Brunch in Transilvania

06 Sep 2015, Cristina Mazilu

Prima data am auzit de brunch-urile transilvanene in 2010. De atunci tot incerc sa ajung la unul dintre ele, dar, ca sa vedeti pana unde duce puterea mea de procrastinare, am reusit abia luna trecuta. Si nu e ca si cum nu as fi avut ocazii.

Seria de evenimente Transylvanian Brunch a inceput in 2008. De atunci, organizatorii de la My Transylvania au pus la cale peste 50 de astfel de mese – din aprilie si pana in septembrie, in ultima sambata a fiecare luni, in cate un sat din zona cuprinsa intre Sibiu, Medias, Agnita, Fagaras si Sighisoara, are loc cate un brunch.

Se intampla asa: cele mai bune bucatarese din sat se aduna si pregatesc retete vechi si (uneori) uitate din bucataria zonei, folosind doar produse locale si de sezon. Cand toate-s gata, masa se intinde in vreo curte sau vreo sura, iar oamenii vin si stau la mese, pe cate-un balot de fan, pe cate-un stergar. Ma rog, ne descurcam, dupa cum se vede-n pozele de mai sus, da’ si de mai jos.

Anul asta, am ratat minunatul brunch care a avut loc la Pelisor, in curtea lui Dan (remember poneiul Odette?), pentru ca am fost plecata la Werchter. Dar am ajuns la urmatorul, cel care a fost in Alma Vii, si nu l-am pierdut nici pe cel de saptamana trecuta, de la Ilimbav. Dupa cum se vede, o farfurie cu placinte makes the girl happy. (ia de mai jos e preferata mea de la Singular, in caz ca se intreba cineva)

Mazilique - Transilvanian Brunch - Ilimbav-1

N-o sa intru acum in detalii despre cat de mult imi place in Transilvania, despre cum fug acolo de fiecare data cand apuc (cu toate ca poate v-ati prins via Facebook & Instagram). Cel mai bine va invit sa vedeti singuri, mai ales pentru ca pe 4 septembrie a inceput festivalul Transilvania Gastronomica (programul de evenimente il gasiti aici) si cu aceasta ocazie o serie foarte interesanta de evenimente culinare.

Anul asta va mai fi un singur brunch – imi pare rau ca n-am reusit sa ajung mai devreme la unul dintre ele, sa va fi povestit mai din timp (cu toate ca sunt sigura ca multi stiati deja). Urmatorul va fi pe 26 septembrie, la Cornățel (Harbachsdorf). O sa merg si acolo, wouldn’t miss it for the world. O sa ma recunoasteti usor – sunt aia care si-a umplut farfuria cu jumari de mangalita. Nu incercati sa-mi luati din farfurie, I might stab you with a fork. 

Useful info: locurile la brunch se rezerva aici, iar taxa de participare este de 50 de lei.

Va las mai jos cu niste fotografii facute de Gabriela Cuzepan la brunch-urile trecute (I was way too busy stuffing my face ca sa ma ocup cu asa ceva. not sorry for that).

Transilvanian Brunch - Ilimbav-1

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-3

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-4

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-5

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-6

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-7

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-8

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-9

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-10

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-11

 

Transilvanian Brunch - Ilimbav-12

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (8)
 1. MihaelaS says:

  Draga Mazi, ia ta superba este in ton cu zona si cu evenimentul. Daca nu te deranjeaza, ne poti spune de unde ai cumparat-o? Multumesc anticipat! :)

 2. Tea says:

  Am sunat la ei pentru editia asta de mi-au sarit tandarile. In final, cica s-au ocupat cele 150 de locuri – de curiozitate, true or not?

  Eu am mai fost acu 2 ani si fu wow, sper sa ajung la final de luna ca-s prietenii de la Mocanita implicati hihi

 3. andrada says:

  Arata minunat ce se intampla in Transilvania la aceste marete brunch-uri si arata si mai fain prin ochii tai :)! Si asa-mi seamana cu nuntile de acum 30 de ani din satul bunicii din Banat, cand se adunau toate priceputele din sat si gateau meniul de nunta cap coada (care cuprindea si vreo zece feluri de prajituri)…

 4. Tea says:

  Muahaha, salutari din Agnita. Primul brunch (al meu si-a lui fi-miu) pe 2016, here I come. Veseud style! Apoi ne dam si pe mocanita.. hai ca recuperez cu stil ;)
  S-a facut 75 lei intrarea, “pe vremea mea” era 45. Sper sa merite. Revin!

Comenteaza
Follow on Instagram