Incercam sa mancam mai light zilele astea :)
Salata greasca e pe primul loc (cu oregano salbatic), impreuna cu felii de paine de casa stropite tot cu ulei de masline :)
Sunt mare fan paste si pentru ca le ofer respectul cuvenit, le tratez numai cu ulei de masline. Si cum uleiul pe care mi l-am adus din Grecia e pe sfarsite :( uleiurile de la Costa d`Òro ar fi urmatoarele cele mai bune prietene ale retetelor de paste pe care le prefer. Spre exemplu vor fi minunate in reteta de pesto de leurda pe care o repet in disperare de cand a exploda verdeata de primavara in piata :)
Mic dejun: farfurie alba , Costa d’Oro, culoarea Soarelui, banuti de sos de soia, paine prajita, ceai negru cu lapte si ziua are sens.
Pranz: Omleta, salata si biscuiti cu ulei Costa d’Oro si ziua merge mai departe.
Cina: Nu mai este paine pentru a doua zi, deci facem o foccacia cu Costa d’Oro si cas proaspat cu ierbuuri conservat in ulei de maslin si odihna are sens. Cu bine si Sarbatori fericite!
L-as ruga pe iubitul meu sa faca pizza cu anchoa si capere pentru ca numai el stie sa faca o adevarata pizza italieneasca. Oricum, am ulei chiar de la Costa d”Oro in casa. Il mai folosesc si la salate tabouleh, la hummus si la stropit cartofi sau conopida inaite de a le pune la gratar.
As vrea sa amestec niste ulei de masline cu busuioc proaspat zdrobit intr-un pesto, sa stropesc cateva bruschete cu rosii proaspete, dar nu in ultimul rand l-as savura intr-o portie maare de AOP.
Cu uleiul de masline o salata caprese si paine prajita cu usturoi. Langa, o salata de dovlecei la grill ,usturoi si patrunjel.
Uleiul de masline e nelipsit din orice salata as face, la pregatirea pastelor…
Un bol mare cu o salata multicolora de vara.
Uite o ocazie sa incerc reteta de foccacia. De ce nu?
Pastele sunt pe primul loc in mintea mea :) Pe locul doi acum visez la un guacamole delicios si satinat :) Legume perpelite la cuptor si alintate cu ulei de masline, visez si la un pesto, paste de branza, salate…
Cu ce sa incep?:D bruschete felurite, paste AOP, hummus, aluat pentru pizza si muuuult pesto. :)
A vegetarian dream come true. As face, in ordine:
– pesto de leurda
– hummus
– paste cu ulei de masline, usturoi si rosii uscate (plus mult parmezan)
– black bean burgers
– si nu in ultimul rand o salata de rosii cu ceapa si marar
Random: legume la cuptor cu ulei de măsline, ciuperci la tigaie cu usturoi și ulei de măsline, salată de ciuperci crude cu ulei și sare.
Toate salatele din lume!
Salate, paste, orez cu curry si ulei de masline, hummus
In primul rand salate fara numar pentru ca au aparut legumele proaspete. Si apoi hummus si ciorbe de legume (la care adaug la final ulei de masline)
O salata greceasca cu legume proaspete de vara, focaccia cu rosii uscate si este ceva ce vreau demult sa incerc: prajitura cu ulei de masline si citrice.
eu am sa fiu o pacatoasa si am sa zic…cartofi prajiti! O singura data, ca sa-mi potolesc pofta nestavilita si apoi ma potolesc si o dau pe sanatoase :))
Chiar acum, ma gândesc la o salată de primăvară, cu toate verdețurile din piață, “unsa” cu ulei bună și sănătos de la Costa d’oro.
As pregati prima data o reteta de salata de rosii in toate culorile existente dupa care plang de aseara de cand am vazut-o la TV Paprika pregatita de Jamie. Si ar mai fi gremolata, feta la cuptor cu rosii, ceapa si ardei iute, bruschete de galbiori cu usturoi stropite din belsug cu ulei de masline :)
Salata calda cu broccoli si jambon afumat cu un dressing de ulei de masline, ardei iute, usturoi, coaja de lamaie si zeama de lamaie, Bruschete cu usturoi ulei de masline, rosii proaspete si busuioc verde din propria gradina. O placinta nedospita cu branza de oaie coapta pe “lespide”, intr-o tava de fonta unsa cu ulei de masline.
Pe langa salate de diferite tipuri, as mai pregati niste bruschete gustoase si aratoase :)
As face o salate proaspata, cu focaccia :)
Folosesc uleiul de masline de la Costa d’Oro la majotitatea mancarurilor: paste, focaccia, blat pizza, mancare gatita, este genial!
O salata cu muuuulte rosii
Paste cu sos pesto si parmezan ras !
bruschete cu rosii si mozzarella
Pesto cu busuioc, bruschete cu ciuperci si branza cu mucegai, salata caprese..o multitudine de retete:)
As incepe cu niste bruschete – rondele de bagheta prajite rapid pe ambele parti in ulei de masline aromatizat cu usturoi, apoi alt usturoi crud zdrobit presarat peste ele, cubulete de rosii cu oregano si eventual niste felii de prosciutto aruncat pe deasupra, toate pe un pat crocant de rucola.
Apoi as incerca reteta ta de focaccia cu o salata greceasca, ambele stropite bine cu ulei de masline.
S-ar bucura sa ajunga si pe niste cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi a la Jamie Oliver
Asta asa, de inceput … :)
Cred ca as folosi produsele pentru salate, ca tot urmeaza sezonul lor :)
Imi place foarte tare foccacia..deci daaa, as face cu acest ulei foccacia , apoi salate de tot felul , bruschete , fripturi la gratar , paste , pesto de leurda :) si lista poate continua …
Costa dÓro Vinacciolo este unul din uleiurile folosite de mine la asezonarea salatelor de tot felul, dar si la bruschetele cu rosii, mozzarella si busuioc, impreuna cu cel aromatizat cu otet balsamic. Un deliciu!
mhmmm… un delicios pesto alla genovese !.. sau o salata siciliana de fenicul cu muguri de pin, masline verzi si.. stafide hidratate (a se citi “inecate”) in cognac :) sau… sau… sau..!!!
as face un mujdei de usturoi frecat cu ulei de masline si suc de rosii
Bruschete cu rosii uscate, hummus, salateeeeeeeeeee!
Uleiul de masline la salate de tot felu , paste, ciorba de legume, supa crema de linte
Lasagna vegetariana!
As face un pesto din leurda si spanac cu niste paste de casa alaturi.
Ceva simplu ..paine prajita cu rosii uscate si ulei de masline. Si vreo doua capere, daca se poate.
Uleiul meu preferat! Si pentru ca il vreau nealterat, sa profit doar de calitatile lui minunate, l-as folosi doar pe salate si antipasti negatite sau ca finisare pentru supe crema, la servire.
Daca tot vorbim de focaccia, eu as face niste pizza delicioasa sau varianta mai usoara, ca tot au aparut verdeturile prin piata, o salata delicioasa.
humus si niste creveti cu usturoi :)
Chiar acest Mixl cu omega3 l-am cumpărat special pentru supele celui mai mic membru al familiei noastre acum 2 săptămâni. E foarte bun. As face pesto cu leurda si aluatul pt pizza, clar.
Pai cate n-as pregati! de la stropirea salatelor de tot soiul, pesto de busuioc sau patrunjel, guacamole, supe creme, sosuri pentru paste, pana la o skinny banana bread. M-as incumeta chiar si la o focaccia, ca tot n-am incercat pana acum :)
Buna,
Eu folosesc uleiul de masline la salate, la omlete, la mancarurile gatite la wok, la humus, la peste, la pizza si la multe, multe paste.
Si din cand in cand imi fac si scrub cu el (in combinatie cu zat de cafea si zahar brun).
Aproape orice :) Creveti posati in ulei de masline, inghetata cu ulei si busuioc, variatiuni pe tema caprese, paste si salate aromate…
A început sezonul salatelor, deci toată gama de uleiuri este bine venita.
Numai bine, ca bate vântul de ulei de măsline în cele 2 bucătării în care ajung cel mai des. Pt ca nu îmi place sa încing uleiul de măsline când îl consum, uleiul Costa d’Oro cred ca l-aș folosi pe salate: am în minte o salata de ton, una cu roșii, rosii pe care le vânez când vine vara :D și…mai recent, am o pofta de salata orientala cu măsline, cartofi, oua, ceapa, oțet.
Folosesc ulei de masline in unele deserturi: prajiturele cu morcov, stafide si fulgi de secara (si ulei de masline), checuri cu ulei de masline, si in unele retete de cocaturi etc etc.
uleiul Costa d’Oro il folosesc la diverse preparate, de la salate, pana la rosii uscate in ulei cu ierburi aromatice. am incercat si reteta ta de focacia si pot sa spun ca este intradevar delicioasa si a devenit si in bucataria mea un punct de referinta.
L-am folosit la supele si ciorbele baietelului meu, dar si in preparare lipiilor cu leurda.
Bruschette, salate etc… iar uleiul de struguri la maioneza.
as pregati minunata Focaccia si salate de sezon
Il folosesc la toate salatele care se pregatesc pe la noi prin bucatarie,si cel mai important,il folosesc la sosul de pizza si la blatul de pizza,care fara ulei de masline parca are alt gust :)
L-as folosi pentru a face bruschette cu rosii proaspete, busuioc si ulei de masline din plin:D
O minunata placinta dobrogeana cu branza sarata, branza de vaci, marar si seminte de negrilica.
Hummus si baba ganoush, cu lipie proaspat coapta, bineinteles.
Cel mai des il folosesc la salata calda cu mei si tofu.
Oh wow <3 Dupa ce l-as combina cu niste otet balsamic peste o salata de rosii si ridichi+ ceapa verde, mi-as pastra si pentru un pesto cu nuci romanesti, cu leurda si cu parmezan. Drooling in progress :P
ciuperci umplute cu gorgonzola si alte bunatati…yum!
O salata de sezon cu humus si lipie.
Pentru ca e primavara si pietele sunt pline de verdeturi pline de vitamine (salata, loboda, spanac), as pregati diverse salate si le-as desavarsi gustul cu uleiurile Costa d’Oro !
In fiecare saptamana imi fac ca si gustari mini sandviciuri cu rosii cherry si ceva verdeata stropite cu ulei de masline. Cand fac pizza (varianta mazilique) o stropesc cu ulei de masline inainte sa o bag la cuptor.
Pentru ca mama e bolnava de cancer si are nevoie de o alimentatie cat mai sanatoasa, acest cos ar fi ideal pentru ea! I-as putea prepara salate diverse, humus, bruschete (ii plac foarte mult) si paine cu masline (o alta preferinta de-a ei). Sigur preparatele ar fi delicioase! Sper sa am noroc, imi doresc tare mult acest premiu pentru ea!
Mi-ar prinde bine la salate, foarte des il folosesc sa stropesc legumele la aburi, si rareori il folosesc in diverse măști de par sau scrub de corp.
Il folosesc cam la toate, in special la salate dar l-am folosit recent la o reteta de briose cu cascaval; la blaturile de pizza, si il utilizez frecvent in toate supele crema
Eu îl folosesc la salate și sosuri, la faimosul tău blat de pizza sau la paste. E buuuun și mereu binevenit.
Aaaa, șiiiiiiiii în intereses cosmetic. :)) E numa bun pentru un păr frumos sau pentru hidratarea pielii. :D
ooo…pizza,salate,guacamole,hummus,paste,bruschețe…mamma mia
In primul rand as pregati foccaia, salata caprese, sos pesto, bruschete :)
O foccacia definitely
Salate, foccacia ,pasta olio aglio e peperoncino
Tocmai mi-a sosit curierul cu ‘Salate – 365 de retete’ de Georgeanne Brennan.
Cartea recent aparuta in viata mea si cosul de uleiuri sunt sortite sa fie impreuna, in special pentru ca nu exista zi in care sa nu am pe masa macar o salata.
Prima salata pe care as face-o ar fi cea de capsuni proaspete si spanac baby. Cred ca as adauga si putina Gorgonzola pentru un gust mai intens.
Categoric pentru mine salata este baza si mai ales cu uleiul de masline care ii da o aroma speciala.
pai e bun, asa ca il tin pentru musafiri, nu asa facem noi? si il rationalizez drastic, pentru bruschete, crostini sau salate. poate si niste paine grillata si frecata cu un catelus de usturoi. of, deja imi fac pofta de una singura…
L-as folosi pentru bruschete, paste, crutoane crocante, pesto, pizza si inca muuulte altele
Salate, sosuri, foccacia si bruschette cu rosii si busuioc.
Uleiul de la Costa D’oro ar da un plus de savoare pizzei (preferata intregii familii, de la cel mai mic, la cel mai mare) pregatite in casa, salatelor de sezon (salata verde, spanac…in amestec, cu porumb, cubulete de branza si ridichi) si pastelor.
SALATA GRECEASCA
Bruschete cu somon afumat
Uleiul de masline Costa d’Oro mi-ar fi de mare ajutor la prepararea urmatoarei retete: http://www.ottolenghi.co.uk/baked-dakos-with-spiced-chickpeas-tomato-and-feta-shop A.K.A the best summer dish ever!
Pe langa deja clasica paine prajita unsa cu ulei de masline si frecata cu usturoi :D as folosi uleiul la diverse salate de primavara pline de frunze verzi si bineinteles la ze foccacia http://mazilique.ro/2013/05/foccacia-cu-ulei-de-masline-ierburi-aromate-a-love-story/
Ah, de cand asteptam un giveaway cu ulei :))
Ca majoritatea comentariilor, si eu l-as folosi la orice si la de toate cu ceva in plus: cu o lada intreaga as mai folosi si pe post de lotiune de corp
Eu l-as folosi la: salate, bruschette, pizza. Uleiul de masline il mai folosesc ca exfoliant (ulei+sare grunjoasa), ca si crema de corp. :)
Salete (de vinete mai ales ), orez..
Paii o salata greceasca in primul rand, apoi o salata de cruditati cu rodie, vinete, guacamole si paine :D. Si bine, fie si o pizza mica (daca tot ma apuc de facut aluat…).
Salate (aproape zilnic), pesto (ca tot e sezonul lui), hummus, vinete (cand va veni sezonul lor) si multe altele … aproape zilnic folosind uleiul de masline.
Salata greceasca ,verde, orientala, de vinete, mujdei, pesto si multe altele.
Salata cu ton, salata greceasca, pesto, un steak bun uns cu ulei de masline, posibilitatile sunt nenumarate :) Happy easter Mazi !
Harissa, guacamole si sos pesto ;)
Eu as putea minca zilnic o salata de rosii cherry cu branza si sare de maldon (eventual si busuioc) scaldata intr-un ulei bun bun !
e simplu – eu as prepara cu uleiul costa d’oro niste paste AOP si le-as savura langa un vin alb bine racit
First of all pesto de leurdă, pentru că este sezonul și vrem să profităm la maximum, după care… the sky is the limit :) AOP, minunate dreesinguri pentru salate, pesto genovese etc. Sărbători frumoase și delicioase, Simona!
Bruschete si diverse salate!!!
Bruschete (preferatele copiilor) si la toate salatele posibile.
Salata de vinete,bruschete,salata cu ton
As face hummus la greu, cous-cous cu diverse si acum, ca începe sezonul lor, o multime de salate.